הצנע לכת

הצנע לכת

למתהלמים, דובר כאן על האם בשנותיה הראשונות של המדינה הצנע היה נחוץ או לא. אז אני רוצה להכניס לכם קצת בומרנג... יותר נכון בומרנג לכל אלו שכתבו שתקופת הצנע לא הייתה נחוצה אז שוב עדות של הוריי שחיו בתקופה הזאת, עוד שההורים של אותם חברה היו בשאש. שאלתי אותם האם במאת לא היה צורךף בצנע? אימי שהיא באה ממשפחה מפאיניקית אמרה שהיא חושבת שכן. ותתפלאו (בידיוק למי שאמר שיענו השוק השחור אז הוכיח שאין צורך בצנע) ושאלתי את אבי , שאביו ואימו עסקו אז שוק שחור (תרנגולות וכו), האם הצנע היה נחוץ ,? אז הוא אמר ועוד איך היה נחוץ.. מה אתם חושבים? לא היה למדינה כמעט גרושים! בתוך מספר שנים קטן עלו יותר ממיליון עולים לארץ! היה צריך לספק לכולם אוכל! מי ילמד את כל המרוקאים והעירקים והרומנים לדבר ולכתוב בעברית? מאיפה יהיה כסף לזה? אתם יודעים כמה כסף עלה בשביל לבנות כל כך הרבה בתי ספר ושיכונים וכו?! אתם יודעים כמה כסף נדרש אז היה בשביל להביא אוניה של בשר?! אז חברה איך אומרים.. תרגיעו.. ואני אשמח לקבל את תגובתם של אותם גאונים שכתבו שלא היו זקוקוים לצנע.. ואאגב גם בגרמניה היה צנע... וגם בארצות הבירת בתקופת היובש היה שוק שחור(ברונפמן היהודי)... הצנע לכת..

yonatan31

New member
אם הם היו קפיטלסטיים היה להם כסף

זה בהחלט עדיף על תרומות מיהדות התפוצות ומכירת דמם של נרצחי השואה בעבור שילומים.

אם היית פחות תכמני, הכל היה מסתדר...

אתה פשוט בולשביק אתה חושב כמו הבולשביקים שדאומרים שהסוציאליזם הוא מקור האור והוא מה שהיה פותר את כל תחלואי האנושות אתה רק הפוך אתה חושב שהקפיטליזם הוא מכור האור והוא מה שהיה פותר את תחלואיי האנושות...

yonatan31

New member
ככה זה

קל יותר לכנות את מי שצודק ממך "בולשביק" מאשר להתמודד עם טענותיו.

וסבא שלי לא עסק בשוק השחור והוא התנגד לצנע

אז מה? מה בדיוק שווה הטיעון של אבא שלך, שבעצמו פעל כנגד מדיניות הצנע?

yonatan31

New member
למה היה צריך את הצנע?

למה לא היה עדיף לכונן לפחות באופן זמני מדינת רווחה, על פני קומוניזם בהתגלומותו שמתקיים באמצעות שנור ומכירת דמם של נרצחי השואה?

אתה שם לב שאתה מתחמק מתשובה לשאלה?

אני שואל אותך, מאיפה לממשלת ישראל היה כסף לקנות אוכל באותם ימים שעל פי עדותך ועדות אביך לא היה למדינה גרוש על התחת

ISRO444

New member
הם לא קנו אוכל הם פיתחו חקלאות

עם הפיצויים שקיבלו מהגרמנים

StrengthHonor

New member
הצנע כשל היסטורית

החזרה למוטב סניור הוא הסטוריון במקרה? אם הצנע לא היה כושל לא היו מבטלים אותו בטרם שנקבע

ואתה מר כבוד, אתה היסטוריון?

לא צריך להיות היסטוריון, אני שואל את הורי, הם עדות דיי טובה. ביטלו את הצנע וגם בהדרגה!

StrengthHonor

New member
טוב אם אתה רוצה לחות עם 1000 קלוריות ליום

וגם זה תלוי ברחמים של יהודי נויורק באותו חודש אז סבבה אני בינתיים אוכל סלמי צרפתי ואשתה יין מבציר 1930(אלה שנות ה40 המאוחרות זוכר?) שקניתי בשוק השחור!

StrengthHonor

New member
תאלץ להסתפק ב"15 גרם ביסקוויט"

הבעייה עם הצנע זה לא שהוא היה לא נחוץ אלא שביטלו אותו מאוחר מידי

אהמ אמה

היום אפיו ניגשתי למורה לכלכלה שלי ושאלתי אותה אם מבחינה כלכלית הצנע בתחילת שנות המדינה היה נחוץ או לא! והיא אמרה שהוא היה נחוץ לא הייתה בררה!!! אז אני מציע להירגע.

yonatan31

New member
מה אכפת שהיא מורה לכלכלה.

איך זה הופך את הצנע לנחוץ יותר?

למעלה