דוגמא
לביקורת: ברגע שהיא מגיעה אלי הביתה: איכס... איזה בלגן, איזה בית חשוך, כמה כביסה יש לך פה, כמה כלים... (יש לי זאטוטים בבית ולא תמיד מצליחה לסדר, להדיח כלים, להכניס כביסה למכונה - לפני שהיא מגיעה), "קודם הבית צריך להיות נקי ומסודר ואח"כ תורידי את הילדים לחצר/תשחקי אתם". (הביקורת שלה שנאמרה כל כך הרבה פעמים כל כך חילחלה אצלי שהיום אני כל היום טרודה כמעט רק בסידור הבית מבלי להקדיש זמן איכות משמעותי לילדים (מלבד לטפל בהם כמובן), וגם כך לא מספיקה להגיע לכל הסדר והניקיון). תשובה: אם אתחיל מהניקיון של הבית לא אוריד אותם למטה ולא יהיה לי זמן לשחק אתם. היא: שוב - כמה כביסה יש לך, איכס...(תוך כדי כך שהיא ממיינת את הבגדים המלוכלכים ומכניסה על דעת עצמה למכונה -כשלמעשה ביקשתי שתשמור על הילדים (בייבי סיטר). ומוסיפה : הבית לא בטיחותי, אתם חייבים לעבור מהדירה הזו, איזו דירה מגעילה... תשובה: נכון, אני יודעת, כשנמצא דירה אחרת נעבור. היא: אתם חייבים לעבור, למה אתם לא מפרסמים? תשובה: כשנמצא את הזמן, נעשה את זה. היא: איזה מסכנים הילדים שלך, אתם חייבים לעבור מהדירה הזו, הדירה הזו ממש מסוכנת ... תשובה: את צודקת הילדים שלי מסכנים. היא: אף אחד לא ירצה לגור בדירה הזו, אתם לא תצליחו להשכיר אותה... תשובה: בשלב זה אני כבר מתחילה להתעצבן :אנחנו נצליח! די עם הביקורת, מספיק, הבנתי כבר...(בצעקות שבר). היא (בשלה, בשלווה סטואית): אני לא מבינה למה אתם לא עוזבים, למה את מחכה למשיח? תשובה: די, מספיק כבר, בבקשה די.... היא: אני רק אומרת דברים לטובתך...הדירה הזו לא בשבילכם...אני אומרת לך את כל האמת בפנים ולא מדברת עליך מאחורי הגב כמו אבא שלך.. (הביקורת הזו נמשכת ונמשכת גם לפעם הבאה שאנחנו מתראות וגם בטלפון היא משחילה אותה....אתם חייבים לעבור מהדירה הזו...מסכנים הילדים שלך וכיו"ב וזו רק נושא אחד מני רבים אחרים) כעיקרון, ידוע לי שהיא צודקת בחלק מהדברים ואני אומרת לה שהיא צודקת אבל ללא הועיל, היא לא מכבדת את הבקשה שלי להפסיק להעביר ביקורת, אני אדם בוגר ואלו החיים שלי, לטוב או לרע. אחרי כל מפגש אתה אני במצב רוח מדוכדך ומרגישה אנרגיות מאוד שליליות ומועקה גדולה ומתחילה לדאוג, במקרה זה, שאולי באמת לא נצליח להשכיר את הדירה, שיקרה משהו רע לילדים, שאני לא מתלבשת יפה, שאינני מטפלת נכון בילדים שלי וכיו"ב. לצערי זו דוגמא לשיחה אתה. לדעתי, כבר אבדה תקווה להבהיר לה שהביקורת שלה לא מדרבנת אותי לשום מקום אדרבא, היא רק גורמת לי לדכדוך גדול. פתוחה לעצות טובות. תודה.