הצלחתי להפוך מסורתי לאתאיסט!

הצלחתי להפוך מסורתי לאתאיסט!

הבאתי לחבר שלי שהיה מסורתי עד ללפני יומיים לקרוא את החוברות האדומה והכחולה של חופש וזה גרם לו לשנות את דעתו על הדת. חוץ מיזה חשפתי את השכבה שלי לאתר וכולם מתלהבים ממנו ומהסטיקרים ומהחוברות. האתר גורף הצלחה! נ.ב. אם אתם רוצים לנסות לשנות את דעתם של אנשים שמאמינים באלוהים תדפיסו בשבילהם את המאמר "לנשק ליחזקאל תתחת" מאמר מעולה יש לו השפעה חזקה על אנשים.

אנדרי ז

New member
כל הכבוד - עם הסתייגות קלה ../images/Emo45.gif

כדאי לך לעקוב אחרי החבר שלך ולוודא שהוא באמת עבר לצד שלנו. בד"כ אנשים משנים דיעות בתהליך הדרגתי, לכן לא בטוח שחוברת אחת תשנה אותו מיידית מן הקצה אל הקצה, אלא אם היו לו ספקות כבר קודם. ואם הוא משתכנע כל כך מהר, מחר יוכל לבוא אליו מחב"ת ולהעביר אותו חזרה. זהירות!

אין לי ספק שהוא עבר לצד שלנו

הוא חבר טוב שלי ואני מכיר אותו כבר הרבה זמן. ואני ימשיך לעקוב אחריו בנושא הזה. אבל בשורה התחתונה אני לא חושב שיש סיכוי שמשהו יחזיר אותו לאמונה באלוהים

neatsun

New member
המרה היא לה המטרה

לפי הבנתי המטרה איננה להמיר מישהו ל"חילוניות", או לערער את אמונתו. יכול להיות שיש לך עניין אישי בזה, ביחס לחבר שלך, זה לגיטימי. אבל זה לא המאבק הציבורי. המטרה היא לאפשר לכל אחד חיות באמונתו ובהשקפתו ללא התערבות וכפייה הדדיים. אם תחשוב היטב, תבין אולי, שהתפארות בזה "שהעברת מישהו לצד שלנו" יכולה להזיק למאבק בכפייה דתית ולא להואיל לו. אם אנחנו מתנגדים לפעולת שטיפת המוח של ההחזרה בתשובה, אל לנו ללכת באותן דרכים. בבקשה, תחשוב היטב ולעומק לפני שאתה עונה לי.

המטרה היא

לפתוח לחבר שלי את העיניים.היה מצב שהוא יכול היה לחזור בתשובה. נתתי לו לקרוא את חומר האתר והוא החליט להפוך לאתאיסט. מה מזיק בזה למאבק בכפייה הדתית?לא כפיתי עליו לעבור.ואם הוא היה מחליט לחזור בתשובה עדיין הייתי מכבד אותו.אפשרתי לו לחיות לפי אמונתו. אחרי הכל מטרת האתר היא לפתוח לאנשים את העיניים לא? ואין שום קשר בין מה שהוא החליט לבין שטיפת מוח! סה"כ הצעתי לו אלטרנטיבה אין בכלל מה להשוות את זה לשטיפת המוח שהמחזירים בתשובה עושים.

למעלה