הצילו

הצילו

אני לומד המסגרת י"ג-י"ד (השנה עולה ל- י"ד ) ואני בדיכאון שאולי ביזבזתי סתם שנתים מהחיים וגם אני אתגייס כאשר כל החברים שלי כבר מזמן בצבא.... הצילו... למישהוא יש איזה רעיון שיוציא אותי מהדיכאון?????

בוזיקית

New member
לא הבנתי מה הבעיה? ועל מה הצילו?

ואיך זה קשור בדיוק להפרעות חרדה? נשמח אם תסביר...

הסבר לבוזיקית

יש לי התקפי חרדה בגגלל שאני לא בטוח שמה שאני עושה זה טוב, כל החברים שלי בצבא כבר בערך שנה וכשהם יסימו הם ילכו לאניברסיתה בזמן שאני רק אסיים צבא בגיל 23 , הם עוקפים אותי בשנתיים. אני תמיד חושב מה הם חושבים עלי,במיוחד שהם חושבים שמה שעשיתי זה גרוע(י"ג- י"ד) במיוחד שאני תלמיד תיכון טוב .

Megafox

New member
בנאדם אז מה?

אתה לומד עוד שנתיים בשביל העתיד שלך......... הרבה אנשים היו מתים להתקבל למסגרת מקצועית כזאת עוד שנתיים ולצאת אח"כ מסודרים לחיים... מה שבתוך שאחרי שתגמור עם זה אתה תהיה הרבה יותר מסודר בחיים מהחברים שלך אז לי זה נראה לטובה ושהם אלה שצריכים להיכנס לחרדה על זה שהם לא נשארו עוד שנתיים

תודה megafox , אבל הבעיה היא ש...

הבעיה היא שהחברים שלי חושבים שהנדסאי זה לא מספיק ושאני אצתרך להשלים למהנדס אחרי הצבא וללמוד כמעט הכול מחדש.

בוזיקית

New member
התקפי חרדה?

תוכל לתאר מה אתה מרגיש כשאתה חווה התקף שכזה? או שמא זו תחושה כללית יותר של יאוש, אכזבה וכד'...?

הסבר נוסף לבוזיקית

ההתקף הוא ממש התקף, כמו קשיים בנשימה או נידנודי שינה .

אייל ד 30

New member
ויקטור...

אני עשיתי בדיוק את המסלול שלך ואף הייתי בקבע.... אתה יוצא מהצבא בן אדם משכיל עם הכשרה מקצועית ומייד אתה יכול להתחיל לחפש עבודה במקצוע שלך... בזמן שחבריך יחפשו את עצמם באזרחות... נכון זה קצת מבאס אתה רואה תחברים שלך חוזרים עם מדים נשק מדברים בעגה הצבאית וזה קצת מעורר קינאה ,מה שאתה צריך לראות את בניית חייך המקצועיים ,ואני בטוח שתמצא לך חברים בצבא ואני בטוח שיש לך בלימודים מה גם שעשיתץ טירונות בין י"ב ל-י"ג... אני יכול לספר לך על חבר שלי שהציבו אותו בשריון ולא נתנו לו לשרת במקצוע... הוא היה כ"כ ממורמר שכתב מכתבים לכל צמרת צה"ל ובסופו של דבר אחרי סיום מסלול בשריון שזה החלק הקשה בעצם העבירו אותו לשרת במקצוע... אתה בדרך הנכונה ואין לך על מה להצטער!!!

תגובה לבוזיקית

אני רוצה לפתור את הבעיה בלי פסיכולוג במיוחד ששנת הלימודים עוד מאט נפתחת. אני כל פעם חושב מתי אני אלך לאוניברסיטה ובאיזה גיל זה יהיה,בטח בגיל 24 ,וזה נראה לי מוזר להתחיל ללמוד באוניברסיתה בגיל הזה ולא כמו כולם בגיל 22.

../images/Emo79.gif

מצטרפת לשאלה של בוזיקית- על מה ההצילו? אם כי מזווית אחרת. בחרת במסלול מסויים. ברגע שבחרת בו, מטבע הדברים, ויתרת על מסלולים אפשריים אחרים. אינך יכול לדעת בוודאות אם מה שעשית הוא הדבר הנכון. אף פעם לא תוכל לדעת בוודאות. תמיד תהיינה אפשרויות אחרות ואף פעם אנחנו לא יכולים לדעת מה היה קורה אילו בחרנו אחרת, עשינו אחרת, לקחנו את הפנייה השנייה. זה לא הצילו. אלה החיים. קיבלת תגובה מעודדת מאייל שעבר מסלול דומה. החשש שלך שאולי לא בחרת נכון, טבעי ומלווה כל בחירה חשובה שאנו עושים בחיים. לפעמים אפשר לנסות לשנות את הבחירה, כמו לעשות הסבה למהנדס בשלב מאוחר יותר, ולפעמים לא. הרעיון הוא לאסוף כמה שיותר מידע שיעזור לנו לבחור ולחיות עם אי וודאות מסויים כי לא הכל נתון לשלטתנו ולא הכל ניתן לנבוי. בהצלחה!

למעלה