הצלחתי הצלחתי

lizard

New member
הצלחתי הצלחתי

בשעה טובה (16:33) בערך סיימתי לבנות את השרת/ראוטר/פיירוול שעבדתי עליו. תודה לBEITAR על הסקריפטים והתמיכה. מיכה

Rul3R

New member
מזל טוב.

תוכל לפרט? מה בדיוק עשית? מה הוא מריץ? על איזה מחשב? יש לי כמה מחשבים בבית שאני מחפש להם שימוש, אולי אני ישאב ממך רעיונות.

lizard

New member
אוקי

אז מה היה לנו. חומרה : מחשב פנטיום 2 350. 256 MB זכרון דיסק 40 גיגה. כרטיס רשת וכרטיס ISDN של winמשהו (האחרון ברשימת הכרטיסים) תוכנה: REDHAT 7.2. קונפיגורציה : 4 גיגה לSYSTEM EXT2. 1024 MB לפחות לSWAP כל השאר REISERFS. מטרה: לבנות שרת WWW + DNS +SMTP מאחר ולבסוף הוחלט שלא לשים את המחשב ברשת קיימת אלא לבנות לו רשת משלו שבה הוא יתפקד כראוטר וDHCP בנוסף למטלות האחרות אז התקנתי גם את הרכיבים הללו. קרנל 2.4.17, תמיכה מלאה בIPTABLES NAT ISDN ןכיו"ב. אני לא משתמש במודולים אלא מכניס הכול לקרנל (מאחר ואני בכל מקרה צריך את האופציות הללו 24/7). התקנה : התקנתי את השרת APACHE+PHP+MYSQL. שדרגתי קרנל שפצרתי את הסקריפטים שBEITAR שלח לי (לא שהיה צריך) וזהו כרגע זה עושה רושם שעובד למרות שנראה לי שזה לא ממש מבצעי להרים כה שרת ווב רציני. אני עדיין עושה בדיקות. חוץ מזה עוד לא סיימתי את השלב של הפיירוול. מיכה

beitar

New member
מז"ט !

אמרתי לך שהסקריפטים הנודניקים האלו עובדים לא ?

mavor

New member
מנסיון

אני מריצ שרת די דומה ויש לי מיספר הצעות 1) תעיף את RH ותעבור ל MD החיים הטובים ! 2)תהפוך את המחיצה של הSYSTEM לפחות ל EXT3 אולי היא קצת יותר איתית עבר ביום שתיפול לך המחיצה אתה תודה על זה 3) להקטין את ה SWAP במידי ל 256M לא יותר אתה לא צריך יותר ובמילה הLINUX לא ישתמש בכול כך הרבה (אלה אים תפתיע אותי ותגיד שיש לך 1000 מישתמשים בו זמנית) 4) אם אתה לא צריך SQL תעיף אותו זה סתם הורג את השרת (הרבה זיכרון נישרף סתם על זה) 5)באיזה שרת דואר אתה מישתמש ?? 6)תעיף כול דבר שלא החרכי כמו תמיכה ב USB וכול הדברים המוזרים (ג`יסטיק, מערכות קבצים ישנות,פרותקילים ישנים ...) נדב

lizard

New member
היי

בקשר להעיף את כל הדברים כגון ג´ויסטיק אז את זה כבר עשיתי. אני מעדיף RH כי אני מכיר את ההפצה הזו הכי טוב מנדרייק עושה לי כאב ראש לפעמים. אני לא משתמש בEXT3 כי במקרה של נפילה רצינית אז עדיין זה בעיה לעשות MOUNT מאחר ולא כל קרנל תומך בזה. חוץ מזה את החומר החשוב שמתי בREISERFS. הSWAP הגדול לא ממש מפריע לי,יש לי מספיק דיסק. כמובן שאם היו לי 2 כוננים פיזיים או יותר אז הייתי מחלק אותו בניהם. וליתר דיוק, רצוי לשים את הSWAP בחלק האחרון של הדיסק ע"מ להקטין את התנודות של הראש של הדיסק (מקווה שהבנתם). אבל, מאחר ומדובר בשרת פיתוח אז זה לא ממש משנה, לא מאמין שיותר מ20 איש יעבדו עליו בו זמנית. גם ככה החיבור שלו לאינטרנט ממש ממש חלש. אגב זה, מישהו יודע איך לעבוד עם 128 ולא רק עם 64 ? בISDN כמובן. מיכה

beitar

New member
כמה הערות:

דווקא בעניין ה"חיבור" ל ext3 אחרי נפילה / החלפת קרנל הוא הלא בעייתי ! הסיבה היא פשוטה: ext3 הוא למעשה ה ext2 הישן והטוב, רק עם מערכת ג´ורנלינג, שמתבטאת בקובץ ג´ורנלינג. לפיכך, אין שום בעיה לעשות mount למחיצת ext3 כאילו היא ext2, והמערכת קבצים תעבוד כמו ענקית.., רק שלא יופעל מנגנון הג´ורנלינג... לעומת זאת, ReiserFS היא מערכת קבצים שונה לחלוטין, ולא ניתן לעשות ממנה חזרה אחורה ל ext2, הכלים כמו fsck הרגילים לא עובדים עליה (על ext3 אין שום בעיה לעבוד עם fsck הישן והטוב) וכו´... ל ReiserFS יש לא מעט ייתרונות, אבל נושא התאימות לאחור והתאימות לקרנלים שונים, כאן היא פחות טובה... (אם כי בקרנלים האחרונים התמיכה ב ReiserFS הוא פנימי, לאחר לא מעט מחלוקת שהייתה בנושא...). בקשר ל ISDN, הייתי עוזר לך, אבל אין לי מנוי ל ISDN כפול ככה שלא ניסיתי... נדמה לי שב HTML שהבאתי לך יש הסברים בנושא... אבל לא בטוח (לא התעמקתי!)...

bsdfireball

New member
המרת ext2 ל- ext3

לינק ל- patches של ext3. http://www.zip.com.au/~akpm/linux/ext3/ בקרנלים חדשים יותר, אני חושב ש 2.4.15 ומעלה כבר לא צריך את הpatch יותר. וכמובן, אם זה RH 7.2, אז כבר יש תמיכה ואין צורך ב- patch, במקרה הזה, בלינק הבא יש פירוט על איך ממירים ומטפלים במחיצות ext3: http://www.zip.com.au/~akpm/linux/ext3/ext3-usage.html

למעלה