הצלבת אילנות יוחסין

ornan

New member
הצלבת אילנות יוחסין

שלום לכולכם! כמו רבים אחרים, גם אני לא זכיתי לחיבוקם של סבא וסבתא. עץ יוחסין למשפחת סבתי, הכנו ממעט מידע מהמעטים שנותרו אחרי השואה, על משפחת סבי אין לי שום מידע חוץ משם ומקום עיר הולדתו. שם סבי אהרון שויצר ז"ל שנולד בעיר בנד´ין שבפולין, להערכתי בסביבות 1880 אחרי נשואיו לסבתי הוא עבר לעיר מגוריה (מייכוב). היתה לו חנות לצרכי חשמל. אולי למישהו מכם הנושא אותו שם משפחה, מאותה עיר, יש אילן יוחסין, ממנו אולי ניתן יהיה למצוא הקשרים. תודה!!!

חיפוש בפולין

שלום וברוך הבא לפורום! "הצלבת מידע" הוא תיאור מדויק של אחד התחומים בהם כולנו עוסקים תוך כדי החקר המשפחתי... בכל מקרה, נדונו כבר בפורום אפשרויות חיפוש ספציפיות לגבי ערים בפולין. דפדוף קצר בפורום (או חיפוש בו) יועילו לך בשלב ראשון, למשל כדי ללמוד על JRI-Poland או במאמר על JewishGen. לגבי העיירה של סבך - ישנו ספר יזכור עבור עיירה זו. תוכל למצוא עותקים שלו בעזרת JewishGen, אך תמונת השער, תוכן וחלקים ממנו נמצאים באתר זה. יש גם ספר יזכור למייכוב. דף החיפוש לספרי יזכור הוא כאן. ב - JewishGen יש פרטים של מישהי החוקרת את משפחת שוויצר מאותה עיירה: Hannah Berliner Fischthal (#14361) [email protected] בהצלחה, ארנון

friend9

New member
ספרי יזכור

ספרי יזכור (לרוב לזיכרון לעיר מסויימת ולעתים לאזור) הם מקור חשוב מאוד לתולדות יהודי העיר. התוכן בד"כ מהיסטוריה כללית ועד לאנשים מסויימים. לפעמים יש כמה ספרי זיכרון לאותה עיר. בנדין (בדז´ין). בשורה טובה: בנוסף לספר שציין ארנון, יש עוד 2 ספרים על העיר ועוד 2 על הסביבה. בשורה פחות טובה: רק חלק המספר מתורגם לאגלית ב Jewishgen. מיכוב יש ספרי יזכור לשתי עיירות שונות, Miechow ו- Michow. חיפוש ספרי יזכור: כניסה לאתר www.jewishgen.org Projects & Activities Yizkor Book Project Database הקלדת שם העיירה. לכל ספר יש רישום המצאי בספריות השונות. לגבי ישראל זה לא כל כך מעודכן. רצוי לחפש ב- Libnet .

ספרן

New member
פנקס בנדין

במקרה ראיתי היום את הספר ( אני עוסק במסחר של ספרים ישנים). פנקס בנדין יצא ב 1959. ברשימות שבסוף הספר ישנן שני משפחות שווייצר מהארץ, המנציחים את יקיריהן שניספו.

ornan

New member
לספרן מהספרנית

ספרן שלום! האם תוכל לציין שמות פרטיים? כל פרור מידע נוסף יעזור מהספרנית

ספרן

New member
הספר אינו בידי כרגע

תוכלי למוצאו בספריות האוניברסיטאיות, ואולי גם בעירוניות. אם את ירושלמית אמסור לך באיזה חנות תוכלי לראות אותו, ובוודאי שביד ושם. ואם את עשירה גם תוכלי לקנותו. ספרי יזכור גדולים עולים בדר"כ בין 60 ל - 100 דולר.

ornan

New member
עדיין ללא הצלחה

שלום לכולם! עברו כ-10 ימים מאז התחלתי לחפש, נכנסתי לכל האתרים שהמלצתם ללא הצלחה. ברשימות של JRI ניסיתי גם דרך שמות בני המשפחה של סבתי, (לצד זה יש לי אילן יוחסין שאף הצלחתי בזמנו דרך האינטרנט להכיר בן משפחה נוסף) אני לא מתיאשת, אבל אשמח לטיפים נוספים מכם. תודה .

למעלה