הצלחתי!

מתלבטת82

New member
הצלחתי!

מאז בית החולים אני לא מצליה להניק יותר מ-20 דקות רצוף.
הם נרדמים ובלתי אפשרי להעיר אותם מספיק בשביל שיפתחו את הפה כמו שצריך.
היום פעם ראשונה הגעתי לחצי שעה רצופה!! אמנם רק עם אחד אבל זה גם משהו, לא?

טל ומטר1

New member
כל הכבוד!

לפי דעתי יותר חשוב לשים לב אם ההנקה יעילה מאשר משך זמן ההנקה. אני לא יודעת כמה זמן יונקים כל עוד שיחררו מעצמם ולא רוצים יותר זה בסדר מבחינתי.
כדי לשים לב שההנקה יעילה צריך לראות לפי כמות מספקת של שתן ויציאות בחיתולים.
לעקוב אחרי עלייה תקינה במשקל.
תינוקות רגועים בין הנקות.

במידה והמשקל נמוך ממליצים להעיר לאכול כל שלוש שעות.
ההנקה היא דינמית ומשתנה כל הזמן ולאט לאט משך השינה מתקצר והם גדלים פיזית ונהיה יותר קל .
גם אצלי הבת ישנונית לפעמים עזר להחליף חיתול לפני ההנקה.
כשזה לא עזר הנקה בלי בגדים יכולה לגרום לערנות והנקה אחרי אמבטיה.

ונוס 26

New member
הרבה יותר ממשהו. כל הכבוד

החשוב הוא שהם יונקים, ושאת ממשיכה ומתמידה.
גם אצלי הן היו מאד ישנוניות בהתחלה. אני מצטרפת למה שאמרה טל ומטר - לא חשוב כמה זמן הם יונקים, חשוב שהם שבעים ועולים במשקל. את לא צריכה "לעמוד עם סטופר" ולשאוף דווקא לחצי שעה הנקה. מה שחשוב זה: חיתולים עם פיפי וקקי, עליה במשקל ורוגע. אם הם לא רגועים ומבקשים לינוק לעיתים תכופות מדי (כל שעה או שעה וחצי) אז יש מקום לחשוב שאולי כדאי שהם ינקו יותר זמן.
קחי בחשבון שתי אפשרויות הפוכות: 1. שהם יונקים יעילים ובעשרים דקות הם שבעים. 2. שהם קטנים מדי והנקה ממושכת מעייפת אותם. אז אין דרך לדעת האם ההנקה היתה קצרה מדי. זה לא שהם יונקים רק חמש דקות, ואז באמת סביר שזה מעט מדי, 20 דקות זה די הרבה!
אם יש חיתולים מלאים והם עולים במשקל כראוי את לא צריכה לדאוג ולהלחם על זמן ההנקה לדעתי, אפילו אם הם יונקים כל שעתיים - יכול להיות שזה מה שהם זקוקים לו כרגע, וזה בסדר גמור (אם לך יש כוח לזה) - זו דעתי.

מצטרפת גם להמלצות של טל ומטר, אם את רוצה לעורר אותם - הכי יעיל אצלי היה להפשיט אותן כך שיהיו רק עם חיתול, או לדגדג אותן בכף הרגל.

בהצלחה בהמשך שיהיה שפע של חלב ורק הנאה

מתלבטת82

New member
הם מחרבנים בלי הכרה

מהבחינה הזו אני מתחילה לחשוב שהם מוציאים יותר ממה שהם מכניסים :)

החלטתי שאני לא מניקה בלילה כי זה יותר מידי בשבילי ומניקה רק ביום עם תוספות - כנראה שהם מפסיקים כי הם עייפים ולא כי הם שבעים....

אני מקווה שנתייעל לנו ביחד עם הזמן

ונוס 26

New member
אז למה את חושבת שהם לא שבעים?

אם יש הרבה יציאות סימן שהם אוכלים כמו שצריך, לא?
אם כי אני לא מנוסה בשילוב של הנקה עם תוספות, אז אין לי מושג איך בודקים את זה

מתלבטת82

New member
כי אחרי שהם מסיימים לינוק הם מקבלים

בקבוק של שאוב/תמ״ל ואוכלים עוד 20-60 מ״ל... בתאבון רב

ונוס 26

New member
זה לא אומר כלום!! כשהם מקבלים בקבוק הם אוכלים

ככה זה תינוקות. זו טעות נפוצה - התינוק אוכל עוד מהבקבוק אז האם מניחה שאין לה מספיק חלב בשד. זה ממש ממש לא נכון, וחבל ככה נהרסות להן הנקות.
לתינוק הרבה יותר קל לקבל חלב מהבקבוק, הוא מתאמץ פחות, החלב פשוט זורם פנימה אז הוא אוכל (ואגב, אולי בגלל זה הם מחרבנים בלי הכרה...?) תינוקות עשויים לאכול מבקבוק הרבה יותר ממה שהם באמת צריכים, פשוט כי מציעים להם.
מתלבטת, אני מציעה לך לפנות בהקדם ליועצת הנקה ולהתייעץ איתה, מאד יכול להיות שכל התוספות של היום מיותרות, את יכולה לעבור רק להנקה, אולי ההנקה יעילה וטובה, ואת רק מבלבלת אותם ומאכילה יתר על המידה (זה חבל גם בגלל שתינוקות נולדים עם מנגנון רעב שובע תקין, ואנחנו לפעמים מקלקלים אותו בהאכלות יתר, לפי מה שיצא לי לקרוא ולשמוע). המדד להנקה יעילה הוא כמות חיתולים מלאים ועליה במשקל. יכול להיות שאם רק תניקי אותם תראי שהם עולים במשקל כמו שצריך וגם עושים פיפי קקי כמו שצריך. אם אין בעיה של עליה במשקל או של חיתולים אז אין צורך להוסיף שום בקבוק עם שום דבר!! תעשי לעצמך חיים הרבה יותר קלים ותייצרי הנקה הרבה יותר יעילה.
מה גם שכשהם אוכלים מבקבוק זה יגרום להם אולי לא לרצות לינוק, וזה גם יכול להסביר למה הם מפסיקים אחרי 20 דקות, לא בא להם לעבוד קשה!
תקראי את ההוראות כאן לגבי האכלה מבקבוק

מתלבטת82

New member
אוף

אי אפשר לנצח ככה...
אני אנסה להוריד בכמות הבקבוקים, אבל עד כה, כשלא נתתי להם מספיק הם פשוט לא ישנו והיו מאוד חסרי מנוחה...

מה בסך הכל אני רוצה? שיגדלו לחיים וירכיים במקם העור ועצמות שיש להם עכשיו....

ונוס 26

New member
צרי קשר בהקדם עם יועצת מומחית לתאומות

מתלבטת, אני ממליצה לך בחום להזמין יועצת לביקור בית, או לנסוע לקליניקה של מישהי
תראי את ההשקעה הכספית ביועצת (ביקור עשוי לעלות 400 ש"ח ויותר) כמשהו שיתקזז עם ההוצאות על התחליף.
אני מבינה את הרצון שללך שהם יגדלו, וזה לא סתם רצון, זה צורך אמיתי - אם הם לא יונקים כמו שצריך ולא עולים במשקל כמו שצריך זה בהחלט בעייתי. בתחילת הדרך ההנקה, בטח של תאומים, עשויה להיות עסק לא פשוט אבל עם קצת עזרה וייעוץ והרבה סבלנות זה לגמרי משתלם.
אגב ההוצאה הכספית על היועצת, אני יודעת שיש יועצות שיש להן הסדר עם ביטוחים משלימים (כללית מושלם וכד') ואז ביקור בקליניקה עולה רק 150 ₪.
בהצלחה!
ועד שתפגשי יועצת תיעזרי במומחיות כאן ובפורום הנקה (שם יש יותר משתתפות ויותר זרימה שוטפת של מידע).

למעלה