הצילו...

יעלוש13

New member
הצילו...

אני חדשה כאן אבל נואשת. ילדתי לפני 7 חודשים ומאז אנחנו על הפנים. בעלי פשוט הפך לאדם אחר. פתאום הערות כמו "איזו אישה את- תראי איך הבית נראה" או "את לא אמא טובה כי אמא טובה דואגת גם לבית". שום דבר לא השתנה מבחינת הבית, לפני הלידה עשינו הכל ביחד, ניקנו ביחד, הוא זה שאוהב לבשל ולכן הוא תמיד בישל.על יחסים אינטימים אין בכלל על מה לדבר, מאז הלידה הוא כמעט לא נוגע בי. אפשר לספור על כף יד אחת את הפעמים שבהם קיימנו יחסים. אני לא יודעת מה לעשות, כלפי חוץ אני משדרת- איזה בעל מקסים יש לי אבל בפנים אני גמורה.כל פעם שאני מנסה לגעת בו יש לו תירוצים. תעזרו לי- החיים לי מתפרקים

מעיןבר

New member
טיפול זוגי

אתם חייבים למצוא דרך להבין מה השתבש. לעשות תיאום ציפיות - מה הוא מצפה ממך? האם מה שהוא רוצה אכן תואם למציאות? האם זה בכלל בר ביצוע? וכנ"ל להיפך - מה את מצפה ממנו? האם ניסית לשאול אותו מה קרה? האם הוא הפסיק לעשות מה שנהג לעשות קודם? איך הוא עם התינוק/ת? האם המשפחה יודעת? המון שאלות שאתם צריכים לענות עליהן.

הפכת בעיניו לאמא

גם לחברה שלי זה קרה. היא תפסה אותי לשיחה ארוכה בהריון על הנושא. בעלה ממש לא רצה לגעת בה אחרי הלידה (ומדובר בזוג הפעיל ביותר שאני מכירה. אם היה איקון של ארנבת הוא היה נכנס לכאן). היא התייעצה ואמרו לה שהיא בעיניו הפכה לאמא - וכמו שבאמא שלו הוא לא מעוניין - כך גם בה. אצלם זה נפתר די בקלות - ערב לבד, חוטיני סקסי ושלוש נקודות... לא יודעת אם אצלכם זה ייפתר באותה הקלות. כמו קודמותי - יעוץ ומהר. נשמע שיש כמה דברים שהוא צריך לפתור.

משוש30

New member
המלצה חמה: תנצלי את חופש שבועות

ותארגני לעצמך יומיים חופש כשהוא שומר על הילד. תאמיני לי שבחיים הוא לא יבוא אליך בטענות לגבי הבית! שום הסברים לא עובדים כי מבחוץ נראה שאת כל הזמן בבית מתפננת לך ובנוסף לא מטפלת בבית. אי אפשר להבין את גודל העבודה ואת העומס של להיות המטפלת הראשית של הילד בלי להתנסות בזה. אז תני לו להתנסות. בלי קשה בכל מקרה הייתי מנסה את כיוון הטיפול הזוגי. יש לי כמה חברים שזה עשה להם נפלאות.ובנוסף תנסו לשבת ולדבר תסבירי לו שמאד קשה לך עם ההאשמות שלו ואת בטוחה שלו יש תחושות קשות ולך יש תחושות קשות ותנסו ללבן אותם ולהבין ממה זה נובע. אם הוא יגיד לך כמה קל לך בבית תגידי לו שאת מציעה ניסיון של יומיים בהם הוא מטפל בילד ובבית. ואחרי שזה יהיה לו קשה תסבירי לו שמבחינה פסיכולוגית זה עוד יותר קשה כשזה לא זמני וזה לא רק יומיים...מצד שני תראי גם את מה מציק לו ואיך את יכולה ללכת לקראתו.

עמית@

New member
טיפול.

ההערות האלו ממש לא מיטיבות עם מערכת היחסים (או עם הבית) ונשמע שהוא אוגר תסכולים (ובוודאי שגם את) מעגל קסמים שחובה לנתץ.

sipor

New member
יש גברים כאלה.. ברגע שאת אמא..

אז את כבר לא יכולה להיות גם המאהבת שלהם, זה לא מצליח להסתדר להם בראש. ראשית, אני ממליצה שתצאו ותבלו ותזכירי לו שאת גם יודעת להיות המאהבת שלו... ולא רק אמא של... דבר שני, אם אפשר קחי עזרה בבית, מנקה שתנקה.. ואז בשניות תהפכי אמא טובה. ודבר נוסף.. לפעמים שרואים ששום דבר עוזר ואין תקשורת צריך יועץ זוגי שיעזור לגשר על הפערים שנפערו... תהי חזקה.. את עוברת תקופה בהחלט קשה..

למעלה