הצמיחה ל-2 העשירונים העליונים בלבד

משקיף25

New member
הצמיחה ל-2 העשירונים העליונים בלבד

דו"ח: הצמיחה בישראל רק בעשירונים העליונים

InDaHouse

New member
הגיע הזמן שהשמאל כולו יבין

אין פתרון סוציאליסטי במסגרת הקפיטליזם זה לא שאני לא מאמין בפשרות, אני מאמין בפשרות כטקטיקה לא כאסטרטגיה בדיוק כמו פציפיזם. כל פתרון סוציאליסטי - שכר מינימום של 1000 דולר או יורו או ין יפני, הגדלת קצבאות וכו' - ישאיר את ישראל מאחור בתחרות בעולם הקפיטליסטי והשוק החופשי יעניש את העניים תמיד! ולא את העשירים. אם העשוקים רוצים למנוע את הסבל הכרוך בשעבוד לבעלי ההון, עליהם למוטט את מגנון הרווח כולו ולא להתחנן ל"טובות" מהעשירים.

אנטוליו

New member
ומה דעתך על מאות אלפים של טפילים

שלא רק שלא תורמים מאומה לכלכלת המדינה, אלה יודעים בעיקר רק להתרבות ולמרמר לנו את החיים? האם זה צודק שיתר העובדים יעבדו ויזיעו גם עליהם, בנוסף שהם כבר מנוצלים ע"י בעלי הון?

InDaHouse

New member
אינני רואה ערך בתרומה לכלכלה

אינני חושב כי אנשים צריכים לתרום מאומה מעצמם למישהו אלא אם זה משרת את האינטרסים הפרטיים שלהם. תרומה זו התנשאות ופטרוניזם. לא שאני מזלזל בחמלה אך המסר שלי לאדם החומל - טפל בבעיות מהשורש - זו החמלה האמיתית ולא הטלאה של צלקות שנובעות מזיהום פנימי. מי שלא יעבוד לא יקצור. אינך צריך להעניק דבר למי שאין לו מה להעניק לך. הבעיה אינה הפרזיטים כי אם העובדים שאינם מקבלים את חלקם השווה בקציר.

InDaHouse

New member
אגב, רובם המוחץ של הקפיטליסטים

הגדולים אינם אלא פרזיטים שאינם עובדים כלל.

אנטוליו

New member
אינני מסכים איתך.

הקפיטליסטים עובדים ואולי אף קשה יותר מהפועלים שלהם שהולכים אחרי 8 שעות הביתה. לא שמעת על הפתגם "מרבה רכוש -מרבה דאגות"?

InDaHouse

New member
קפיטליסט שכזה הוא פשוט טיפש

שהורס לעצמו את הבריאות מתוך בדיוק מה שמארקס תיאר כ"תודעה כוזבת". רובם של הקפיטליסטים אינם כאלה. הם פורשים בגיל 50 ומשחקים גולף ומטיילים בעולם וכו'...

אנטוליו

New member
אל תשכח שהמשטר הקומוניסטי

התמוטט בגלל שרבים ניצלו לרעה את העיקרון "מכל אחד לפי כישוריו - לכל אחד לפי צרכיו". מה לעשות: בני אדם הם יצורים ערמומיים ואגואיסטיים, לכן, הם תמיד יעדיפו לקחת כמה שיותר ולתת כמה שפחות ובאיזהשהו שלב כל העסק חייב היה לפשוט את הרגל. לכן, השיטה הקפיטליסטית חזרה, אם כי אני מסכים שהעובדים לא מקבלים את חלקם השווה מפרי עמלם, אך זה עדיף על פשיטת רגל כללית. לדעתי, השיטה הסקנדינבית היא הכי מתקבלת על הדעת.

InDaHouse

New member
הרעיון הקומוניסטי התמוטט

משום שמנהיגיו היו אווילים או מרושעים. כל אומה שתלויה במנהיגיה מתנדנדת על מטוטלת על פני תהום. ראה לאיזה מצב הגיעה המדינה הציונית עם כל ה"שכל" היהודי.

InDaHouse

New member
עם מה אינך מסכים?

היו כמה דברים שכתבתי שצריך להבין לעומק מדוע אני כותב אותם. אבל אינני רוצה לנחש...

משקיף25

New member
ככה:

רק אחרי שהצבתי את ההודעה שלי ראיתי שהוספת עוד דברים ומכיוון שהייתי עסוק בדברים אחרים, אז ליתר ביטחון... עכשיו קראתי את שאר ההודעות שלך, ובעניין תרומה לחברה, אני יכול להסכים עם כך שדרוש לחברה צדק ולא צדקה. בעניין "הרעיון הקומוניסטי התמוטט משום שמנהיגיו..." לא מסכים איתך, הרעיון לא התמוטט, היישום התמוטט. ונכון, נעשו טעויות, אבל להגיד שבאופן גורף אין לאנושות צורך בשום הנהגה ("מטוטלת על פני תהום") - עם זאת אני לא מסכים. (מצטער, אני יודע שאתה אנרכיסט
)

InDaHouse

New member
בבקשה מר קומוניסט

מה מבטיח לי שמהפכה הקומוניסטית הבאה חפה מטעויות? שנינו מסכימים שהרעיון לא התמוטט משום שהנה אתה ואני ורבים אחרים בכל העולם מאמינים באנושות ללא גזל וללא עושק וללא רעב וללא עוני - או לפחות, הרבה פחות מהיום... קומוניזם אינו רעיון הוא שיטה, אמצעי, כלי עבודה. זה לא נורא אם כלי עבודה הוכח כלא יעיל - פשוט ממציאים כלי עבודה חדש. אבל המוצר המבוקש הוא הרעיון. המוצר הזה לא התמוטט ולא יתמוטט לעולם (כך אני מקווה) אוקי אז, הרעיון לא התמוטט אך השיטה הקומוניסטית כן התמוטטה, וזאת משום שנתלתה במנהיגיה הבולשביקים ואלה מצדם הורידו אותה היגון שאולה. אין לאנושות צורך בדבר מלבד הישרדות והולדת צאצאים והמשכיות המין. עד כאן צרכיה של האנושות. כל דבר מעבר הופך את החיים שלנו למעניינים יותר עבור הניאוקורטקס הגדול עד גרוטסקי שלנו שאינו מאפשר קיום ללא מחשבות על עצם הקיום. מוח שאינו מאפשר אושר נצחי - כמו זה של כלב אשר משוחרר פעם ביום בגן מאיר, חסר אכפתיות לגבי המכלאה המבישה בה ניתנת לו ה"זכות" לממש את כלביותו. לכן אין לאנושות צורך במנהיגות יותר משיש לה צורך במלחיות בדמותם של האחים סופר מריו. אחחחח... השפם השפם... למנהיג יש צורך במונהגים הרבה יותר משיש להם צורך בו. הבט בכל מדינה ומדינה בעולם - כיצד חי המנהיג וכיצד חיים נתיניו (ואני לא מדבר על יוצאים מן הכלל דוגמת פידל שכשימות תיפול קובה מן המטוטלת היישר לזרועות התהום האמריקאית וכולי תקווה שאני טועה ומטעה). מדוע כל כך הרבה רוצים ורצים להיות מנהיגים?! מדוע הם אינם נדחפים מלמטה בכוח הצורך של ההמונים? מדוע לא עלה מנהיג לשלטון מבלי שחיסל פיזית או מקצועית את כל מי שתפיסת עולמו אינה תואמת את תפיסת עולמו של המנהיג? ממה הוא מפחד, אותו מנהיג? הרי הוא ה"צורך של ההמונים"? הלא כן?

משקיף25

New member
מלבד הישרדות והולדת צאצאים?!

אין לאנושות צורך בדבר מלבד הישרדות והולדת צאצאים והמשכיות המין? - עד כאן צרכיה של האנושות? לחזור למערות? כל דבר מעבר הופך את החיים שלנו למעניינים יותר עבור הניאוקורטקס הגדול עד גרוטסקי שלנו? - הוא זה המציא את הפניצלין, הוא זה שלמד לרפא אנשים, הוא זה שכותב ספרות יפה. ועד היום, עם כל גדולתו מתקשה לכלכל אותנו... (תן לנו עוד מהחומר האפור הזה!) שאינו מאפשר קיום ללא מחשבות על עצם הקיום? - נספור ציורי כבשים במערה כל היום? אין לאנושות צורך במנהיגות יותר משיש לה צורך במלחיות בדמותם של האחים סופר מריו? - תרבות הצריכה המכוערת זה דבר אחד, לנין (גם הוא עם שפם ואף זקנקן), זה דבר אחר. ויפה שהזכרת את פידל, אחרי המהפכה האגררית שהנהיג בקובה, האדמות הראשונות שחילק לעם היו האדמות של משפחת קסטרו שהייתה משפחה עשירה (אמא שלו לא דיברה איתו מאז!), אז לגבי המטוטלת שעל פני התהום: פידל ושאר הנהגת המהפכה הם אדמה יציבה שממלאת את התהום האמריקאית כבר 50 שנה! (תן לנו עוד מהפידל הזה!) מדוע כל כך הרבה רוצים ורצים להיות מנהיגים?! - בשיטה הקפיטליסטית הרבה רוצים, ראה כמה בושים בעולם וכמה פידלים... מדוע הם אינם נדחפים מלמטה בכוח הצורך של ההמונים? - במילה אחת: פידל! (ועוד אחת: צ'ה)

InDaHouse

New member
מישהו אמר מערות?

אני מאוד אוהב את ההשוואה בין אנרכיזם למערות. אותן מחשבות בדיוק חלפו בראשי כשביקרתי בסקוואט בבן עטר. תראו את אלה... "סגנון חיים" עלק... בקושי מים להתקלח יש להם והם עוד התנחלו במקווה, מקווה!!! אני ואתה מדברים פה על "צורך". שנינו רוצים כלכלה מבוססת "צורך" ולא "רווח", נכון? אני דיברתי על הצורך שבלעדיו אין יצור חי. אינני מזלזל בניאוקורטקס המרשים שפיתח בן האנוש (מרוב רובם של האנשים בעולם השימוש באיבר הזה נמנע לצערנו), אך אני מצביע על העובדה שאין בו "צורך" קיומי ושיחד עם יתרונותיו העצומים הוא מסב לנו סבל רב. האם אני טועה? אני בטוח שאם סופר מאריו היה מוביל את המהפכה, היינו "מדלגים" מעליה ביתר קלילות ועוד מספיקים לאכול פיטריות בדרך ולהיות גדולים וחזקים - לפחות אצלנו בראש. עד שהכל מתמוטט ואתה מגלה שאתה במשחק אחד גדול וצבעוני. אני משורר ומטאפורות זה עסק לא קל - זו אומנות! פידל גם הוא - עשה שגיאות, שאינני מעוניין למנותן, שמא אספק תעמולה לשונאיו שחטאיהם רבים הרבה יותר. אין אדם חף מטעויות. פידל הוציא להורג וכלא לא מעט בני אדם על לא עוול בכפם. הוא ללא ספק אדם מיוחד מאוד וצנוע מאוד והייתי המאושר באדם אילו רק הוא היה השכן שעושה לי שלום מהמרפסת כל בוקר. דווקא מבנאדם נפלא שכזה - הייתי חוסך את הסבל שבהנהגת אומה. כמה ניסיונות התנקשות הוא שרד? ניסיון הפיכה? כמה משברי טילים...? מזל מזל ועוד פעם מזל... אולי אפילו סלון שלם מל------א במזל... על זה אתה רוצה לבסס את השיטה הקומוניסטית? על זה אנחנו צריכים לבנות? בגלל זה אנחנו צריכים להזיע בדרך לקלפי?

InDaHouse

New member
../images/Emo8.gif היי הכל בסולידריות כן?

אחרי הכל אינני מעוניין ביריבים קומוניסטים שיעשו לי מה שלנין עשה למאכנו... אם מאכנו היה רואה מה מעוללים היום האמריקאים, לבטח היה מניח את דגלו משיקולים פרגמתיים של אנרכיסט אמיתי שיודע - רק החיים ממשיכים לספר את הסיפור. גיבורים מתים נקברים בתוככי הספר והגדולים שבהם מצויירים על הכריכה.

משקיף25

New member
הכל בסולידריות

עד אחרי המהפכה. סתם! סתם!
זה אתר שמאל כאן, מותר להתבדח נכון?

למעלה