הצינורות הדקים המחברים בין ברזי הניל לברז המים חמים/קרים

חמנמן

New member
הצינורות הדקים המחברים בין ברזי הניל לברז המים חמים/קרים

שאלתי - כול כמה זמן אמורים להחליף אותם? לאחרונה שמעתי מספר מקרים בהם הצינור התפוצץ ללא שום התראה מוקדמת ובזמן הכי לא מתאים...

בנוסף, ברז הניל לא תפקד , ונאלצו לסגור את הברז הראשי ובעצם וכך חזרו לימי המצור על ירושלים - בלי מים.

אישית אצלי, הקפדתי להתקין בכול נקודה ברז ניל מקורי תוצרת הצוררים.

רשר

Well-known member
מנהל
אחזקה שוטפת תמיד,

אכן צינור מקשר קשיח עמיד יותר מגמיש,
גמיש מתכתי עמיד יותר מגמיש פלסטי,
ברז ניל או כל ברז אחר שלא ינוע מדי פעם (לפחות אחת לחודש) יתפס וביום פקודה לא יתפקד,
מסקנה - אחזקה שוטפת חשובה בכל הבית, במיוחד ברזים המקבלים מים עם אבנית אותם כדאי להניע לכל אורך הטווח לפחות פעם בחודש (כולל מטבח, מקלחת אמבטיה, גינה, ראשי,,,
גם ציוד חשמלי זקוק לתנועה (לחצן טסט על הפחת!!)

גלמיש1

New member
נגעת בנושא כאוב.

לפני כשש שנים, בקיץ ששהינו בחו"ל - האסון הזה בדיוק קרה בביתנו. במשך 2-3 ימים (ככל הנראה) המים מהצינורצ'יק הדקיק הזה זרמו בביתנו. מהקומה השניה שהוצפה ירדו דרך צנרת החשמל, המדרגות, ושאר נקודות התורפה שבתקרה ובקירות - והציפו גם את הקומה התחתונה. ארונות המטבח נספגו, שטיחים, הספנתר היקר שלי....הרס מלא. הביטוח שהוזעק ע"י משפחתי קבע שהבית לא ראוי למגורים. חזרנו לדירה שכורה, ונאצלנו לבצע שיפוץ כללי.
לשמחתנו הביטוח היה בסדר גמור ולא עשה בעיות. והבית היה כבר בין 15 שנים ולכן השיפוץ בא לנו בזמן.
לפיכך 2 המלצות :
1. כל מה שרשר כתב מעלי.
2. אם יוצאים מהבית לכמה ימים - סיגרו את השיבר. (אנחנו לא סגרנו כי השארנו את הבית לאחיין שלי ומשפחתו).

רוני1955

Active member
אתה מחליף כל 10 שנים?

אני לא מכיר אף אחד שמחליף בצורה יזומה צינורות של ברז פרח, אם אין סימני חלודה או נזילה. החלפה כזו זה אומר פירוק הברז ממקומו, השגת צינורות בעלי אותה הברגה (בדרך כלל זו הברגה אחידה, אבל נתקלתי בהברגות שונות), פרוק הצינורות מהברז, וזה דבר שבדרך כלל לא מתפרק טוב כי הצינור מתפתל ומסרב להיפתח, ואז רצים לחנות וקונים ברז חדש.
(עופר, אני יודע שברוסיה זה אחרת והכל עובד מצוין. אתה לא חייב להגיב).

בינא

Member
שלום
נעשה הכרות? היות וניסיוני מעל 45 שנים בענף...

בהתאמה לכמות האבנית במים, מוחלפים גם ברזי הניל וגם ה"צינורת הקטנים" פעם ב- 10-12 שנים בהתאמה להחלפת הברזים... שמה לעשות, או שלא מחזיקים יותר מ-10 שנים בלי להתחיל ליזול, או לא לתפקד או סתם בעלת הבית החליטה לחדש... ואז מחליפים כבר הכל ומתפללים (למי שאין לו טיפול אבנית אחרי השעון או מקבל מים ממקורות...) שהברז ישתחרר מהקיר בלי להישבר בתוך המחבר...
ההמלצה שלי היא להחליף פעם ב-10 שנים את אלה שמעבירים מים חמים ולמי שאין מגן אבנית = מפרק אבנית אחרי השעון שיחליף גם את ברזי הניל של הקרים, גם את מדיח הכלים וגם את מכונת הכביסה...

רגע, אז למה בעצם להשתמש בהם?

למה לא להשתמש בברזים שהיו בתוך הקיר והחזיקו גם 50 שנה כמו בבתים הישנים? אולי זה מצב עדיף?

רשר

Well-known member
מנהל
סוללה (2 ברזים נפרדים ויציאה אחת) או מערבל עם ידית אחת

לסוללה 2 יתרונות
אמינות רבת שנים ואפשרות תיקון כל ברז לחוד,
בונוס נוסף חסכון במים חמים כי אפשר ונוח לפתוח רק קרים כשלא צריך חמים,
חסרונות מראה מיושן, 2 ידיות כך קשה יותר לאזן חום מים, לא ניתן להתקין "טלפון נשלף", הצמדות למידה אחת של מרווח בין הברזים,

למערבל (מיקס) יתרון בידית אחת נוחה להפעלה, טלפון נשלף, מראה מודרני יותר,
חסרון הידית האחת הוא שבפועל תמיד היא נמצאת במצב ביניים כך שגם כשאין צורך מושכים מים חמים מהדוד ולרוב סוגרים לפני שהם מגיעים, הרכבה מסובכת בזחילה מתחת לכיור (זה אף פעם לא פעם בחיים אלא הרבה יותר),

רשר

Well-known member
מנהל
ננסה להשכין קצת סדר

"פרח" בהרבה מקרים מכנים כך נקודה אחת בלי קשר לסוג הברזים עליה,
סוללה מתחברת לרוב ישר לקיר או למשטח עם 2 נקודות חיבור ועם 2 ברזים עליה או ברז אחד (מיקס),
מערבל = מיקס עומד על המשטח בחיבור יחיד (פרח) עם צינורות לניל וידית תפעול אחת,
כמובן שבחיפוש רציני ימצא כל הרכב אחר של הסידור כולל 2 ברזים על נקודה אחת

https://www.google.com/search?q=ברז...VGQhUIHR_vAoEQ_AUoAXoECAwQAw&biw=1093&bih=500

רשר

Well-known member
מנהל

Sanchez

Member
בעיקרון הצינורות הללו מחוברים באופן קבוע בצד הברז...
שמעתי שישנם ברזים כאלה שבהם ניתן לנתק את הצינורות הללו ולהחליפם.
&nbsp
מעולם לא שמעתי מישהו שבצורה פרו-אקטיבית החליף אותם, אלא אם כן ראה טפטוף שנוצר.
&nbsp
בעיקרון רצוי לא לגעת בברזי ניל (לא לפתוח/לסגור אותם), מכיון שתיכף הם מתחילים לנזול.
לא מכיר אנשים שעושים טיפול מונע (בדמות של פתיחה/סגירה חודשית). זה פשוט לא קיים !
זה כמו לספר שכדאי מאוד, על בסיס חודשי, להוציא את האבנים מהחריצים של הצמיגים...כן זה יכול אולי לעזור לצמיג. אבל מי בפועל עושה את זה ???
&nbsp
בבתים הקודמים שלי הקפדתי לא לגעת בנילים וגם לאחר 10 שנים כלום לא טפטף.
בבית האחרון ייבאתי נילים של HANSGROHE מחו"ל (יחד עם כל הברזים). האינסטלטור שלי נשבע שלא ראה בחיים איכות כזאת, אבל גם אותם אני לא מתכוון לפתוח/לסגור בעת הצורך. אך ורק את השיבר הראשי אני מסובב !
&nbsp
לענין דליפות חמורות בבית...
מאוד מומלץ להתקין גלאי דליפות/מים בכל קומה של בית.
אלו גלאים חכמים שמחוברים לרשת (האינטרנט) ומתריעים לאפליקציה בזמן של הופעת דליפת מים.
המחירים ממש סבירים וזה יכול למנוע נזקים רציניים.
&nbsp

רוני1955

Active member
אני נורא סקרן.

תפיסת העולם שלך היא לא לגעת בברזי הניל. זכותך המלאה, ואין לי כל בעיה עם זה. השאלה שלי היא: אם זו תפיסתך, למה התקנת אותם בבית החדש, ועוד הבאת ברזים יקרים? היה יוצא לך הרבה יותר זול לשים זווית במקום ברז.

Sanchez

Member
מה זה זוית ?
משהו שיכנס לחיבור הקיר ובצד השני יעביר למידה של חיבור הברז ?
זה יעלה לי פחות מניל מקורי שעולה 20 ש"ח ? או ניל גרמני שעולה 10 יורו ?
&nbsp
&nbsp

Sanchez

Member
טוב, אז בבית הבא אחסוך 10 ש"ח על כל ניל. תודה.
למרות שהזוית הנדרשת היא זכר-זכר.

למעלה