הצמדת חסכונות לדולר קנדי

Astroo

New member
הצמדת חסכונות לדולר קנדי

לאור שער הדולר הקנדי שנראה אטרקטיבי היום, וזמן ההמתנה הארוך שנשאר, חשבתי בינתיים להצמיד את חסכונותי לדולר הקנדי. מישהו יכול להמליץ על דרך אפשרית לעשות זאת? תודה מראש.

כן שתי אפשרויות טובות ואחת גרועה:

לקנות בבנק או יותר טוב אצל ברוקר אגרות חוב קנדיות או מניות של חברות מדורגות בדירוג בינוני ומעלה בריבית של 6-8% או שתשואתן יציבה ושהנייר נקוב בדולר קנדי אפשרות שנייה היא בביקור בקנדה לפתוח חשבון בנק ולהפקיד בתוכנית חיסכון סולידית שנותנת ריבית של 4% והאפשרות הפחות טובה היא לפתוח חשבון עו"ש מטח"י בישראל ולהפקיד שם דולר קנדי בריבית אפס, אבל תרוויח הפרשי שער אם וכאשר ישתנה המצב של השקל הג'אבאר.....

שאלה

האם כל אחד יכול לפתוח חשבון בנק בקנדה? גם מי שאין לו שום סטטוס עדין? איך עושים את זה?

באונטריו, באים עושים מבחן תיאוריה

לרישיון נהיגה ומקבלים תעודת זהות קנדית עם תמונה, הולכים לכל בנק ופותחים חשבון. צריך כתובת מקומית לדואר. יש גם בנקים שפותחים לתושבי חוץ אבל צריך לחפש אותם.

אהה, והמלצה של בעל עניין,

גילוי נאות אני מרוויח כסף בשיטה הזו אם אתה קונה נכס בסיוע שלי..... אם יש לך יותר מ 200 אלף שקל בחיסכון אתה יכול לשקול לקנות נכס נדל"ן שנבחר בקפידה בקנדה, להשכירו, ולתת לשוכר לשלם את יתרת המשכנתא. גם אם לא תהיה עליית מחירים (מצב אפשרי) ואפילו ירידת מחירים זמנית שחיקת קרן המשכנתא על חשבון הדייר היא חיסכון בתשואה מצויינת. אזהרה: השקעה בנדל"ן חושפת את המשקיע לסיכונים ואפשרות להפסדים בשל ניהול לא נכון, או ירידת מחירים. אבל אם אין סיכון אין סיכוי.....

vic14

New member
200,000 ש"ח

נותן כ-55,000 דולר קנדי, בסכום כזה אפשר לקנות בית בטורונטו ?

אני מוכן להראות לך מחר 200 נכסים

שאפשר לקנות עם הון עצמי של 30,000 דולר אם יש לך מספר SIN וקרדיט רקורד. וב 55 אלף דולר הון עצמי עם אין לך רקורד בכלל.

כן, אזרחים זרים צריכים לממן 25%

מערך הנכס שהם קונים, השאר ממומן ע"י משכנתא על הנכס. יש דירות קטנות לקנייה החל מ 120 אף דולר, ובתים החל מ 250 אלף, המשכנתא היא בריבית של כ 5.5 אחוז כלומר החזר חודשי של כ 570 דולר לחודש על הלוואה של 100,000 דולר שלקחת ל 25 שנים. בדרך כלל עם הון עצמי של 25% שכר הדירה ממן את עלות החזר המשכנתא, ולפעמים משאיר קרן לתיקונים.

בוביקון

New member
שאלה נוספת

קודם כל, ברכות על פתיחת הפורום. רציתי לשאול, האם המשכנתא מוצמדת לאיזשהו מדד כמו בארץ, או שיודעים מראש כמה תחזיר בכל שנה ושנה?

הצמדה למדד זו המצאה ישראלית

כאן אין הצמדה שוטפת של המשכנתאות, אבל הריבית מתעדכנת פעם ב 5 או 7 שנים. ריבית הפריים כרגע היא 6% לווים טובים מקבלים כרגע משכנתאות בפריים פחות 7 עשיריות כלומר ב 5.3 אפשר גם להשיג ב 5.2 נניח שבהיותך תושב חוץ תקבל 5.5 ההחזר הדו-שבועי במשכנתא ל 25 שנה יהיה 282 דולר על כל 100,000 החזר חודשי יהיה 610 דולר ל 100,000 הסכום הזה יהיה קבוע ולא יזוז למשך תקופה של 5-7 שנים. אחרי 5-7 על פי הסכם ההלוואה תוכל להחזיר את יתרת הקרן או למחזר את ההלוואה בפריים פחות 7 עשיריות בהתאם לפריים שיהיה אז, כלומר יכול להיות שאחרי נקודת היציאה הריבית תרד ויכול להיות שתעלה.

בוביקון

New member
איזה ../images/Emo47.gif

תודה רבה, טוב לדעת שהמשכנתא הקנדית אטרקטיבית יותר מהישראלית. (אין לנו עדיין משכנתא בשום מקום, אבל זה נתון נוסף שמקל על הבחירה לעבור לקנדה)

תוספת לאפשרות השנייה

לפתוח חשבון בנק בקנדה דרך האינטרנט בPC. הם אלה שנותנים 4% בחיסכון (בחשבון מעל 1000 דולר)

פותחים דרך האינטרנט אבל החשבון לא

נכנס לתוקף לפני שמראים את פרצופך אצל פקיד בלובלוס או בסופר סנטר ומראים תעודה מזהה של תושב זמני או קבוע בקנדה. יש אפשרות לפתוח עם דרכון ישראלי ב HSBC ישיר, פרטים על השיטה אצלי במסרים, צריך לקבל ניירת בדואר מוונקובר ולהיכנס לסניף בשדרות רוטשילד.

Astroo

New member
תודה. מה סכום הכסף המינימלי

לפתיחת חשבון ב-HSBC ישיר לתושב ישראל?

אין שום מגבלה

אני ממליץ להפקיד לפחות 2000 דולר כדי לאפשר להם להוציא לך כרטיס אשראי מסוג "סקיורד" שיתחיל לבנות לך קרדיט היסטורי גם בלי SIN על סמך כתובת קנדית, ככל שתפקיד יותר, הבנק יתייחס אליך בכבוד רב יותר כשתגיע לכאן. המגבלה שלהם שיש להם רק 15 סניפים באיזור טורונטו, בריצ'מונד היל למשל יש רק סניף אחד אבל יש להם כספומטים של בנק אוף מונטריאול בכל חור למשיכות ללא עמלה. זה כמובן מקל מאד שיש חשבון בנק פעיל עוד לפני שמגיעים.

lishorsh

New member
ידוע לך אם זה אפשרי גם ב-CityBank?

ידוע לך אם זה אפשרי גם ב-City Bank? יצא לי בעבר לחתום על שותפות בחשבון ב-City Bank בצרפת בסניף שלהם בהרצליה.

כניראה שאפשר ראה קישור

צריך לטלפן ולבדוק, כמות הכספומטים חינם שלהם יותר קטנה משל HSBC בגלל ההסכם עם BMO אבל גם כאן בעיר קטנה כמו ריצ'מונד היל יש 6 כספומטים חינם. אז אפשר להסתדר

lishorsh

New member
מעבר בין בנקים

כרגע אני מעוניין בכך רק כדי לצבור היסטוריית אשראי, ואולי להשקיע קצת בפקדונות קנדיים. כאשר אהיה בקנדה, תהיה לי אפשרות להעביר את ה-Credit שלי לבנק אחר היותר קרוב אלי? אני מניח שאם יש שם תחרות בין הבנקים כמו בארץ, אף בנק לא ייתן לך להתחיל מאפס כאשר אתה עובר אליו.

למעלה