הצעה והמלצה

chatenoire

New member
הצעה והמלצה

הצעה הרבה אנשים התמרמרו לאחרונה על הפיכתו של הפורום לפורום ציורים ועל זה שהודעות שמכילות ציורים דוחקות דיונים על קומיקס החוצה. יש לי כמה דברים לומר בקשר לזה, נא לקרוא עד הסוף לפני שמתנפלים. אל המתלוננים: יש שתי דרכים להגדיל את אחוז הדיונים לעומת הציורים - להמעיט בפרסום ציורים או להרבות בפרסום הודעות מילוליות. אתם קוראים להפחית בהעלאת קבצים כדי שיהיה מקום לדיוני-קומיקס, אבל מספר ההודעות שאתם פותחים במטרה להתחיל דיון מזערי (אני כאן די הרבה, אני בטוחה שהן לא נעלמות לפני שאני זוכה לראות אותן). התנועה בפורום לא כל כך מהירה שהודעות נעלמות חצי שעה לאחר שפרסמו אותן, אז הציורים לא צריכים להפריע לכם לפרסם הודעות משלכם. לא מוצא חן בעיניכם שאנשים מפרסמים עבודות שלהם? אל תפתחו קבצי תמונה. אל הציירים: זה נפלא שאתם מציירים כל הזמן, אבל לא חייבים להעלות מיידית כל רישום חדש בספר. למה שלא תאספו ציורים טובים ממהלך השבוע ותפרסמו את כולם ביום קבוע אחד או שניים? ככה תתנו לעצמכם זמן להשתפר לבד מתוך התבוננות אחורה על העבודה שלכם, תקבלו מלנתלפים תגובות בו זמנית, ואנשים לא יכעסו עליכם. מנסיון, אנשים נוטים יותר להתייחס למקבץ קבצים חד פעמי מאשר העלאות חוזרות ונשנות שמתחילות להטריד בשלב מסוים גם את אלה שמסע הצלב שלהם הוא לעזור לציירים צעירים. בזאת תמה ההצעה שלי לכל אחד מהצדדים. אני אודה לכם אם לא תתחילו את הויכוח מחדש, יש למטה עץ מתאים שאפשר להתעלל בו כרצונכם. תמיכה תתקבל בברכה, ומימוש הרעיונות המהפכניים אפילו יותר. תודה. המלצה בפורום של עולם הקומיקס גורסים את העניין שוב ושוב, וזה נראה לי לא בסדר מבחינה מוסרית (!) שכאן לא כל כך הזכרנו את הנושא. המנהל היקר האשים אותי שאני לא אוהבת קומיקס, ואני מניחה שהוא מסיק את זה מהעובדה שאני לא קוראת נלהבת של כותרי DC ו-Marvel. אני דוקא פיתחתי עניין לא מבוטל בסטודיו החדש יחסית - CrossGen. קרוסג´ן הוא סטודיו חדש יחסית שהקים מיליונר אמריקאי יקר, שהקו האדום היחיד שלו הוא סופר-הירוז; כל ז´אנר, סגנון, נושא ורעיון מלבד סופר-גיבורים בטייטס הולך. בקרוסג´ן עובדים כמה מהכותבים והאמנים המוצלחים שיצא לי להכיר, וכל הפקה שלהם איכותית ללא פשרות - כל חוברת בסגנונה היא. בתור חובבת פנטזיה מצאתי את Meridian האגדתית-משהו ו-Sojourn הקלאסית מושכות במיוחד, אבל בקושי התחלתי להכיר את כל הכותרים: Crux, למשל, שגיבוריו הם ניצולי היבשת האבודה אטלנטיס, או Route 666, כותר האימה החדש יחסית. אני אמנם ניגשת לתחום הקומיקס מכיוון האמנות, אבל למיטב הבנתי הכתיבה טובה. אני, בכל מקרה, נהניתי מאוד, ואני מאמינה שזה הדבר החשוב ביותר בקריאת קומיקס. מומלץ לקפוץ לאתר החברה ולהעיף מבט בכמה אוריגינלים שעומדים למכירה - לאלה מאתנו שרוצים השראה מטורפת, משהו יפה להעביר את הזמן או מבט חטוף באמנות היפהפיה של קרוסג´ן. בזאת תמה אחת ההודעות הארוכות יותר שיצא לי לכתוב. אני מודה לכל מי שנשאר לאורך כל הדרך ובמיוחד למי שלקח לתשומת לבו.

סיד

New member
CrossGen rule!

אני אישית קורא כרגע: sojourn, sigil & crux. חברה מצויינת ואיכותית עם פוטניצאל עצום להפוך למהמובילות בשוק.

alro

New member
שמעתי עליהם הרבה

אכפת לכם להרחיב על הקומיקסים הנ"ל כדי שיהיה מידע? כלומר מה הסיכוי להכנס לסיפור באמצע מחירים ומה קורה שם בכלל

סיד

New member
זה מה שהכי מגניב בהם!

הם כל 7 חוברות מוציאים ב tp, כך שאין שום בעיה להתעדכן.

chatenoire

New member
הרחבה

ארבעת הטייטלים הראשונים שלהם - Meridian, Sigil, Scion, Mystic - נמצאים כרגע בחוברת העשרים ומשהו. השאר חדשים יותר. כמו שהזכירו, אחד הדברים היפים בקרוסג´ן הוא שהם מוציאים בערך כל שבע חוברות TPB לכל טייטל שלהם, כדי שיהיה קל ונוח לעקוב - גם לקוראים ותיקים וגם לחדשים שרוצים להתעדכן. לחוברות הראשונות יש כבר בערך שלושה אוספים כאלה והרביעי בדרך, ולחדשים יותר אפשר למצוא את הראשון ואולי השני. כל TPB כזה עולה בסביבות ה-20$. דבר נחמד נוסף הן החוברות Edge ו-Forge: שתיהן חוברות חודשיות שמאגדות ארבעה-חמישה כותרים שונים מאותו חודש - מעין טעימת קרוסג´ן לקורא החדש. חוברת כזו עולה כ-10$. בנוסף לכך, אם אני לא טועה, באתר של קרוסג´ן אפשר למצוא תקצירים של כל הסדרות, ככה שאם בא לך להכנס באמצע אבל אתה לא רוצה לקנות את הכל (למרות שמומלץ מומלץ מומלץ), אתה יכול להתעדכן בכתב ולהמשיך משם. מה קורה שם בכלל: היקום של קרוסג´ן מורכב מעולמות שונים. כל טייטל מתרחש בעולם שונה וניתן בהחלט לקרוא אותו כסיפור יחיד, אבל היחוד של קרוסג´ן הוא בסיפור-העל, הלינק המקשר בין כל הטייטלים שלהם, אבל בהחלט לא מחייב לקרוא את כולם. היקום נמצא בשלוה - אין מלחמות, אין בעיות, הכל סבבה לכאורה. רק מה, השקט הפסיבי גורם לירידה באנרגיה חיונית כלשהי שמערערת את היקום כולו. ישויות עליונות שולחות כוח אצור בתוך סימן (סיג´יל) לאדם אחד (או במקרה מסוים שניים) בכל עולם, כדי לשבור את השקט ולהשיב את הסדר הקוסמי על כנו. כל טייטל של קרוסג´ן מציג עולם שכזה ומתמקד בנושא הסיג´יל (Sigil Bearer) ובהמתודדות שלו עם הכוח האדיר והפתאומי.

ailag

New member
אווו

הממ.. ראיתי את הת´רד אחרי שכתבתי את זה שלמעלה. לא נורא
יש לי את הTP הראשון של mystic, וקראתי את edge (יש לי גם את forge אבל עדיין לא קראתי. תודה ערן! edge העביר אותי שתי צביעות שער מתסכלות במספרה
) אז אולי זה בגלל שיש לי את הTP, אבל בינתיים mystic הוא הסדרה האהובה עליי מקרוסג´ן. אפילו שיש בו אלמנטים שהיו *אמורים* לגרום לי לאהוב אותו פחות - הם לא עושים את זה. גם scion נראה טוב - הדמויות מצויירות ובנויות (מבחינת הסיפור) יפה. כשעשיתי מילואים לפני שבוע הבאתי אחד מהספרים, ומישהי התפלאה ("הם מתלבשים ככה בקומיקס שלך??") -- אבל ברגע שהנחתי אותו היא לקחה אותו ושאר האנשים הסתכלו ואהבו .. (רק חבל שזה השאיר אותי עם כל העבודה..)

The Crusader

New member
תגובה ותמיכה...

קודם כל הצעה מעולה! אני אישית אתחיל לייסם אותה... גם כי נמאס לי כל שנייה לסרוק כל סקיצה לא מוצלןחת... וגם כי משום מה אני לא מצליח לצייר כלום! @##@! ב´קשר לקרוסג´ן... לי יש את הטיפי הראשון של סוג´ורן וזה בהחלט הקומיקס הכי מושקע שקראתי אי פעם!...

row

New member
ראסססמי זה ממש טוווב

גם לי יש את הטיפי הראשון של סוג´ורן וזה ממש טווווווב (ערן, תודה רבה על ההמלצה באייקון) וקראתי עוד טיפי של קרוסג´ן וגם זה מצויין הדבר הראשון שאני הולב לעשות עם המשכורת שלי היא לקנות כמה טיפיס של זה דרך אגב זה נכון שהצייר של סוג´רן מצייר כל ציור שלו בעזרת דוגמנים חיים?

The Crusader

New member
אם כן...

אז אני חייב להכיר את הדוגמנית שדיגמנה בתור ארווין... she´s like the perfect lady!!!!

chatenoire

New member
הדבר היחיד שאני יודעת

על דרך הציור של הצייר של סוג´ורן הוא מה שהוא מספר על עצמו בעמודים האחרונים של הTPB: המופרע נוהג לצייר אינספור סקיצות של הדמויות לפאנלים חשובים, לבחור את הטובות, לגזור אותן ולהתחיל לסדר אותן על נייר כדי למצוא את הקומפוזיציה הטובה ביותר, ורק אז לצייר את הפאנל הגמור.

סיד

New member
היה על זה משהו בוויזרד

הוא משתמש במודלים אנושיים מחוברות. הוא חוקר תנועות גוף של אנשים שונים, ומסיק מזה איך הוא צריך לצייר אותם. יש לזה איזה שם, והוא בדיוק ברח לי.

giri

New member
שאלה בנוגע לקרוסג´ן

בפסטיבל האחרון העפתי מבט בכמה מה - TP ים שהיו לכם על הסטנד והיה מדכא משהו לראות כמה כסף אני אצטרך להוציא אם אני ארצה לקנות את כל מה שקשור... יש בנוסף ל - TP ים הקטנים אולי אחד יותר מאסיבי שמאגד מה שהיה עד עכשיו? משהו בסגנון ספר?

chatenoire

New member
זה אמנם מתסכל

אבל לא צריך להסתער על כל הטייטלים בבת אחת. גם החוברות המוקדמות יותר שלהם יצאו עד עכשיו רק בשלושה TPB´s. אם מעניין אותך סיפור מסוים, קני את הספרים שמאגדים את כל החוברות שלו (זה יוצא מקסימום 300 ש"ח - לא מעט אבל גם לא כל כך נורא). הספר היחיד שמאגד בצורה זו או אחרת את כל הסיפורים הוא ספר של איורים שמסביר קצת על כל טייטל ומצרף אמנות יפהפיה, אבל זה לא בדיוק מה שאת מחפשת.

למעלה