הצלחה גדולה להפנינג הבירה הראשון במטה יהודה

shayamsi

New member
הצלחה גדולה להפנינג הבירה הראשון במטה יהודה

כ-2000 משתתפים הגיעו בסוף השבוע האחרון להפנינג הבירה הראשון במטה יהודה שנערך בהשתתפות 11 מבשלות אזוריות שהציגו 40 סוגי בירה שונים: מבשלת רונן, מבשלת השחר, מבשלת בירבר, מבשלת פפו, מבשלת שמשון, מבשלת שפירא, מבשלת גל'ס, מבשלת עמק האלה, מבשלת בירה יודה ומבשלת אביר האלה. האורחים נהנו מפעילות מגוונת לכל המשפחה: טעימות בירה מודרכות, מפגשי בירה מקצועיים, בשרים על האש, דוכני מתוקים, דיג'יי, מוסיקה אירית, מופע כפול של מתופף בכלי הקשה בשילוב עם מוסיקה אלקטרונית, מכירת חומרי גלם וציוד להכנת בירה, איפור גוף למבוגרים, סדנאות יצירה ומתנפחי מים לילדים, איסוף חול צבעוני בבקבוקים ועוד. המשתתפים לא הסתירו את התרגשותם מהאירוע ואמרו כי "נחשפנו לאירוח מפעים ולתרבות מתפתחת במטה יהודה. הארגון היה יוצא מן הכלל, באווירה כפרית נעימה וטובה. אין ספק כי זוהי תחילתה של מסורת המעלה את המודעות לצריכה נבונה של הבירה לרמה גבוהה ביותר". גם בעלי המבשלות הביעו שביעות רצון רבה מהאווירה המקסימה, מכמות המשתתפים ומהתשבחות שקיבלו על האירוח הלבבי. "ההפנינג היה אירוע מוצלח ביותר מבחינתנו", אמר עופר רונן ממבשלת רונן. "מעבר לאירוע ולהתנהלותו השגנו את המטרות העיקריות ובהם מיצוב מטה יהודה כמרכז של מבשלות בוטיק איכותיות ותחילת מסורת המעלה את המודעות לבירה כמשקה עממי, טעים ומתאים לכולם. הבאנו כ-2000 איש מכל רחבי הארץ לאטרקציה המשלבת בילוי קייצי עם נוף כפרי וכוס בירה צוננת ביד". ראש המועצה משה דדון, הגיע להפנינג ונפגש עם בעלי המבשלות שהביעו הערכה רבה על האירוע והתרומה של המועצה להצלחתו. דדון אמר כי יפעל להפוך את האירוע למסורת במטה יהודה ולקיים אותו במהלך חודש שלם, תוך הקצאת משאבים הולמת. דדון: "עם הקמת פורום מבשלות הבירה בחודש דצמבר האחרון החלטנו לחשוף את המבשלות כחלק בלתי נפרד ממיצובה של המועצה האזורית מטה יהודה כמוקד תיירותי ותרבותי מוביל בישראל. אנו מלווים את המבשלות בייעוץ, הכוונה, סיוע ותקצוב וזאת על מנת לאפשר לחברים לחשוף את פעילותם בקרב הציבור הרחב, בין היתר באמצעות השתתפות בפסטיבלים ואירועים מיוחדים, כמו ההפנינג שנערך באווירה כפרית, נעימה וקסומה. בכוונתנו להקצות משאבים נוספים ולהפוך את הפעילות למסורת רבת שנים במטה יהודה".
 
למעלה