הציניות חוגגת

גרא.

New member
קל להיות אמפטי עם רגשותייך,אבל

קרן זיו,התחושה שאת מבטאת בדברייך,מאד אמוציונאלית,בעוצמה רגשית חזקה וחודרת.קל מאד להבין את רגשותייך,ולהזדהות עימהן.אבל הרצון להגן על ילדתך הקטנה,שהוא טבעי וספונטאני,בלא להתחשב במחיר,מערב תגובות רגשיות,עם פנטזיות שביסודן,קריאה לפגוע,להרוס,להשמיד את כל מי שרוצה לפגוע בנו,בלי להתחשב כלל במחיר שיהיה עלינו לשלם,בכל תחום מתחומי חיינו. יש לא מעט התרחשויות שליליות בחיי היום,כמעט היכן שלא נפנה,שהתגובה הספונטאנית,אצל רבים היא רצון להגיב בכוח,באלימות...וכבר אנחנו רואים איך האלימות מתרחבת, מגיל צעיר ועד ישיש בן 82 הרוצח את אשתו בת ה70+.. זה העולם שאת היית רוצה להנחיל לבתך? אין לי פתרון למצב הקיים,אבל אפשר לחזק מנגנוני הגנה שנמצאים אצל כל אחד מאיתנו.אפשר ללמוד איך להיות אסרטיבי,איך להתמודד במצבי לחץ ומשבר,כולל היכולת להתמודד עם חוסר וודאות,והמציאות המאיימת,מפחידה שמסביבינו.לכן,זו לא הציניות החוגגת,ושמחה לאדינו,זו מציאות מנכרת של עולם אכזר,עולם של אינטרסים, אינטרסים כלכליים בעיקר.אלימות,הרס,הרג,לא יפתרו שום דבר,נהפוך הוא, הם רק יחמירו את המצב.ולכן,להבנתי,את חייבת לללמוד להתמודד עם המציאות, בצורה בוגרת ומקבלת.עלייך ללמוד ``לחרוק שניים``,להבליג,לתת למי שהשלטון והיכולת להחליט ולקבוע,מה לעשות,לפעול כמיטב הבנתו.התמקדי בעיקר באהבה העזה שלך לילדתך,ובספוק צרכיה הפיזיים,הרגשיים,האינטלקטואליים,והחברתיים, הקדישי תשומת לב למשפחתך,ונסי להתעלם,עד כמה שאפשר בכאוס הבטחוני סביבך.. מחשבות על זבנג וגמרנו,הן חסרות תוחלת..חבל על הזמן,והמאמץ הרגשי והאינטלקטואלי שאת משקיעה בפנטזייה כזו.

קרן זיו

New member
חולקת על דעתך המלומדה

ראשית, תחושות הן תמיד אישיות ולא תמיד יש צורך/רצון להילחם בהן, בעיקר שהן מונעות מהפחד פן ניפגע. שנית, המניע שלי לפעולות הללו, אינה נובעות מתחושת נקם, אלא מהצורך להגן עלי/עלינו ויהי מה. ניסו בעבר דרכים שונות ומשונות להגיע למצב של רגיעה, רק שהצד שכנגד בוחר את הדרך היחידה שהובילה אותו עד כה להצלחה. אם לא הייתה מתפתחת אינתיפאדה ב 1987, לא היינו מגיעים לשיחו אוסלו - זוהי עובדה. כעת, הצד השני חייב להבין שמה שהלך בפעם הראשונה לא יכול להצליח בפעם השניה. מדינות ערב, מ1948 נמצאות תמיד במצב כלכלי וחברתי קשה ומעדיפות להעביר את זעם ההמון ולהפנות את השנאה כלפי ישראל ותוך כך פרצו לא מעט מלחמות. מלחמות רבות והרוגים נמנעו בשל כושר ההרתעה שלנו - דהיינו הצד השני הבין שאין טעם שוב ושוב להילחם בנו. מה לעשות, לפעמים צריך להפעיל אלימות כפתרון היחיד האפשרי כרגע. ואני עדיין בדעה ואני לא היחידה, אני לא מוכנה לשלם שום מחיר שהוא, בגין פגיעה בבני משפחתי. ואקצין ואומר, ואף אחד כולל אתה שינסו להסביר ולדבר לא יתכחשו, אפילו אם הרג של מאה או אלף תושבים/ילדים/אמהות/זקנים בצד השני ימנעו פגיעה בילדה שלי או שלך, זה לא נעים אבל ככה זה. כמו אצל אוסקר ווילד, קבענו מי הם, זו רק שאלה של מחיר.

גרא.

New member
מי משלם את המחיר?

קרן זיו,אני כמובן מכבד את דעותייך,וזכותך לחשוב ולומר ככל העולה על רוחך.אבל אמרי לי,האם בלבנון,התזה הזו של שמוש באלימות,במחיר כל כך כבד, של מאות חיילים הרוגים,ואלפי פצועים,האם התזה הזו עבדה?האם ההפצצה על ראמאללה,חברון ועזה אמש,תמנע פיגועים בעתיד? את באמת מאמינה בכך?

קרן זיו

New member
אני חושבת שאתה עושה עיסה מהכל

ולא מבין שצריך להפריד את המוץ מהתבן. כנראה שכמוך עלי להיזדקק לקלישאות.מלחמה היא דבר מיותר - נכון מאוד. אנחנו במדינה הדמוקרטית היחידה באזור - נכון מאוד. סביב לנו משטרים מעוותים, שליטים מושחתים ועמים שסובלים מחרפת רעב, מפני שהם לא משכילים להתקדם כמונו, ומפני ששיטת השלטון בארצם היא שאינה מקדמת אותם למעלה אלא מנציחה מצב - אנו הצלחנו יותר, אולי מפני שאנו עם נבחר, אולי מפני שעזרו לנו הדודים שם להקים את המדינה הזו - נכון גם כן. אתה מבין מר גרא, זה לא אנחנו, זה הם. לא השליטה שלנו על חתיכת אדמה שגודלה פחות מרבע השטח המונציפלי של פאריז. אלו גם לא המקומות הקדושים. זה הכל שטויות שבהם מוליכים את המסכנים באף. זה פשוט מפני שלאנשים אין מה לאכול, אז במקום לנצל את החלומות של מר פרס שביקש להרים אותם מאשפתות, שוב ושוב חוזרים לאלימות, כאילו שבכך הם ייצאו נשכרים. ולנו לא נותר אלא להגן על עצמנו. בלית ברירה אנו ניגררים שוב ושוב. מלחמת לבנון נכפתה עלינו, חבל על אלף ויותר הרוגים מבנינו, אם כי היום ובמשך החצי שנה אחרונה, קצב של הרצח הוא פי עשרה קורבנות לעומת תקופת לבנון. אז מה. מה הפתרון. הרי בצד השני אין שלום עכשיו משלהם, אין להם ארבע אימהות משלהם, יש להם המון אמהות שמחנכות לרצח ושנאה. ומר גרא היקר, אפשר להמשיך שוב ושוב ולעבור על הכל ולאף אחד אין פתרון. לצערי, רק פיצוץ גדול מאוד של מאות הרוגים כאן או שם, עשוי לשנות את המצב וזה חבל. ,

טוליפ.

New member
אלימות רק תגביר,ותלבה את האש...

קרן,דברייך נרגשים,ויוצאים מן הלב.אבל איני משתכנע שעל ידי פיצוץ גדול מאד של מאות הרוגים,תשיגי משהוא.נהפוך הוא,על ידי כך תסלימי את האלימות, כדי אפשרות למלחמה בינינו לבין כל מדינות ערב..ואומר לך בשקט,שאף אחד לא ישמע..אנחנו כבר לא כלכך חזקים כמו קודם,והתוצאות,כלל לא בטוח שיהיו לטובתינו.גם אם ננצח,לא נוכל לכפות שלום על מי שאינו חפץ בכך.והמחיר, המחיר? אותה מלחמת לבנון האומללה,לא נכפתה עלינו,כלל לא.אנחנו יזמנו, ופתחנו בה למטרה מוגבלת,וצהל נתקע בלבנון כשמונה עשרה שנה,עם למעלה מאלף הרוגים.האם השגנו בכך שלום עם הלבנונים? עם חיזבאללה? קרן,בלהט הווכוח,נסחפת אחרי רגשותייך,לצערי להכללות,שאין להן בסוס.במיוחד כשאת כותבת,ואני מצטט ``יש להם המון אמהות שמחנכות לרצח ושנאה``...מאיפה לקחת את זה? נכון,אמצעי התקשורת שלהם עוסקים בכך.אבל כלל לא בטוח,וקשה להוכיח את מה שאמרת. אין ספק,דעותינו חלוקות,לאו דווקא בגלל שאני עושה עסה מהכל,ולא מבין שצריך להפריד את המוץ מהתבן.השוני בינינו,נובע מכך,שאת מדברת ``מהלב``, ומושפעת מאד מרגשותייך,בעוד שאני מדבר מ``הראש``,מנסה להיות הרבה יותר ראציונאלי,ולא מאפשר לרגשותי,להשפיע על שיקול דעתי. לבסוף,רציתי רק שתדעי,שאני בעבודתי היומיומית,בין היתר,עובד כפסיכולוג בישובי גב הר-חברון..מכיר את האוכלוסייה,ואת בעיות האזור היטב,וקשה להגדיר אותי כאיש שמאל דווקא..

קרן זיו

New member
רק שאלה אחת לכל מי שמעניין אותו

דילמה: מבית מסוים שכתובתו ידועה, אמור לצאת מחבל שעלול לפגוע בילדתי. הדרך היחידה למנוע את הפיגוע, הינה להפגיז ולפוצץ את הבית האמור. בתוך הבית יש מספר משפחות עם ילדים קטנים. מה עושים ???

גרא.

New member
מחסלים א ו ת ו ע``י צלף,או מסתערבים

קרן,כל מטרת מדיניות החיסולים,שהחלה עוד בימיו של ברק.עשוייה לענות על שאלתך.היום פוגעים במחבלים המתכוונים לצאת לםגוע,ו/או במפקדיהם ע``י פלאפון ממולכד...טיל ממסוק,..צלפים...מסתערבים,וכדומה..כך שפוגעים נקודתית בראש הנחש,ולא באוכלוסייה אזרחית,שרובה ככולה,אינה מעורבת באופן ישיר.

קרן זיו

New member
תנסה לענות על השאלה בבקשה

בית מלא חפים מפשע ששייכים בחלקם למשפחתו ו/או שכניו של המחבל שאם לא יחוסל, הוא יפגע ביקר לי מכל. יש רק ברירה אחת. אז בבקשה. (אני מניחה שאתה חסר רקע בנושא, אחרת היית יודע על לא מעט מצבים כאלה מהעבר הרחוק והקרוב) אנא, תשובה לשאלה המסוימת הזו. תודה ואני מראש מצטערת על האי נעימות בדחיקתך לפינה.. אהיה מוכנה לענות על כל שאלה מצידך, כל זמן שפרטיותי תישמר.

גרא.

New member
יש כמה חלופות...

אכן,לא ידועים לי מקרים על חיסול משפחה שלמה,שאחד מבניה מחבל,כדי למנוע פגוע.ודומני שגם את לא יודעת על כך.כי זה פשוט לא קרה,וודאי לא כשיטה. בשנות הששים,אריק שרון עם יחידת 101 ,``טיפל`` במחבלים בעזה,ביד קשה,וידוע כי גופות רבים נקברו בחולות עזה.אבל,שוב,לא בני המשפחה,אלא המחבלים עצמם. התזה שאת מעלה,אינה ריאלית כלל,ומעוררת שאלות,כמו,מי קבע כי אם המחבל לא יחוסל,הוא יפגע דווקא במישהוא מסויים.וודאי שינסה לפגוע,כי זהו הייעוד שלו.אבל במי? אז מה עושים? אפשר לחסלו בתוך הבית,רק אותו.אפשר להמתין לו ליד ביתו.אפשר להשתמש במודיעין טוב,כדי לארוב לו.אפשר לבצע סגר על הכפר בו הוא חי,אפשר ואפשר.אבל,אי אפשר לפוצץ את ביתו,עם כל משפחתו.כך,למיטב ידיעתי,לא נעשה כשיטת פעולה על ידי ממשלתינו.ולעניות דעתי,גם לא ייעשה. קרן.שנינו מנהלים דיאלוג,ודיעותינו שונות.אולי יסכימו עוד משתתפים בפורום,להביע את דעתם..או אז נראה,לאן נושבת הרוח.שבת שלום.

קרן זיו

New member
ידיד יקר, אני נהנית בהחלט להחליף

דעות עמך, אז למה להוסיף עוד קהל. עם זאת, ראשית, הצגתי לך דילמה, אפילו אם היא נשמעת דמיונית, למה אתה לא מנסה לפחות להשיב. הנתונים לא משתנים, במלים פשוטות אין לך חלופות, האם אתה פוגע בכולם ובכך מציל את ילדתך או שבשם המצפון או מה שלא יהיה אתה מקריב את ילדתך, מה כל כך קשה בשאלה הזו. להזכירך, בימי השואה היו מקרים שאמהות התנדבו לכל דבר ובלבד שיצילו (לפחות כך הן האמינו) את ילדיהם. ולענין החלופות והמצבים. לא אחת ארע במלחמות שלנו, כולל כיפור וששת ימים, שחיילים סוריים או מחבלים הרימו ידיים וברגע שחיילי צה``ל התקרבו אליהם, נפתחה אש מאלו שהסתתרו מאחורי השבויים כביכול. ואם הזכרת את אריק שרון וימי עזה, שנות השבעים. היו לא אחת מקרים - אני יודעת ממקור שנכח שם - שמחבלים כותרו בבית מסוים ויצאו ממנו כשמגן אנושי משמשות שתי נשים ערביות לפניהם. במקרה המסוים הזה, חיילי צה``ל פתחו באש, אישה אחת נפגעה במותן וצנחה לרצפה, המחבלים חוסלו וחיי האישה ניצלו בבית חולים ישראלי. אז כמו תמיד, זכרון קצר לנו, ולפני שניתלים ב``לא יכול להיות שקרה...``, יש לבדוק. תוהד, שבוע נעים ושקטץ

גרא.

New member
די,אני נכנע...

את צודקת בכל טיעונייך.רק נחכה ונראה,כיצד,ואיך תפעלי,כשתהיי ראש ממשלה..

ויו

New member
חושך!

קצת באיחור תגובה לדיון שהתנהל כשאני לא הייתי מקוונת עדיין... מ ז ע ז ע לקרוא איך אם קוראת להרג ילדים חפים מפשע! איפה בדיוק ההבדל בין תינוק פלשתינאי לבין ילדתך? אולי ההבדל טמון בהיותם הנכבש ואנו הכובש ולכן ביכולתנו, ולדעתך אולי אפילו זכותנו, להרוג בהם ללא הבחנה, חפים מפשע או לא, על מנת שאת, קרן, תוכלי לעשות shopping בשקט בקניון...

אני דווקא שמתי לב למשהו שונה...

אני שמתי לב לא לזה שאת אמא שרוצה להגן על ביתה, אלא אולי קצתכמו אמא שלי... או לפעמים אבא שלי... אם תוכלי לקרוא את ההודעה שכתבתי בדיוק מעל ההודעה הזאת, זה יחסוך ממני לכתוב הכל פעמיים.. תודה, יעל

למעלה