הצלחה מהי?

ע ו פ ר ה

New member
הצלחה מהי?

כבר זמן מה אני מחפשת נושא לדיון בפורום. חשבתי על המילה הצלחה ועל מה משתמע ממנה. היום, כשאנחנו בפורום הזה כבר זמן רב ואפשר להביט אחורה וקדימה ולראות היכן אנחנו עומדים ביחס לעצמנו וביחס למטרות שלנו בחיים. האם אתם מרגישים מצליחים? מהי הצלחה בעצם? אשמח לראות לאן נוביל את עצמנו בדיון זה. באהבה עופרה

MADRI

New member
מהי הצלחה?

בנומרולוגיה סך הכל האותיות של המילה הצלחה הוא 3. מספר שלוש מייצג את היצירה וסך הכל האותיות במילה יצירה הוא 5. חופש היצירה בכל הרמות יכול להביא אותנו להצלחה. ההפך מכך הוא תקועה, חסום. ככל שאני פתוחים יותר לדעות, להזדמנויות יש לנו יותר חופש בחירה. מעבר לכך, הצלחה היא דבר מאד סובייקטיבי שמושפע גם מהחברה בה אנו חיים. למשל האדם הקדמון בטח הרגיש מאד מוצלח כאשר צד את הארוחה למשפחתו. היום לפרנס משפחה זה לא מספיק, צריך הצלחה בזוגיות, בתחום הקריירה, בגידול הילדים. אם יש תחום אחד שאנו מצליחים רוב האנשים ירגישו שיש תחומים אחרים שהם כשלון מוחלט. מי קובע מה זה הצלחה ומה לא? אני חושבת שכל אחד לעצמו צריך להחליט למדוד את ההצלחה ביחס לעצמו, אבל לא כך המצב. רובנו מודדים את הצלחתנו ביחס לאחרים ופה הטעות הגדולה. אנו לא יכולים להצליח ברגע שאנו מכוונים את גורלנו בהתאם להצלחתם של אחרים שהם בעצם אנשים שונים מאיתנו מעצם היותם. אני עצמי כל הצלחה קטנה עושה אותי מאושרת ולא מזלזלת בהם. ומכישלונות אני מסיקה מסקנות. מקווה שהצלחתי להעביר קצת ממחשבותי. תודה

לנושנוש

New member
מבחינתי הצלחה זאת נקודה כואבת במובן מסוים

כל כך קל להרגיש קשלון בתרבות המודרנית. בכל תחום נעשו מדידות ומחקרים שכבר אין תחום שלא נוכל להרגיש בו ככשלון. זה נהייה מבחינתי עבודה יום יומית להמנע מהשוואות ולהתרכז רק בדרך שלי.
אולי לימחוק את המילה המטומטמת ביכלל?

שאלה טובה

בשלב הזה אני רק אגיד שהצלחה זה יותר מהכל ענין של תחושה אישית לגבי עצמך ואייך שאתה חי. זה לא משהו שקל למדוד אותו באמצעים חיצוניים. וזה בהחלט דבר שיכול להשתנות עם שינוי פרספקטיבה

לנושנוש

New member
אוי, למה לידרוך על יבלות../images/Emo7.gif

לפי נ.ל.פ.(שיטת טיפול) נציב מטרה שהיא ברת מדידה ונחליט על זמן לביצוע ונשיג את המטרה אז הצלחנו. אני מוסיפה לזה הנאה מהדרך למטרה + תובנות למה רצינו את המטרה מלחתחילה באמת ומה באמתמנע מאיתנו להשיג אותה. אם על הדרך הצלחתי להבין שאוכל להיות מאושרת ללא הנטרה הזאת וללא השגת מטרה ביכלל אז מצוין.

orli997

New member
מהי הצלחה

הצלחה בעיני היא היכולת לחיות מסופק עם עצמי להסתכל ולהנות מחצי הכוס המלאה בלי להתעלם מהחצי הריק. הצלחה זה היכולת להפיק גם מהאכזבות והחוויות הקשות בחיי, הצלחה זה לאהוב את עצמי ולהכיר ולקבל את עצמי עם כל המכלול החיובי לכאורה והשלילי לכאורה והגדש על הליכאורה

GMjoy

New member
אני יחד עם שפי ואורלי../images/Emo140.gif

בשבילי אין מילה הצלחה. בשבילי קיימת מילה אהבה
כשדברים נעשים מתוך רצון ואהבה, אני הכי מאושר בעולם ! כשאני אוהב - אני הצלחה ! ואני שולח לכולכם את האהבה ליום הנהדר הזה !

אני מודד הצלחה אך ורק ביחס ליעדים האישיים שלי

כל השאר לא מעניין אותי. לא מעניין אותי כמה אנשים אחרים מצליחים, כי אני לא עושה איתם תחרות. וחוץ מזה, למי אני אמור להשוות את עצמי? הרי הצלחה זה תמיד עניין יחסי. תמיד אפשר למצוא מישהו עם הישגים טובים יותר (אלא אם אתה במקרה אלוף העולם במשהו) ותמיד אפשר למצוא מישהו עם הישגים גרועים יותר, אז כל ניסיון להשוות את עצמך לאנשים אחרים יהיה משוחד ומוטה בכל מקרה. לכן אני לא מבזבז את זמני בלהשוות את עצמי לאנשים אחרים. אני משווה את עצמי אך ורק ליעדים שהצבתי לעצמי, ולהישגי העבר שלי. בכל פעם שאני מסמן
על יעד, זו הצלחה מבחינתי. ובכל פעם שאני מתקדם במשהו, זו הצלחה. ובכל פעם שאני נכשל בהשגת יעד כזה או אחר, זהו כשלון. למשל, בשנה שעברה היה לי יעד, לרוץ חצי-מרתון בפחות משעתיים ועשר דקות. בפועל, הזמן שלי היה 2:09:42. עמדתי ביעד, ולכן זו הצלחה. אילו הזמן שלי היה קצת יותר איטי (נגיד 2:11:00) זה היה כשלון. הדבר המעניין פה הוא, שמבחינת השוואת ההישג לאנשים אחרים, אין שום הבדל מהותי בין 2:09 ל-2:11. זה משהו כמו ההבדל בין להגיע במקום 905 להגיע במקום 910... לא זה העניין. העניין הוא, שאני ידעתי שאני שווה תוצאה של 2:10. אני התאמנתי בשביל להשיג תוצאה של 2:10. זה היה היעד האישי שלי, ומה שאנשים אחרים עושים או לא עושים הוא חסר חשיבות לחלוטין. עכשיו תארו לעצמכם שהייתי צריך לשפוט את ההישג הזה לפי הישגיהם של אנשים אחרים. למי הייתי אמור להשוות את עצמי? לאותם 900 רצים שחצו את קו הסיום לפניי? או לאדם הממוצע ברחוב, שחושב שריצה של 21 קילומטר זה דבר מופרך ואף לא-שפוי? ואולי, בכלל, אני מסתכל על כל העסק לא נכון? מי אמר שלרוץ מהר יותר פירושו להיות מצליח יותר? אולי עצם הרדיפה הזאת שלי אחרי זמנים יותר ויותר מהירים, יש בה מין הטירוף? אולי המנצח האמיתי הוא הבחור שיוצא לריצה נינוחה ביער, בלי שעון ובלי לחץ, וסתם נהנה מהאווירה הפסטורלית? הייתי יכול להמשיך ולהתפלפל פה עד אין קץ, אבל אני מניח שהרעיון הכללי הובן. להצלחה יש משמעות רק כשהיא נמדדת ביחס לסטנדרטים האישיים (והסובייקטיבים למדי) שלנו. כל ניסיון למדוד את ההישגים שלנו לפי מדדים של אנשים אחרים הוא בזבוז זמן מוחלט.

estern

New member
הצלחה = הגשמה מתמשכת של רעיון ראוי

אני מרבה להשתמש וללמד בהגדרה שנתן ארל נייטינגל להצלחה. והיא שהצלחה הינה הגשמה מתמשכת של רעיון ראוי. וחשוב להבין למה הכוונה: קודם כל - הגשמה מתמשכת, הרבה חושבים הצלחה היא דווקא שכמשיגים משהו כזה או אחר וכו'. ולמעשה כל עוד אדם פועל בכיוון היעדים שלו (ולא משנה מהם) הוא למעשה סיפור הצלחה. וחלק השני החשוב כאן - רעיון ראוי... ומה זה רעיון ראוי - משהו שאני מוכן להכשל בעבורו
לכאורה פרדוקס, אבל בעצם, כל מי שחקר קצת את עניין ההצלחה ואנשים מצליחים, גילה שלכולם היו כשלונות בעברם. החכמה כאן כפי שאמר צ'רצ'יל - "הצלחה היא ללכת מכשלון לכשלון מבלי לאבד את ההתלהבות" אנו צריכים שיהיה לנו רעיון ראוי - משהו שאנו ממש רוצים וששווה לנו להתאמץ בעבורו - אנו צריכים יעדים גדולים, ולעיתים אף מפחידים (אני מסביר את הקשר הזה בסמינר "משיגי היעדים" שאני מנחה), כדי שיגרמו לנו לצאת ולפעול ולצאת מאזורי הנוחות שלנו. יעדים נמוכים - פשוט לא יגרמו לנו לזוז... אז השלב הראשון והחשוב הוא - לבחור לעצמי יעד ראוי! המון הצלחה לכולם! ערן

MADRI

New member
אני רוצה קצת להציק אם תרשו לי

גידול ילדים זה רעיון ראוי ? האם אפשר להתייחס לזה כהצלחה? האם לחיות בזוגיות טובה זה רעיון ראוי? יש לי הרגשה שכאתה מדבר על רעיון ראוי ותקן אותי אם אני טועה אתה משליך את זה על מעשים שהם מאד מוגדרים מראש. אני חושבת שבמילה הצלחה בתוך המילה עצמה נמצא הכישלון הגדול ביותר. אנו לא מסוגלים לחוות שום דבר בעולם המערבי ללא מדד של הצלחה או כישלון. לא מדברים על הדרך, על הלימוד, על הסקת מסקנות. אין שיחזור ותיקון של המעשים, אין בדיקה מקיפה. הכל צריך להיות מהר ומושלם ולרוב קורא בדיוק ההפך. ולשאלתי קשה לי לחשוב שגידול ילדים זה רעיון ראוי ולכן יש בזה הצלחה או כישלון. אני חושבת שגידול ילדים זה בעיקר דרך שאתה עושה בתפקיד אבא או אמא ובתור בן או בת. אין פה הצלחה או לא יש פה ממימוש של רגש עמוק וחיבור לאנשים הקרובים אליך.

estern

New member
לא בהכרח...

אני ממש לאו דווקא מתכוון ליעדים חומרניים. אגב - גם גידול ילדים יכול להיות ידע מאד מוגדר - אם נעצור רגע לחשוב ולהגדיר איך היינו רוצים שילדנו יגדלו, מה הערכים שהם יקבלו וכו' - בהחלט אפשר להגדיר את זה. וכפי שכתבתי למעלה, אני בהחלט מתכוון לדרך ולאו דווקא לתוצאה הסופית - קראי שוב את שכתבתי... ערן

MADRI

New member
קראתי ואתה מדבר על יעדים והגשמה

ולא על דרך. אני פשוט חושבת שאנחנו יותר מדי עסוקים בלהצליח ושוכחים לחוות את הרגע. זה קרה לי הרבה פעמים בנסיעות לחו"ל עכשיו כבר לא כי אני מודעת לכך.בחו"ל האדם כל הזמן בתזוזה ליעד הבא, עוד מוזאון, עוד בנין, עוד מקום לבקר ורצים נגד הזמן להספיק כמה שיותר ולא עוצרים להסתכל מסביב וכשאתה חוזר אתה מרגיש כאילו לא היית שם בכלל. ודווקא המסביב הוא בעצם המעניין כי שם נמצא השונה והמיוחד והרגע האמיתי. אני מאד משתדלת לחיות את הרגע למרות השגרה, כי גם השגרה הוא משהו טוב לטעמי. אם אסכם, אני חושבת שצריך להגיד במקום הצלחה - עשייה. ולא לתת לזה ציונים כאלה או אחרים.

לדעתי, שני הדברים גם יחד הם חיוניים

החוכמה היא גם לסמן לעצמנו יעדים ראויים וגם להינות מהדרך.

זוגיות טובה וגידול ילדים הם יעדים ראויים מאוד

ומי שלא מתייחס ליעדים האלה ברצינות גם משלם את המחיר. לא סתם שיעור הגירושין בעולם המערבי עומד על 50%. וכשחושבים על כל הזוגות שנשארים ביחד וסובלים כמעט מכל רגע, שיעור הכשלונות הוא עוד יותר גבוה. תגידי לי כמה זוגות את מכירה, שבאמת מכבדים זה את זה ומתייחסים זה לזה כאילו הוא/היא הגבר/האישה היחידה בכל העולם? רוב האנשים הנשואים יגכחו נוכח הרעיון ה"תמים" הזה, מה שמלמד אותך עד כמה הם רחוקים מ"הצלחה" בתחום הזוגיות. אני חושב שיש לזה קשר הדוק מאוד ל"תרבות" הזאת של "הכל צריך להיות מהר ומושלם". אנשים רוצים סיפוק מיידי, ולבנות קשר זוגי אמיתי ועמוק זה בדיוק ההיפך הגמור מזה.

מצליחנים אמיתיים לא מתרשמים מ"מהר ומושלם"

אם תומס אדיסון היה מחפש "מהר ומושלם" אנחנו עדיין היינו קוראים לאור נרות. מצליחנים אמיתיים מבינים ש"מהר" ו"מושלם" פשוט לא הולך יחד, ושהדרך חשובה לא פחות מהיעד הסופי. אז נכון שבעולם המערבי יש מין מיתוס כזה, שצריך להשיג הכל ומהר. זו תרבות הסיפוק המיידי המפורסמת. ועד כמה שהגישה אולי נפוצה בקרב הציבור הרחב, אני מעולם לא ראיתי אדם מצליח באמת שדוגל בה. למעשה, זהב השוטים הזה הוא הסיבה העיקרית לכך שרוב האנשים בעולם נאלצים לוותר על החלומות שלהם. אם הם רק היו מוכנים להשקיע טיפה... לחשוב קצת לטווח ארוך... אבל לא. הם רוצים הכל מהר ועכשיו, ובסופו של דבר נשארים בלי שום דבר ביד.

עוז86

New member
זה משהו שנמדד ביחס למטרה

אין הצלחה מוחלטת אין הגדרה קבועה להצלחה הצלחה זה משהו יחסי- למה שאת רוצה אחד יכול לשים לעצמו מטרה להשיג חופש ואחד יכול לשים לעצמו מטרה להיכנס למחויבות כל אחד והמטרות שלו בד"כ אנשים מחקים את הזולת, והם רואים את המטרה של עצמם כמטרה של אחרים- כמו למשל, להיות רזה. זה קוד חברתי שהופך אותך ל"מקובלת". את מפנימה את זה ומאמצת את המטרה הזאת לעצמך, וזה המקור לרוב המרירות של האדם..

למעלה