הצילו!!!

shirleyrozental

New member
הצילו!!!

שלום לכל חברי הפורום ולאורחיו המזדמנים, אני צריכה את עזרתכם: אני חייבת לעשות איזה אוברול כללי מאד לחדר שלי. הוא מאד קטן לי (מידה :2 מ'*2 '). אני בת 20 ומאז שאני זוכרת את עצמי היה לי אותו חדר קטן ומעצבן: אותה מיטה, אותו ארון, אותה דלת חורקת, אותו תריס. למעשה הוא ממש קטן, הוא לא היה מתכונן וסגרו לנו פשוט חלק מהמרפסת ונהיה לי ככה מעין "חצי-חדר". כלומר הוא ממש אבל ממש פצפון. אני רוצה לעשות לו מהפך למשהו ממש יפה, או לסרוגין, לעבור לחדר של האחים שלי. הבעיות הן כאלה: 1. כבר הזכרתי שהחדר שלי קטן? אין מקום להכניס לשם עוד מישהו, אלא אם כן באמת רוצים להגיע למצבים אינטימיים משהו... החדר שלי מכיל בכל זאת: מערכת קומפקט דיסק, כיסא, מיטה, ארון, מאוורר מעל הדלת כניסה, ספריה ומראה מכוערת משהו. 2. אין מצב לצבוע את החדר שלי לצבע שונה מלבן, כבר ניסיתי לשכנע את ההורים שלי גם בכיוון הזה. 3. הצבע השולט בחדר הוא צבע של פורמייקה בצבע בז', שטיח ומגירות וידיות של הארון בצבע אדום - הייתי רוצה מאד לשנות את הצבעים השולטים לצבעים של שחור-לבן מאופק, אבל אני מפחדת שזה יהיה לי משעמם בעיניים. וגם מה אני אעשה עם כל הדברים שיש לי בספריה? המון ספרים, בובות ומוצרי טיפוח. 4. האפציה לעבור לחדר של האחים שלי גם לא קלה: שמה יש שטיח מזעזע בצבע חום, ארון בצבע ירוק כהה שמלא בדברים של האחים שלי שגם ככה לא גרים איתנו, שתי סיפריות עם ספרים משעממים שרק אוגרים אבק, כוננית בז', שולחן מחשב חום כהה הוא לא נח, כסאות עם ריפוד שיצא מהאופנה עוד בשנות השמונים, מאוורר תקרה, וילונות כתומים, ומיטת נוער שבעצם בתוכה יש עוד מיטה מתקפלת בצבע לילך. בקיצור - בלאגן נוראי בצבעים ובאיכויות.. גם הכוננית חוסמת חלק מהארון ונעשה שם מצב שחלק מהארון לא מנוצל ועל זה - חבל. אפילו את צוות עבודת בית אני לא יכולה להביא אליי הביתה בגלל שהחדרים (גם של האחים שלי) יחסית קטנים. מה עושים?

dandaa

New member
שרלי

אז ככה - אני גדלתי בחצי חדר יחד עם אחותי ועשינו שם דברים מדהימים מבחינת עיצוב - כל שנה בערך החדר נראה שונה. בגיל 20 לדעתי אם את לא יכולה לצבוע את הקירות בצבעים שאת רוצה - יש איזו בעיה משפחתית.... לא כדאי לדעתי לעבור לחדר של מישהו אחר עם דברים לא שלך - גם אם זה אחים. מבחינת פאנג שואי אם הבנתי נכון זה לא טוב... לדעתי כדאי לך לצבוע לקרם או שמנת או אפרסק בהיר את הקירות של החדר, להעיף את האדום אם הוא לא לטעמך, ואת כל השטויות גם כן להעיף.אנחנו שומרים דברים שבורים, מקולקלים, וכ"ו סתם בגלל נוסטלגיה - למדתי שכדאי לפני שמעצבים חדר קודם כל לרוקן לפחות 3 שקיות אשפה של כל מה שלא נחוץ בלי לרחם על החפתין... בטח רצוי בחדר קטן. את מה שנשאר תארגני בצורה מסודרת, קלטות לחוד, דברי נוי לחוד, ואז תראי מה צריך ואיזה קלטות את בטוח לא עומדת לצפות בן יותר. לה ע י ף! שחור לבן לדעתי לא מומלץ, קצת מדכא לא? נסי להכניס הרבה אלמנטים "טבעיים" - בחדר קטן כדאי עץ בהיר, אבן, זכוכית וכ"ו ולא פלסטיקים, עור, שטיחי צמר...נסי גם לראות אולי שינוי מיקום הרהיטים בחדר יכול "להגדיל" אותו. אם תצרפי שרטוט של החדר ומיקום הדברים בו אולי יוכלו לעזור כאן? בהצלחה.

shirleyrozental

New member
הנה בערך שרטוט של החדר שלי...

עם תוכנת צייר, עמכם הסליחה... תחשבו שהחדרון שלי הוא בגודל 2X2מ'

תרשי לי להזדהות קודם כל..

גם החדר שלי 2*2 אם את רוצה לעשות שינוי את ממש צריכה לעשות משהו דרסטי אני מציעה שכדי שישה לך מקום בחדר מינימליזם זאת המילה -פשוט לזרוק את מה שלא צריך ואפשר לקחת את זה צעד קדימה - במקום הספריה פשוט לשים על כוננית (אני בטוחה שלספריה אין שימוש מלבד תצוגה של דברים) ארון מקסימום 2 דלתות יותר מזה זה כבר טו מאץ' בכל מקרה אם את צובעת אז בצבע בהיר ומראה גדולה אפילו -זה יוצר אפקט של חדר גדול יותר ..

shirleyrozental

New member
סורי על הניג'וס...

הספריה שלי היא מדפים מדפים, לא ספריה עם שולחן וכאלה... ודווקא יש לה שימוש - אני אוהבת לקרוא ויש בה הרבה ספרים ובקרוב אני אתחיל ללמוד באוניברסיטה ואני אמורה לקבל די הרבה ספרים ומחברות ואז גם להם לא יהיה מקום! גם ככה החדר שלי צבוע בלבן... אבל הארון שלי מלא בדברים, כולל כאלה שאמא שלי משתמשת בהם כמו למשל מצעים... ויש בו משחקים נוסטלגיים שחבל לזרוק, ומצלמת וידאו וכן הלאה... טוב, נראה לי אני אשאר תקועה שם לנצח!

אולי תנסי פטנטים ל"הגדלה"

כמו מראות לדוגמה ומשחקי אור למיניהם? ואגב, גם אני גדלתי בחדר פיצפון עם רהיטים ענקיים בצבע עץ כהה, אז קבלי עוד הזדהות. בהצלחה נ"ב באתרים שונים אולי תוכלי למצוא השראה...הביטי בקישורים של הקהילה.

למעלה