הצעה לדיון בפרלמנט - משכורות בכירים

הצעה לדיון בפרלמנט - משכורות בכירים

שלום לכולם. בימים אלו מוטלות השכם והערב גזרות כלכליות חדשות, ביניהן קיצוצים תקציביים ניכרים - גם על מערכת הבריאות. מדובר במיליונים רבים, אשר לרוב מקוצצים רוחבית ללא הבחנה. רציתי להציע כי בפרלמנטים יועלה נושא משכורות הבכירים, מתוך תחושה כי במערכת חוצה-ציבורים שכזו יש מקום לשיוויוניות. כיום היררכיית השכר במערכת תלולה ביותר, ולעניות דעתי יש מקום למתנה. לדוגמא - מנהל בית חולים מרוויח פי 10 ממתמחה, אחות ראשית מרוויחה פי 10 מאחות זוטרה, מנהל אדמיניסטרטיבי מרוויח פי 10 מעובד משק, וכך הלאה. מנכ"ל משרד הבריאות מרוויח פי 2 מכל מנכ"ל משרד ממשלתי אחר, ושאר הרופאים הבכירים במנהלה מרוויחים יותר מכל פקיד אחר. כל אחד מהבכירים הללו יכול לוותר על 50% משכרו ועדיין ישתכר פי 5 משכר ממוצע במשק! לדעתי לפני שמקצצים בתקציב למכשירי שיקום לנכים או בחיסונים לתינוקות ונשים הרות או בתרופות אנטי-דיכאוניות לחולי נפש או במיזוג אוויר בבתי חולים חובה (מוסרית!) לקצץ במשכורות הבכירים!!! אני מציעה שפרלמנטי הבריאות ידונו גם בנושא הערכי הזה נדמה לי שקל מאוד לבחור בין משכורות של 60 אלף ש"ח למנהל לבין טיפולים רפואיים כלשהם. אותו מנהל יחיה טוב גם עם משכורת של 30 אלף ש"ח. לא ככה? מה דעתכם? חג שמח. נ.ב. משום מה נדמה לי שאותם רופאים בכירים המנהלים את המערכת לא ייזמו את הרעיון בעצמם. היגיעה העת לדחיפה מצד הציבור.

jasmine38

New member
הצעה ענינית לדיון

תמיד מתברר שמי שחושב או מציג עצמו כ"סתם" היא/היא הם הכי טובים שיש. סוף סוף הצעה ראויה לפורום הזה

koby329

New member
אני לא בטוח שהנתונים שלך מדוייקים

נכון, הבכירים שציינת מקבלים משכורות נאות אך לא בסדרי הגודל שאת מדברת עליהם,וודאי לא באופן גורף. לגופו של עניין, לדעתי יש בהחלט מקום לקיצוץ בשכרם של בכירים , בעיקר בפונקציות מסויימות אשר בהן אין כל הצדקה לשכר הגבוה. יחד עם זאת יש לזכור כי ירידה חדה מידי בשכר תגרור ירידה ברמת המועסקים ובאיכות השירות. על מנת לקבל אנשי מקצוע טובים יש לשלם שכר אשר משתווה או מתקרב לאפשרויות שעומדות בפני אותם אנשים במקומות אחרים. גם בתפקידים ניהוליים מרכזיים הורדת שכר דרסטית עלולה לגרור ירידה ברמת המנהלים שיועסקו ופגיעה רחבה כתוצאה מניהול לא מקצועי. ובנוסף יש לזכור כי המסה העיקרית לא מצויה בקרב הבכירים ולכן על מנת לבצע קיצוץ בסדרי הגודל הנחוצים יהיה צורך בכל אופן לפגוע גם בהיררכיה הנמוכה יותר.

למעלה