סיום ההנקה
מרב, מדברייך אני משערת כי הינך מסתמכת על כך שנוהגים לתאר את משך ההנקה למשך של 20-40 דק', ומבחינתך "הנקה" פירושה תנועות של הסלת, וקולות של גמיעה, והיית מצפה שאלמנט זה ישמור על העקביות שלו לאורך כל הטווח של 20-40 דק', תקני אותי בקשה אם טעיתי. אם כך- עכשיו אני מבינה מדוע שלהי ההנקה נראו לך כבר שלא קשורים ל"הנקה" עצמה, ונראו כמו "מקבילה של שימוש במוצץ". למעשה- כשמדברים על משך של 20-40 דק', מתכוונים לכל הסיטואציה עצמה שיש בה התחלה, אמצע וסוף. בהתחלה- יהיו תנועות ראשוניות שמטרתן להפעיל את רפלקס שחרור החלב. לאחר מכן ישנו "מישור" שבו החלב מגיע והתינוק יונק וגומע אותו. ואז ישנו שלב הסיום (שהוא מה שתיארתי לך בתשובה ראשונה) - שעשוי להיראות יותר כמו מציצה. לגבי תחושת אי הנעימות שלך- תנסי לתקן את האחיזה של התינוקת בשלבי הסיום, יכול להיות שהיא כבר מאוד רגועה, ו"גולשת" לכיוון השינה, מה שמשפיע על ההחזקה של הפיטמה בפיה. במקום לנתק אותה- תנסי לחבר אותה שוב כך שתתפוס את הפיטמה בדרך הנכונה. כך תאפשרי לה לסיים את השלב האחרון של היניקה, ומצד שני- את תרגישי נוחות מלאה. סימן זיהוי לכך שהתינוקת נרדמה ושקעה בשינה עמוקה- נסי לראות שינוי במגמת הנשימות: בשלבי השינה הרדודה הנשימות קלות יותר, וברגע שהתינוקת שוקעת אל השינה העמוקה- הנשימה תהיה עמוקה ומאוד רגועה. זה גם יכול לסייע לך במידה והחלטת לנתק אותה כיון שלפי דעתך היא סיימה לגמרי את היניקה ואת רוצה להניח אותה לישון (בעריסה, במיטה). בנוסף- הרבה פעמים נדמה כי התינוק שקע אכן אל תוך שינה עמוקה, לפי כל הסימנים הוא הגיע לשלב החלב השמן ("השמנת"), והוא נראה שבע רגוע וכאמור ישן. ואז מניחים אותו לישון במקומו.... וכעבור 10 דק' הוא מתעורר! אחת הסיבות יכולה להיות גראפס שלא השתחרר. לכן- כדאי לוודא לפני שמניחים את התינוק במיטה/עגלה/עריסה - שאין לו גראפס. זה לא יפריע לשינה עצמה. בברכה, ונשמח לשמוע עידכונים, ענת, לה לצ'ה.