הציעו לי לפנות לפורום הזה ....

אמאלה02

New member
הציעו לי לפנות לפורום הזה ....

שלום רב,

בתי בת 19 ובקרוב תסיים שנת התנדבות בצבא. בשנה הבאה היא מתכננת לעשות שנת שירות לאומי.
היא מאובחנת כמי שיש לה בעית קשב וריכוז ולקויות למידה קשות ובנוסף גם הפרעת תקשורת חברתית וזאת גם הסיבה שהיא התנדבה לצבא.
כעת לפני היציאה לחיים האזרחיים אנחנו מחפשים מרכז או מכון שיוכל לעזור לנו לראות את הכיוון המקצועי או הלימודי עבורה.
היפנו אותנו לבית אחד וגם לאבני דרך לחיים אך רציתי לדעת אם יש עוד מרכזים או מכונים שאפשר להעזר בהם.

תודה מראש

yonitbrk

New member
בוקר טוב אמאל'ה

האם היא מוכרת על ידי הרווחה וביטוח לאומי? אם כן, ניתן להתייעץ איתם לגבי הכוון מקצועי ותעסוקתי. כמו כן לנסות לפנות ל"בית אקשטיין", יתכן ויוכלו לעזור גם. וכן ממליצה גם לפנות לעמותת אפ"י ולנסות להעזר בהם:
http://asperger.org.il/Web/?PageType=0&n=1&ItemID=268730

לגבי הכוון תעסוקתי/מקצועי, הייתי שוקלת לעשות איבחון פסיכו דידקטי, שישקף את תחומי החוזק של הבת, ולפי זה לזרום. כאשר נכנסתי לגוגל, מצאתי שיש המון מכונים פרטיים שעושים הכוונים תעסוקתיים ולימודיים, השאלה היא עד כמה המבחנים שלהם יתאימו לכם.
בהצלחה.

אמאלה02

New member
היי ובוקר טוב

בוקר טוב,

תודה על התשובות המפורטות והמהירות.... בתי לא מוכרת על ידי הביטוח הלאומי.... יכול להיות שנתחיל בתהליך להכרה לפחות בחלק מהקשיים שלה שכן לגבי חלק מהקשיים אין סיכוי שנקבל הכרה לפחות לא בשנים הקרובות...
אבחון פסיכו דידקטי עשינו כמובן ואפילו מספר פעמים לגבי הלימודים בתיכון והבגרויות....
לגבי המכוניטם השונים שיש בשוק.... זהו בדיוק שאני לא בטוחה שמכונים כאלה יכולים באמת לעזור לבתי.... אני מחפשת עבורה מכון או מרכז שמתמחה בעזרה במיוחד לאנשים עם קשיים כאלה ואחרים.

תודה שוב.... והמון בהצלחה גם לכם....

yonitbrk

New member
תודה אמאל'ה

אני חושבת שהכי חשוב כרגע זה לעשות לה אבחנה מבדלת, כדי לתת שם לכל הבעיות שלה, אם אכן תאובחן כאוטיסטית, מדרגה כלשהי, אז א. תגיע לה קצבת נכות ,דבר שיוכל לעזור לה ,עד וכאשר תמצא עבודה. ב. מהרגע שתאובחן ותוכר על ידי ביטוח לאומי, תוכלו להעזר בהם, כדי לעשות אבחנה תעסוקתית, וכן להעזר ברווחה, ובכל הגורמים שציינתי, המיעדים את עצמם לבעלי לקויות שונות.

אמאלה02

New member
שלום רב,

היי,

לפי ברור שעשינו ולאור המידע שעומד ברשותינו... היא לא מאובחנת על הספקטרום האוטיסטי ולכן גם לא תוכל לקבל הכרה מהביטוח הלאומי ככזאת.... מה שכן נוכל לעשות לגבי הכרה מהביטוח הלאומי כנראה זה רק לגבי הקשיי לימוד שלה והקשב והריכוז.... מתוך תקווה שלא יעשו לנו בעיות מיוחדות....
אנחנו עדיין מתלבטים אם לעשות זאת....זה לא פשוט הרי לקבל הכרה רשמית שיש לבת שלך בעיות וקשיים כאלה רצינים למרות שאנחנו מודעים לדברים ויודעים את המצב לאשורו.... זה תהליך שנצטרך לעבור והפנמה הורית.....

בכל מקרה תודה

yonitbrk

New member
קשב וריכוז

שוב שלום לך. אכן כיום הפרעות קשב וריכוז מוכרות על ידי ביטוח לאומי ומס הכנסה. לדעתי כדאי לכם לעשות איבחון מסודר ולהגישו לביטוח לאומי, וזאת פשוט מאוד, כדי שבאמת תוכלו להעזר בהם, לשם אבחנה תעסוקתית וכמובן כדי שתוכלו להעזר ולפנות למקומות המעסיקים בעלי לקויות. במקום העבודה שלי מועסקים מספר בעלי לקויות, אחד מהם בעל הפרעת קשב קשה מאוד, אמנם בן כמעט 40, אבל מטופל תרופתית, אחרת אין סיכוי שיצליח לשבת ליד שולחן או לעשות משהו. הוא מקבל הקלות מיוחדות, אקסטרה הפסקות לדוגמא, וכמובן, באישור של רופא תעסוקתי, עובד פחות שעות ופחות ימים. הקיצבה המועטה שמקבל מביטוח לאומי, משלימה לו את השכר שמקבל אצלנו, והוא מגיע למשכורת מינימום. שווה בדיקה וחשיבה נוספת .

אמאלה02

New member
היי שוב

היי,

תודה רבה על התגובה.... זה מעודד מאוד מה שכתבת.... נראה לי שבאמת נתחיל את התהליך בקרוב..... נראה לי שעדיף שתהיה מוכרת במשהו כדי שיהיה לה קל יותר אם כל הקשיים שלה .... ואולי בעתיד גם נוכל לעבור תהליך של הכרה בשאר הקשיים שלה....

תודה רבה וחג שמח

yonitbrk

New member
אחרון חביב- ג'וינט ישראל

וואלה, הכנסת אותי לפרויקט. בד"כ אין לי זמן לשבת בשעות כאלו ליד המחשב, אבל אני כבר בחשיבה קדימה לגבי הבן שלי, כך שהשאלה שלך סיקרנה אותי.

מצאתי דבר נוסף -

רמפה - הינה תכנית מיסודה של ג'וינט ישראל תבת לצעירים (18-35) שמעונינים, רוצים ומסוגלים לעבוד ולהתקדם מקצועית, למרות שהם מתמודדים עם מגבלה כלשהי. אמונתנו היא שאוכלוסיית הצעירים עם מוגבלות היא משאב יצרני חשוב ותורם לחברה. תכנית רמפה הינה שירות חדש במרכזי צעירים ובמרכזי רשות מקדמת תעסוקה בחמישה ישובים באזור הצפון ומטרתה הנגשת השירותים הקיימים ופיתוח שירותים חדשים שיאפשרו לצעירים עם מגבלה , להשתלב בעבודה. צוות רמפה מנוסה בהקמת מערך הנותן שירות מגוון הן למעסיק והן למועסקים המכירים בצורכיהם המיוחדים. ייחודו בבניית מערך תמיכה ותיאום לו זקוק העובד בתוך מקום העבודה.

התכנית כוללת:
מתן שירותי תמיכה והכוונה בעולם העבודה באופן פרטני וקבוצתי
השמה וליווי הן של המועמד והן של המעסיק/לקוח , לאורך זמן
הכשרה לצרכי שילוב וקידום בעולם העבודה
מעקב ופיתוח כישורי תעסוקה כחלק מבניית תכנית אישית ממוקדת תעסוקה
העצמה ושילוב בחיי הקהילה והחברה
הישובים בהם פועלת התכנית כיום:
מגדל העמק , יקנעם , כרמיאל , עכו וטבריה (השירות הינו איזורי)
עוד על רמפה:

בישובים רבים כיום פועלים מרכזים המעניקים לאוכלוסיית הצעירים ליווי ויעוץ במציאת מקום עבודה, לצעד מגוון נוסף של שירותים דוגמת ייעוץ להשכלה גבוהה, רכישת מקצוע ופיתוח מנהיגות ומעורבות חברתית. עם זאת, צעירים עם מוגבלות כמעט ואינם מגיעים למוקדים אלה ולכן לא נהנים מהשירותים הקיימים כיום. התוצאה - כ - 50% מהצעירים עם מוגבלות בישראל כיום אינם מצליחים להשתלב במעגל העבודה.
רמפה פועלת להתאמת תשתיות התעסוקה הקיימות לצד יצירת תשתיות משלימות נוספות וזאת במספר מישורים: העלאת המודעות בקרב צעירים עם מוגבלות ומשפחותיהם לפנות לשירותי רמפה, הכשרת צוותי המרכזים לתת מענה מותאם ומונגש לצרכי הצעירים שיפנו, וכן פעילות מול מעסיקים ליצירת סביבת עבודה המאפשרת העסקת צעירים עם מוגבלות.

למעלה