הצעה, התכנסות משפחתית: ו...שתפו אותנו ...

הצעה, התכנסות משפחתית: ו...שתפו אותנו ...

מערכת יחסים ידידותית חמה וטובה במשפחה היא ערובה לאווירה ורוח טובה בבית. אחת הדרכים לבסס יחסים טובים היא לקיים התכנסות משפחתית שבועית באופן קבוע. משפחות רבות מקיימות פגישות כאלה כאורח חיים. בני המשפחה מספרים על הרגשה טובה, פתיחות וקרבה הולכים וגדלים בין חברי הבית. לא אחת אני נשאלת על מה נוכל לדבר? ומה נוכל לעשות כדי שכל בני המשפחה קטנים וגדולים כאחד ירתמו בשמחה ויגיעו לפגישות. אחד הרעיונות שאני אוהבת להציע הוא: ספרו על מעשה טוב שעשיתם השבוע או שחשבתם לעשות. הזמינו את הילדים לשתף במעשה משלהם. אני מזמינה אתכם לחלוק איתנו בפורום רעיונות משלכם. בברכת שבת שלום, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

רעיון למפגשים משפחתיים

שלום עינת, גם אני חושבת שמפגש משפחתי הוא דבר נהדר. הבעיה היא איך לעשות את זה בלי שתהיה למשתתפים הרגשה שעכשיו "עובדים בלהיות משפחה". הפתרון הוא כמובן - לשחק. כל משחק משותף הוא פתרון טוב, אבל משחק שהתכנים שלו הם אישיים וייחודיים למשפחה - הוא פתרון עוד יותר טוב :) אני רוצה להמליץ על משחק משפחתי שפיתחתי עם שותפתי ריקי שחר-פורת. שמו מגרש ביתי - טריוויה משפחתית, והתשובות בו משתנות ממשפחה למשפחה. השאלות (שמשלבות בין ידע משפחתי לדעות וטעמים אישיים) מתייחסות לתחומים שבדר"כ לא מגיעים להתייחס אליהם בחיי היומיום, מאפשרות שיתוף זה בעולמו של זה ובוחנות את ההיכרות שלנו עם בני המשפחה. שאלות לדוגמא : על עצמי - מהו תאריך הלידה העברי שלי? (כן, מותר להביא תעודת זהות); איזה כוח-על הייתי רוצה שיהיה לי? על מישהו אחר במשפחה - באיזה מאכל אמא (למשל) לא תיגע אף פעם? מהו צבע בגד הים שלך? (לא ידעת? לא זכית בנקודה אבל זכית בתשובה הנכונה). על המשפחה - מה היה שם הנעורים של סבתא? מהו המאכל הקבוע במפגשים המשפחתיים שלנו? מה היתה החופשה הגרועה ביותר שהיתה לנו? המשחק מעורר זכרונות, סיפורים, ולא מעט ויכוחים (על מה שהיה באמת), ובעיקר יוצר תחושה של קירבה והיכרות בדרך משעשעת ומהנה. המשחק מתאים לילדים מגיל 6 ומעלה, ומומלץ מאד לשחק בהרכב בינדורי (עם ההורים והסבים והמשפחה המורחבת). אבל יש גם איורים נפלאים (של רחל סטולרו-חיים) שמתארים סיטואציות משפחתיות מצחיקות, והם מתאימים לילדים צעירים יותר - כמשחק זכרון או כתמונות מספרות. מצורף איור לדוגמא (מתוך המהדורה החדשה של המשחק).

למעלה