הצעה לאחר מחשבה

nhtbh1

New member
הצעה לאחר מחשבה

ברצוני להציע שנציגים מבית הספר "אור" החדש שלנו וגני הילדים לפחות אילו ששיכים למערכת החינוך ישבו יחדיו ויסגרו תאריכים לא תואמים למסיבות/ אירועים של כל אחד מהם כך נצא כולנו ברווח בעיקר הילדים. דבר נוסף לדעתי ילדי גן חובה צריכים להיות בטקס חנוכת בית הספר ביום שישי הבא בכל זאת גם היסטוריה וגם שנה הבאה כיתה א' מה דעתכם?

nushi12

New member
תגובה להצעה !

אם הכוונה ליום שישי הקרוב (התיאומים) אז, כן זה מתואם עם הגנים. מסיבת חנוכה בגנים אמורה להסתיים עד 10:00 לכל המאוחר. ביחס לעניינך השני, אם אינני טועה כל הישוב מוזמן לחנוכת בית הספר. הרעיון המרכזי של ביה"ס הוא שביה"ס הינו קהילתי ומתוך כך התושבים שותפים בכל. (כמו גם בחירת השם והסמל). עם זאת אני ארים את הכפפה ואגלגל את הרעיון של הבאת גני חובה (לפחות )לחנוכת ביה"ס. נראה מה אעלה בחכתי....... בזאת אני קוראת לועד המרכזי להגיב !!!
תודה, ענת.

nhtbh1

New member
תגובה לתגובה

דוקא ביום שישי הקרוב גני החובה יוצאים לטיול כך שכפי שאת רואה אין תאום ואני יכול להגיד שלפי ידיעתי את גננות גני החובה לא יידעו על חנוכת בית הספר ולא שלחו לגנים הזמנה ועל כך אני מדבר לעיתים צריך לשלוח הזמנה ולא לסמוך על הקהילתיות. כך שאשמח על הרמת הכפפה ועל תיאומים יותר רצינים של הגנים ובית הספר לגבי ימים פתוחים או מסיבות למניהן או כל דבר אחר בעיקר בגלל שעדין ניתן לעשות כך .(גודל הישוב) תודה על ההתייחסות

אחה"צ היה פתרון פשוט

לזה שכל הישוב יכול להגיע.ילדי הגנים,אלו שעובדים בימי שישי,כולם.

michalig

New member
דחוף לדחות את הטיול

זה ממש לא לעניין שדווקא ילדי גן חובה יצאו מהישוב ביום ו' ולא יגיעו לטקס בבית הספר. זה יהיה מאד יפה אם ילדי החובה יוזמנו באופן סמלי ויבואו יחד עם הגננות. זה ודאי נעשה בלי שום כוונה רעה, אבל זה ממש פספוס ולא לעניין. כדאי שהנושא יוסדר על ידי פניה לגננות מעינת פלג או מועדת תרבות, כי פניה של אחד או כמה הורים לא תביא לדחית הטיול למסיק זיתים, במיוחד אחרי שהטיול נדחה השבוע בגלל מזג האויר.

nhtbh1

New member
פניה לעינת ואסנת

עינת ואסנת אולי הנושא מצריך חשיבה מסודרת תודה ושבוע נעים

חנוכת ביה"ס

בשעה 11 לומדים גם שאר התלמידים בבתי הספר השונים כך שאם הטקס אמור להיות לכלל הקהילה אז צריך לחשוב גם עליהם

lh yomtov

New member
נקודה למחשבה -

האם דחיית הטיול בנושא הזית מועילה לילדי הגן? הילדים למדו את נושא הזית, ומצפים לפעילות החויתית.הפעילות מסכמת נושא, ממחישה, ומותאמת לגילם.(דחייה נוספת אינה אפשרית מכיוון שחופשת חנוכה בפתח,ולאחר מכן אין טעם במסיק.) ביה"ס, וכבודו במקומו מונח - עדיין לא ממש מעניין אותם,ויהיה רלוונטי לחייהם רק בשנה הבאה. אם המטרה היא הקהילתיות, אז היה כדאי מראש לתכנן השתתפות והזמנת הגנים, בתאום מראש איתם, וגם עם כל ילדי היישוב שאינם לומדים בביה"ס החדש. הרעיון הקהילתי נפלא, וכמו שנירית כתבה - מדוע לא אחה"צ?

חנוכת ביה"ס

שלום! 1. ההחלטה על קיום חנוכת ביה"ס ביום שישי בבוקר נובעת בעיקר משיקולי מזג האוויר. בדר"כ בערבים קר יותר מאשר בבוקר ולכן העדיפו בביה"ס לקיים את הטקס (המתקיים בחוץ)בבוקר בכדי להימנע מהקור. עקב בעיות של אישורים אין אפשרות לשנות את מועד הטקס בהתראה קצרה של פחות משבוע. 2. צודק לגמרי מי שכתב שמדובר בבביה"ס קהילתי ולכן הדברים אמורים להעשות בשיתוף פעולה בין הגורמים, גם עם הגנים. לקחנו לתשומת ליבנו וננסה להיות מתואמים יותר בעתיד. 3. לגבי הטיול של ילדי הגנים - לאחר שיחה עם הגננות הבנתי כי הטיול נדחה מהשבוע שעבר ליום שישי הקרוב בשל תנאי מזג האוויר. עמדת הגננות, וכבר כתבו זאת באחת התגובות למעלה, היא שאין טעם בדחיית הטיול פעם נוספת מפני שאז אין טעם במסיק וגם נכנסים יותר לתוך החורף ושוב מזג האוויר עלול לגרום לדחייתו של הטיול. משיחה עם הגננות הבנתי כי לא כל הגנים יוצאים לטיול, אדאג לכך שהגן שלא יוצא יקבל הזמנות מסודרות לטקס בביה"ס. כולכם מוזמנים לטקס ביום שישי! יום טוב, עינת

טקס חנוכה, שבוע מאוחר יותר מתקיים

בערב.צריך חושך. גם טקס חנוכת ביה"ס יכול היה להתקיים אחה"צ כי צריך את כולם.

טלכספי

New member
../images/Emo127.gifמסכימה עם נירית

אולי אפשר עדיין להעביר את מועד הטקס כך שגם ילדי גן החובה יוכלו להשתתף וגם לא לפספס את מסיק הזיתים? הרעיון של אחה"צ נשמע סביר לנוכח הנסיבות.

michalig

New member
זה לא בסדר

כל הכבוד להזמנת ילדי הגן שלא יוצאים לטיול, אבל מה עם אלה שכן יוצאים? אם אין אפשרות לדחות את הטיול, אנא שקלו אפשרות של דחית הטקס לשבוע הבא, אם נדרשת התארגנות של מינימום שבוע כפי שאמרתם. או לאחה"צ או ליום שישי הבא. זה חשוב להרבה הורים, לא מדובר פה בהצגה לילדים או באיזשהוא טקס אחד מיני רבים, בכל זאת, זה בית הספר הקהילתי של הישוב, ילדי גן חובה מתייחסים אליו במין הערצה (לפחות הבת שלי), וזה מאד חשוב להרבה אנשים להיות נוכחים בחנוכת בית הספר, כפי שאתם רואים מהתגובות. הרעיון הוא שכולנו או רובינו נשתתף ונשמח, זה מה שחשוב, אז אנא התגמשו ושכנעו את מי שצריך בבית הספר, זה לא סוף העולם לשנות תאריך.

לא סוף העולם, אבל לא מעשי בשלב זה

כפי שעינת ענתה,לא פשוט לדחות את האירוע התשובה לשאלה מי אמור לדחות את פעילותו: הגן את הטיול או ביה"ס את הטכס בעייתית, 250 ילדי בי"ס מול 35 ילדי גן שנוסע? כן רוצים לשתף את כולם אבל לא בוצע תיאום הפעם (ושוב כפי שעינת ציינה) בפעמים הבאות ישתדלו לתאם טוב יותר. יש פעילויות משותפות של ילדי הגנים (חובה) וביה"ס קבלות שבת ועוד בהם נחשפים הילדים לביה"ס ומכירים אותו. לדעתי לא נורא אם יפסידו את הוכס הספציפי הזה לגבי 2 ילדים אין מה לעשות, אחד עם אבא אחד עם אמה

nirashalev

New member
אירועים ימי שישי

גם אני לא חשה בנוח כבר שנה שניה ברציפות שכל יום שישי אני באה לבית ספר , הרצאה של הורה, נגינה של המורה למוסיקה עם מעט הילדים, אני באמת חושבת שיום שישי היחידי בשבוע בו ניתן לערוך סידורים . המטרה של קיצור שבוע העבודה לא נועדה שכל יום שישי נהיה בבית ספר. אני מאמינה שטקס חנוכת בית ספר יהיה חגיגי ומשמעותי לו נערך בערב, לא משנה מיקומו. מתחילת השנה יוצא מצב שאני או בבית הספר, או בגן וזה די מעיק.

limorsit

New member
אני אמא לילדה בגן חובה ולילד

בבית הספר ולמסיק זיתים בשישי יוצאים הורה וילד - רעיון מקסים גם להורים וגם לילדים, אך חבל מאוד שלטקס חנוכת בית הספר לא נוכל להגיע שני ההורים... צריך לחשוב על פתרון .. באם זה אפשרי בכלל.

אבייה2

New member
חנוכת בית הספר

לימור שלום !!! גם לי יש את אותה בעייה גם בתי הקטנה בגן חובה (אפרופו - מסיק זיתים ביום שישי) ובת בבית הספר. ובכלל אני חושבת שמן הראוי שגם ילדיי גן חובה יישתתפו בטקס חנוכת בית הספר. וכל אחד ואחד מתושביי הישוב. כי מיתחם בית הספר בסופו של דבר ישמש את ההורים והילדים במיגוון פעילויות. אולי אפשרי לדחות את מסיק הזיתים למועד אחר.

למעלה