הצילו):

oshiii

New member
הצילו):

יצאתי לי עם חמולת הכלבים על הבוקר.. וראיתי על הרצפה יונה פשוט יושבת, חשבתי שהיא מתה כי איזו יונה תשב על הרצפה?? אבל העיניים שלה היו פקוחות והיא רעדה ולא יכולתי להשאירה): מה עושים? איך מגלים אם הבעיה היא רעב? כנפיים? מה זה? לא נראה לי שהיא יכולה לעוף, הכנפיים שלה פשוט צמודות לגוף אבל כרגיל. לקחתי ולבינתיים היא מכוסה כאן כי היה ממש קר בחוץ עכשיו ולא רציתי שהיא תמות מקור. איך נותנים לה מים ואוכל? ראיתי שהיא נסתה לצייץ אבל לא יצא כלום): פתחה כזה וסגרה שוב ושוב את המקור ובסוף התייאשה\:

oshiii

New member
ועוד משהו..

ראיתי בטאגליינס להביא מים עם סוכר, (היא בוגרת) אבל היא שתתה מזה ממש ממש מעט. ובנוסף אני עובדת מ12 בצהריים עד 10 וחצי בלילה היום.. אי אפשר להשאיר אותה לכל כך הרבה זמן בקרטון בבית\: ניסיתי לגרום לה ללכת והיא אכן הצליחה, הרמתי והורדתי לה את הכנפיים אבל אין תגובה\: לרגע קט היא ניסתה לעוף אבל וויתרה תוך שניה. אם היא לא תחזור למוטב עד 12 בצהריים מה עושים? האם אשים אותה במקום גבוה חזרה כדי שלא יטרפוה? או אשאיר בקרטון בביתי? ומה נותנים לה לאכול אם זו תקופת טיפול ארוכה? חוץ ממים מסוכרים:)

oshiii

New member
טוב אמרו לי שזה לא יונה\:

חבר שלי אמר לי שזו לא יונה בגלל המקור ושזו ציפור שונה. אז צילמתי תמונה למקרה שתזהו, ועוד משהו, מישהו יודע אילו סוגי ציפרוים נודדות בחורף לאילת שמזכירות יונים? ולמקרה שלא רואים טוב בתמונה היא בצבעי סגול וחום בהיר בערך..

erana75

New member
זו בהחלט יונה

יש הרבה סוגים של יונים ומה שאת מחזיקה ביד ו בהחלט יונה. לגבי הטיפול - סליחה אין לי מושג. אני הייתי משאיר אותה בבית בקרטון לפחות לעוד יום.

nightjar

New member
בערך יונה - צוצלת

זוהי צוצלת. היא שייכת לסוג תור. ששייך לאותה משפחה כמו הסוג יונה.

oshiii

New member
וזה אפשרי להשאיר צוצלת בקופסא כל הי

היום? חזרתי לישון מ8 עד עכשיו כי אני עובדת לילה, ומצאתי אותה על הרצפה, היא יצאה מהקופסא שלה למעלה, ועוד המשיכה ללכת עד לאמצע החדר כי היא הייתה רחוקה מהקופסא. וכפי שאמרתי אני בעבודה עד 10 וחצי בלילה\: הבאתי לה עכשיו לשתות עוד טיפה מי מסוכרים והיא שתתה סוף סוף.

לפני כמה שנים...

מצאתי יונה אצלי ברחוב, גם היה גשום והיא לא עפה ונראתה לא כל כך טוב לקחתי אותה הביתה, יבשתי אותה, שמתי מסביבה מגבת (לא עטפתי) ושמתי אותה במקום חמים אחרי כמה זמן היא התאוששה וכנגמר הגשם שיחררתי אותה, היא כנראה אכלה תרדמון... מקווה שגם שלך תתאוש בחזרה

oshiii

New member
הצוצלת הועברה בשלום למרכז הצפרות

באילת..:) תודה רבה על הפרטים !:)

למעלה