הצילו!!!

Pure Aqua

New member
הצילו!!!

או פליז לורד הוו מרסי!!! הצילו! עליי להגיש ביום חמישי עבודה בה אני בודק את מערכת היחסים של שאול- דוד בפרקים י"ז-י"ח, כ"ד-כ"ה, בספר שמ"א כמובן. אין לי אפילו כיוון מהיכן להתחיל, מישהו מוכן לתת לי רעיון, נקודה למחשבה, משהו להתחיל איתו? אשמח מאוד אם תוכלו ליצור עימי קשר ב- [email protected] תודה!!!

ע מ י ש

New member
נתחיל בזאת שכדאי לך לקרא

מה כתוב בתנך. רוב הסיפור נמצא שם בלשון ברורה ופשוטה. אחר כך אם תהיה לך שאלה ספציפית בטח יהיה כאן מישהו שיוכל קצת לעזור.

Pure Aqua

New member
...

ודאי שקראתי את הכתוב בפרקים ואני מבין אותם הכי טוב שאשפר הבעיה היא שאין לי דרך מעניינת מספיק להעביר את הרעיונות שלי לכתב, ובזה אני זקוק לכם.

Pure Aqua

New member
עוד משהו

בנוסף, מישהו יוכל להסביר לי בכמה שורות את פרק כ"ד- כ"ה כי איני בטוח שבדיוק הבנתי מה הולך שם... תודה.

נקודה חשובה

העיקר הוא שתהיה בטוח שהם לא היו הומואים וזאת משום שדויד אהב את התורה ובתורה סוקלים גאים למוות.

Pure Aqua

New member
לא רק

לא רק זה, האהבה של דוד ויהונתן הייתה כה חזקה וכה עזה שבכלל כבר לא מייחסים לזה חשיבות בפרשנויות. רק ההבנה השטחית של היום רואה את דוד ויהונתן בהכרח כהומואים מאהבים למרות שהאהבה שלהם הייתה שונה לגמרי.

זה לא סותר אחד את השני

כמובן, אי אפשר לדעת בודאות מה היתה מהות היחסים בין דוד ויהונתן, אבל אני באופן אישי לא היתי פוסלת את האפשרות שהוא היה הומוסקסואל. יתכן שהיו להם רגשות רומנטיים אחד כלפי השני, ואולי הם פשוט "לא יצאו מהארון" ושמרו על האהבה במסווה של נאמנות וחברות עזה בין שני גברים- מעשה מקובל בתנ"ך. התורה לא מספרת לנו הכל.

פלגיה

New member
גם אם היה כזה

לא סביר שייצאו מהארון דווקא בקינת הספד. לכן "נפלאתה אהבתך לי מאהבת נשים" לא יכול בשום פנים להפרש כאהבה הומוסקסואלית

ע מ י ש

New member
זה כבר משהו אחר לגמרי

מחפש מישהו שיעשה במקומך את השעורים. זה לא פשוט. לך על חיבור שמראה את יחסו האמביולנטי של שאול לעומת יחס הכבוד, הנאמנות והאהבה של דוד (אם אתה חושב שזה מה שהיה), או יחסו האמביולנטי של דוד לשאול בשל חברותו ואהבתו ליהונתן. או תנסה להוכיח שדוד בעצם מרד בשאול ושהספר מנסה להסתיר זאת. עכשיו קרא וחפש הוכחות.

Pure Aqua

New member
רעיון טוב

ממש לא חיפשתי שמישהו יעשה לי את העבודה. תודה רבה, אני חושב שאלך על הרעיון שהספר מנסה להסתיר את החתירה האמיתית ושל ההשתלטות האיטית של דוד על ישראל. הרי ידוע לנו שרק בדברי הימים מובא לנו הסיפור באופן אובייקטיבי.

Pure Aqua

New member
אממ...

מישהו מבין את הקשר המדויק של פרק כה למערכת היחסים הכוללת של שאול ודוד הרי ואני לא מוצא שום קשר בינהם חוץ מהילול גבורתו וטוב ליבו של דוד.

למעלה