הצעה לגבי סיפורי דייגים וימאים

אנירמי

New member
הצעה לגבי סיפורי דייגים וימאים

הזדמן לי ליצור קשר עם אוריא והצעתי לו את הרעיון להכניס בפורום סיפורים וחומר כתוב שאני מאמין שיש לכל יורד ים לשעבר זה כולל גם שירים אמונות תפלות ולא תפלות היסטוריה של הדיג בארץ דיג מרחקים סיפורים מחיל הים וכו הדילמה שלי שהפכתי לצימחוני מטעמי מצפון ובריאות כך שיש ליקצת חוסר נוחות אבל אולי אני יצליח לשכנע להחליף את החכה במצלמה במיכחול ציירים או רעיון שיעזור להתמזג עם הטבע בלי להפריע לדגים

paluta

New member
הצעה נפלאה

והנה שיר שאני שר עם כל הילדים שבאים איתי לדוג , המנגינה היא לפי המנגינה של שיר לסוכות " סוכתי הסוכה נהדרת ירוקה לי לי לי רק רק רק לי רק מחכה" (בתקווה שכולם מכירים את המנגינה אז להתחיל שיר חכתי החכה ממתינה למשיכה המצוף נח לו כך בלי שום תזוזה. אם רק יופיע דג גדול את פתיוני יבוא לזלול המצוף אז ישקע ונרביץ וואחד משיכה. והקרב אז יתחיל והחוט שרק יחזיק את הדג עד לחוף ומיד לסל לדחוף חכתי החכה ממתינה למשיכה הינה הינה זה כבר בא אויה הפתיון הלך ..... ניתן להוסיף ולהוסיף והעיקר ההנאה

paluta

New member
אז בטח תאהב גם את זה - למזרזר

שרים את זה לפי המנגינה של יושב על הגדר רגל פה רגל שם של אריק איינשטיין יושב על השובר רגל פה רגל שם מחזיר את החכה והרולר משומן מביט על הגלים לכל הכיוונים ומחפש חפש את האינטיאסים פתאום קופץ לו דג ממש מול המפרץ ולכן אולי כדאי לשחרר את הקלאץ מביט שוב בגלים הם עושים לי דאאאוין זה מרגיז מרגיז - הם לא נתפשים יושב על השובר רגל פה רגל שם מביט על הגלים - ממתין שוב לדגים לבסוף אחד נתפש והקרב החל הוא ממש משתולל את הסוף אתם יודעים הוצאתי מספר דגים וכולם כולם היו ממש קטנים ממתין ליום הבא אולי תבוא לי הפתעה .......

לייזר

New member
אחלה שיר שאל גם חידה את הילדים

מה אומרת התולעת לדג? תשובה אם תאכל אותי זה ששלח אותי יאכל אותך

אוריא

New member
יש סודות שלא מגלים...../images/Emo12.gif

חבל שחשפת את זה כבר, זאת היתה אמורה להיות הפתעה. בכל מקרה אני מבטיח להוסיף בסוף כל סיפור - "נכתב על בטן ריקה" או משהו בסגנון. ולומר את האמת, אחריי שחשפת את זה כאן לפני כולם, אתה יכול לשכוח מזה שמישהו מהפורום הזה יוותר לך... לדייגים יש סבלנות. נכון?

אנירמי

New member
פעם הדיג המקצועי היה מאבק שהכלים

העיקריים של הדייג היה הידע הניסיון והאומץ, הכלים היו פשוטים ולדג היה סיכוי, אבל ככל שהספינות ישתכללו, את המשוטים ומיפרסים החליפו מנועים, את המצפן הקרדני והכוכבים החליפו נווט לוויני רדרים סונארים, שמגלים להקות דגים. רשתות מתוחכמות, מיכמורת, רשתות הקפה, זרי חכות אותומטים, שמורמים בוינץ. ובה אלפי חכות. מה שהיה פעם דיג סלקטיבי, הפך להכחדה המונית של דגים. אם אתם מתפלאים למה כל כך מעט דגים ניתפסים בחכה של חובבדיג, אתם צריכים לראות את ההרס שספינת דיג מיכמורת מותירה אחריה. השיטה מילבד שאוספת את הדגים הקטנטנים ביותר שאין להם ביקוש. חורשת את קרקעית הים. הדיג מיכמורת מתבצע בגרירה והחלק התחתון של הרשת מצויד בשרשרות שהופכות את קרקעית הים, וכל הביצים והיצורים שחיים בקרקע מושמדים. הירידה הדרסתית בכמויות הדגים היא בעיה עולמית. שהאשמים העקריים הם החמדנות וחוסר המחשבה של בני האדם לגבי העתיד. על שיטת דיג המיכמורת אפשר יהיה להוסיף בהמשך גם פירט מתמצא בזה.

baracuda

New member
אוי כמה שאתה צודק !!!

ועוד לא סיפרת על דייג בעזרת צ´ינצולה שבהקפה אחת מרימים לפעמים 2 טון ויותר דגים ועל העמדה של רשתות עם עין קטנה שלוקח כל מה שבא , פעם האשימו את סכר האסוון היום הם צריכים להאשים רק את עצמם על הדיג המופרז הם כרתו לעצמם את הענף וחבל להם ולא פחות לנו .

אנירמי

New member
שלום ברקודה

ראיתי בערוץ נשיונל גיאוגרפיק ישובי דיג בעולם 99 אחוז מהתושבים עזבו את הזיג ביגלל שאין יותר כמות דגים שיחסה את הדלק של הספינה , לעומת זה ראיתי מקומות שהדייגים בסירות הקטנות לא נתנו לספינות הגדולות להכנס לאזורי הדיג שלהם נידמה לי שזה היה בהודו

בת ים

New member
לא דייגת בכלל../images/Emo26.gif

גם, מטעמי מצפון, אבל כימאית אני לא יכולה להתעלם מהחיבור בין שייט ימאות ודייג ולכן אוכל לעזור אם לא בדגים..בסיפורים וכדומה. מנהלת הפורום השכן.......

אנירמי

New member
בת ים את מכירה אמונות "תפלות" ומינ

ומינהגים בין יורדי ים אני יודע אסור לישרוק אסור לצאת לים ביום שישי ב13 לחודש אני אוהב את הקטע הזה בדיג היו כל מיני מנהגים את רובם שכחתי מקווה שמישהוא מהנכדים של הוותיקים בדיג יכנס ויספר ממה שהסבא סיפר לו.

אנירמי

New member
בת ים ממש ממצא מאיפוה המידע

מהרשימה הכרתי מנהגים מעטים, בעיקר מה שקשור בדיג. על מינהג שניזכרתי בו ולא ניתקלתי בו ברשימה שלך, סיפר לי דייג בשם ישראל, חיפאי שעבד על הספינה נחשול. הספינה הגיעה לנמל תורקי. היתה תקופה שספינות ישראליות דגו שם ללא רישיון מהשילטון התורקי. היו דייגים ישראלים שישבו שם בכלא. אבל במיקרה שאני מספר עליו הקשור לאמונות ההפלגה והכניסה היתה חוקית יכול להיות שבקשר ליבוא דגים מתורכיה לארץ. בנמל בזמן שהותם בנמל התורכי הם התיידדו עם דייג מקומי זקן. שסייע להם בקשר עם הרשויות המקומיים.לפני צאתם מהנמל התורכי בדרכם לארץ, לפני ששיחרר את חבלי העגינה, הדייג התורקי זרק כמה אבנים לפני החרטום של הספינה נחשול.בושי ז"ל היה רב החובל סיפר לי, שבלב ים ניקלעו לאחת הסערות הקשות שעבר בחייו. הים היה כל כך סוער ואלים שהיה צורך ליקשור אותו בחבל להגה הספינה, כדי שלא יסחף לים. ישראל טאקש איש הצוות אישר שהכן כך, שניהם האמינו שהם ניצלו בזכות האבנים שזרק הדייג התורכי לפני חרטום הספינה.

על הספינה נחשול

הספינה בעבר הייתה שייכת לקיבוץ נחשולים והיא ספינת אחות לגל עוז. אותה ספינה שעברה את תעלת סואץ בפעם הראשונה. המקרה שאתה מדבר עליו היה בשנת 58 או 59 והדייג היה מול חופי טורקיה במים בין לאומים.. עקב ים חזק הספינה התקרבה לחופי טורקיה ואז יצאה משחתת טורקית וירטה את הסירה לחופי טורקיה.. נמל איזמיר... האמת.. ידידי שם הספינה והסיפור זרקו אותי שנים רבות אחורה בזמן אבל אז היו דגים....אוי היו דגים

אנירמי

New member
תקופה מאוד מעניינת אני התחלתי ב69

ושמעתי סיפורים על התקופה עכשו אני ניזכר שישראל טקש היה קיבוצניק לשעבר גם שימעון קופמן מגלעוז עבדתי בכל הספינות האלה נידמה לי הספינה אחות של גלעוז היתה אופיר וקיבלו אותם בהסכם שילומים עם הגרמנים יחד עם ניצן ולמרחב אחד מאלה שישב אצל התורכים בכלא היה פלדי שהיה קצין בחיל הים ודייג ואבא שלו היה צייר מפורסם.בשנות השיבעים הוא בנה ספינת ברזל במספנה של שלגי בקישון נידמה לי קראו לה אלקטרו דג. מורה דרך למה אתה לא מנדב סיפורים? הדייגים הצעירים לא אוהבים נוסטלגיה?

בת ים

New member
החברים מהפורום תרמו מידע

ואני הוספתי ואפילו האינטרנט סיפק המון מידע. אשמח להוסיף גם את האמונה התפלה שכתבת עליה כאן. תודה

למעלה