אלמנות המאבק לא יעניקו כלל זכויות ליתומים. רובן טוענות שהיתומים אינם זקוקים לעזרה. יש חשש סביר, שלא רק מצבנו לא ישתפר, אלא אף יורע. כלומר, חסל סדר, מילגות לחוגי ילדים, מילגות לסטודנטים, בר/בת מצווה וכו'.
ליציאה מוזרה מצידה של ''פרפר נחמד'' : כל הכבוד למבקר המדינה לפרפר נחמד ועניינים אחרים אפתח בפרפר נחמד.... פרפר נחמד. כנראה את סוברת שבוקר אחד מקיץ מבקר המדינה ויוצא לו לבדוק ארגון זה או אחר....כך משתמע מהכרזות ההלל שלך בנוסח: כל הכבוד למבקר המדינה!!!'' לידיעתך: עמותת היתומים פנתה בעקביות 5 שנים - כן, ח מ ש שנים למבקרי המדינה השונים. השופט בדימוס גולדברג (מבקר המדינה הקודם) לא טרח לענות כלל למכתבנו או/ו לטענותינו !!! מבקר המדינה הנוכחי התחיל להקשיב לנו רק לאחר 3 פניות שהעתקיהן נשלחו למאות (!) חברי כנסת שרים ואנשי ציבור . (חוסר תגובה דומה קבלנו מרשמי העמותות הקודמים ופעולות דומות ואחרות ננקטו מולם עד שהואילו להקשיב לנו ולחקור את טענותינו.) לאחר פעולות אילו הבין המבקר כי לא נרפה ממנו והתחיל תהליך ארוך וסדרת פגישות עם מר אור (האלוף מיל ''מנדי'') שהואיל למנות את האחראי על בקורת במשהב''ט מר רון ישראלי לעבוד מולנו . העברנו להם עשרות מכתבים והוכחות שונות עד שסוף סוף פתחו אלו בחקירה שתוצאותיה ישמעו בציבור ביום שני. יתרה מכך, כבר היום אנו חוששים כי הדו''ח שיצא אינו שלם ויש לנו כבר השגות בטרם פרסומו. בודאי שאין פורום זה או אחר המקום להשמיע אותן. ועוד לידיעתך, כל ההישגים שקיימים היום בשטח (ביטול אישור ניהול תקין מצד הרשם – הבנת הציבור והזדהותו אתכן ואיתנו הבנת בתי המשפט והמערכת – והחלטתו האחרונה של השופט בדימוס דן ארבל בהקשר ליתומי צה''ל הרשאים היום לבחור ולהיבחר לארגון האלמנות) הושגו אך ורק בעזרת יתומי צה''ל והעמותה שהקמנו. גם על ההכרזות של פנינה בנושא התגמולים של החיות עם בן זוג הגבנו עוד בשנת 2003. אם את מעורה כל כך במערכות העיתונים בודאי תמצאי סימוכין לדברי. אם תסתכלי בפורום שלנו ותקראי את דברי על תדמיתו הציבורית של יתום צה"ל בישראל - והנך מעורה בענייני תדמית שווק ופרסום תביני איזו עבודה סיזיפית עשינו עבורן ועבורכן לשנות את התדמית הציבורית שניסתה פנינה להעניק לכן ולנו – של פרזיטיות ופרזיטים קטנים על שולחן המדינה. לדאבוני יקירתי, גם עם מנהיגות המאבק סוכמו סיכומים ושיתופי פעולה שלא התקיימו – ונהפוך הוא. מאז יוני אני מנסה להיפגש עם נאוה ולמרות פניות מספר והבטחות מצידה לפגישה לא התקיימה כזו עד היום. פרפר נחמד- כתב יתום בפורום ואני מצטט: '' אלמנות המאבק לא יעניקו כלל זכויות ליתומים'' ואילו אני אומר – החרוט על דגלכן הוא בפה בלבד. בשטח היו עובדות הפוכות לחלוטין! אני ויתומי צה''ל כבר מרגישים נבגדים על ידכן, וכל זה עוד בטרם נורתה ירית הפתיחה לבחירות. ליבי דואב וכואב. שולי- אני מקווה שדברי אילו יניעו אתכן לשתף פעולה למען טובת כלל האלמנות וכלל היתומים בישראל – ולא תנציחו את מהות הארגון כפי שמתנהל כיום. אשמח להגיב ולפתוח בדו שיח עם כולן - בפורום היתומים ולא בפורום זה.
כנראה שליתום צה''ל בוגר מסוים אזל הכסף לרכישת זר.. הקרקע נשמטה קשות מתחת לרגליו ורגלי משפחתו בשבוע זה.. הצעתי עדין בתוקף, אשתי חוגגת יומולדת היום, לכן היום, רוח הסליחה עדיין נושבת - למרות שסבלנותי וסובלנותי הולכות ופוקעות. במקום טכסים ושאר ירקות עליהן אנו יודעים בבירור, אני מציע להתחיל לשקם ולוותר כליל על פעילות מעין זו. צריך אומץ לחייג ...הא? לא מספיק לכתוב שטויות והשמצות חסרות שחר באינטרנט ווביחוד לשפוט התנהגות של אחר (שהביאה לתוצאות נפלאות עבור הכלל). להזכירך עדי 0522515500