הצעה לדיון בסדנה - מה זה שיר?

kaya11

New member
הצעה לדיון בסדנה - מה זה שיר?

מה מייחד שיר מפרוזה או מכל כתיבה אחרת. כולנו נתקלנובשלב זה או אחר בתגובה " השפה מדוברת מידי" / "זה לא מספיק שירי" וכו'. אז מה בעצם מייחד שיר? הבאתי שיר של דן פגיס שאני מקווה שיתרום לדיון: תִּכְנוּן / דן פגיס בְּפִינַּת רְחוֹב הַיַּרְקוֹן הוֹרְסִים אֶת הַבַּיִת. מֶלַח הַיָּם אָכַל אֶת גִּידֵי הַבַּרְזֶל שֶׁלּוֹ. בֶּן חֲמִשִּׁים וּשְׁתַּיִם הוּא בְּמוֹתוֹ. הַפּוֹעֲלִים מַתְחִילִים כַּמּוּבָן מִלְמַעְלָה, בַּכִּוּוּן הֶהָפוּךְ לַבְּנִיָּה. כְּבָר בְּמַכּוֹת הַמַּכּוֹשׁ הָרִאשׁוֹנוֹת מִתְגַּלֶּה הַחֶדֶר הָעֶלְיוֹן: הָיָה לוֹ צֶבַע שֶׁל בָּשָׂר אִידֵאָלִי, וָרוֹד שֶׁל שְׁנוֹת הָעֶשְׂרִים. שְׁתַּיִם שָׁלוֹשׁ זוֹנוֹת עוֹמְדוֹת בָּרְחוֹב בְּשִׁעֲמוּם שֶׁל בּוֹקֶר. הַיָּם הַתִּיכוֹן רוֹבֵץ מִנֶּגֶד, עָצֵל, מְלַקֵּק אֶת עַצְמוֹ. רַק אִישׁ חָשׁוּב אֶחָד, כַּנִּרְאֶה הַקַּבְּלָן, בּוֹחֵן בִּקְפִידָה אֶת הַקֶּבֶר הַהוֹלֵךְ וְנִכְרֶה לְעֵינָיו וְרוֹאֶה אֶת הַנּוֹלָד: כָּאן תּוּקַם מַצֵּבָה מְרֻבַּעַת, רַבַּת קוֹמוֹת, לְזֵכֶר הַבַּיִת.

ועוד משהו בנושא../images/Emo39.gif

את השיר (או לאשיר) הבא כתב דוד אבידן: תנועה צנועה לתיאוריה של הפואטיקה / דוד אבידן שיר הוא דבר שאני קובע שהוא שיר לאחר שאני כותב אותו כשיר או כלאשיר אבל מפרסם אותו כשיר ועכשיו תקבעו מחדש מזשיר ובזה פתח ועוסק הספר של שמעון זנדבנק, הנקרא "מזשיר מדריך לשירה". מצרפת קישור לקרוא קצת על הספר: http://www.ibooks.co.il/NS_GetProdInfo.asp?prodid=10071922

GALI02

New member
הקטע (שיר?) הזה של פגיס מעולה!

הים שמלקק את עצמו כמו חיה אחרי שאכלה את טירפה... אני לא יודעת על מה דיברתם בסדנא, אבל נדמה לי שזה לא מתאים כל כך להגדרה של שיר. אבל קטונתי.

קסנדרה*

New member
סליחה גלי, לא הבנתי למה התכוונת../images/Emo12.gif

בסדנא היה דיון בנושא תגובות, העלבויות, חבטות בקסנדרה, הוצאת הספר ועוד.... מן הסתם זה לא היה שיר, אז למה התכוונת ? קסנדרה

GALI02

New member
מממ...חשבתי שדיברתם על מה זה שיר

כמו שקאיה הציעה, אבל עכשיו ירד לי האסימון שההצעה היא לגבי הסדנא הקרובה... השיר הוא השיר של דן פגיס שקאיה צירפה להודעה כמשהו שיעזור בדיון.

aiziq

New member
במידה וזה יקרה היום, כלומר הסדנא

אני לא אגיע כי אני אהיה במקום שכולו טוב: שומר בשער
איציק.

GALI02

New member
תורנות ש.ג. אה?!

שתהיה לך שמירה נעימה ככל הניתן

קסנדרה*

New member
איציק המפגש יתקיים, נחגוג את הספר

ואם תסיים את השמירה בשעה סבירה תקפוץ לבקר
ותלבש חרומונית, קר עכשיו בלילות. קסנדרה

aiziq

New member
קסנדרה,

חרומונית אין לי אבל אם בטעות, בלי כוונה תעבור שם חרמנית- אני אשמח להתחמם

ולי זכור שכתבת../images/Emo39.gif

על השמירה שלך, ואם אני לא טועה,,, טוב, עדיף שאני לא אגיד כלום. שלך,

GALI02

New member
כבר חשבתי לעשות צ'ט עם עצמי../images/Emo3.gif

ולישון זה בדיוק מה שעשיתי אחרי שלא מצאתי אתכם שם. בוקר טוב! (כמו אומלטה...) וסופ"ש נעים

למעלה