הצעה לדיון - דעת אמת

אנדרי ז

New member
הצעה לדיון - דעת אמת

מה אמורה להיות העמדה הרשמית של שינוי כלפי ארגון דעת אמת? תמיכה מלאה? הסתייגות והתעלמות? או אולי תמיכה ברוב הנושאים, עם הסתייגות מהכניסות הליליות לבתי כנסת? מה דעתכם?

ולדי

New member
אני חושב שצריכים לתמוך בהסתייגות

משום שהוצאה בשאלה היא לעיתים קרובות ביטוי של כפיה חילונית, וכנ"ל גם הכניסות לבתי-הכנסת. מצד שני, גם חרדים כופים עצמם לפעמים, ומבצעים פעולות של כפיה כגון שריפת דגלים של הומואים או ניפוץ שלטי פרסום. לכן, לדעתי יש לתמוך בפעילות "דעת אמת", אך בהסתייגות, משום שפעולת הארגון חשובה כקונטרה לפעילות הדתית, אך לעיתים פוגעת בעקרונות שינוי כגון התנגדות להסתה וכפיה מכל סוג שהוא.

אנדרי ז

New member
איפה הכפייה וההסתה בדעת אמת?

הדבר היחיד שאני רואה עם פוטנציאל מסויים לבעייתיות הוא נושא הכניסה לבתי הכנסת, ובנושא הזה צריכים לברר דבר אחד ויחיד: האם זה חוקי. אם זה חוקי צריכים לתמוך גם בזה.

yariv~2

New member
תמיכה מוחלטת.

זה צריך להיות הדדי, הם נדחפים אלינו, ואנחנו נידחף גם אליהם... שהדוכנים החב"דים\יצחקים\שמוקים יסגרו, אז יהיה על מה לדבר.. אבל אולי אני לא נחשב... כי אני די נגוע, אני יצב"ש בעצמי.

אני אישית כמובן בעד

אבל זה לא חוכמה, אני פעיל שם בעצמי. בקשר לכניסות הליליות וכד´ - המשטרה מצאה לנכון להתערב, והסתבר לה ש-: אין עברה של פריצה - לא נכנסנו לשום מקום נעול, ולא שברנו כלום (וכמובן שלא לקחנו כלום - להפך, הוספנו שם "מתנות" משלנו). מאותה סיבה, אין שום עברה של חבלה ברכוש. אין עברה של הסגת-גבול, כי הרי מדובר במבני ציבור. לבסוף האשימו אותנו בקשירת קשר לפגיעה ברגשות דת. כן, יש דבר כזה. אם זה מה שהופך אותנו לעבריינים, אז אני חושב שמזה שינוי לא צריכה להסתייג. ואם כבר, למה מותר לקשור קשר לפגיעה ברגשות החילונים? מה אנחנו, עז? ובאשר למימד הרעיוני: לא שאלתי, אבל נראה לי ש"דעת אמת" תהיה מוכנה בשמחה להפסיק להסתובב בבני-ברק באמצע הלילה (זה לא כזה כיף, ביחוד כשיש יום עבודה למחרת) אם יתנו לנו לפרסם את עצמנו שם בדרכים יותר קונבנציונליות, כמו שאנו מאפשרים לארגונים שלהם. היות וזה לא ממש ריאלי, אנו נאלצים לנקוט בתחבולות עורמה כאלה ואחרות.

אשרת

New member
למרות שהפנו אותי לאתר "דעת אמת"

עדין לא הבנתי מה זה? משהו יכול בבקשה להסביר לי?

דעת אמת

"דעת אמת" היא עמותה לא-פוליטית, אשר מפרסמת מדי פעם מאמרים ("קונטרסים") בנושאי הלכה ומדע (תוכלי למצוא מאמרים אלו באתר), החושפים מקרים בהם עומדת ההלכה בניגוד לשכל הישר, או בניגוד לעובדות שנתגלו מאז חוברה הלכה זו, או לפעמים מקרים בהם ההלכה אינה עקבית, וסותרת את עצמה. קונטרסים אלו מופצים בחברה החרדית בדרכים שונות. ההנהגה החרדית משתדלת מאוד שפרסומי "דעת אמת" לא יגיעו אל קהל היעד שלהם - הציבור החרדי. כאשר ניסו בעבר אנשי "דעת אמת" (ואני ביניהם) לחלק את ה"קונטרסים" לעוברים ושבים בבני-ברק באור יום, הם הותקפו פיזית ע"י קבוצה גדולה של חרדים, ונגרם נזק לגופם, רכושם האישי, ואף לכלי הרכב בו הגיעו. לפיכך, כיום נוהגים אנשי "דעת אמת" לחלק את הקונטרסים באישון ליל, ע"י הטמנתם במקומות בהם יגיעו הפרסומים לקהל היעד שלהם: מקומות כגון ישיבות (גדולות), כוללים ובתי כנסת. ישנו מאמר של אינג´ קדיד לפר באחד מגיליונות עיתון "השינוי" שמסביר יותר.

קימבאל

New member
האם יש למשטרה .....

יכולת להרשיע אתכם על בסיס "קשירת קשר לפגיעה ברגשות דת"? לפי דעתי לא יהיה ניתן להרשיע אתכם משום שהתביעה תצטרך להמציא קריטריונים ל"פגיעה ברגשות" ולהוכיח שהייתה כוונה לפגיעה, או לחילופין ניתן יהיה ליזום תיקון לחוק המגדיר החזרה בתשובה כפגיעה ברגשות הנוגעים לדת. וכל הכבוד לכם!!!!! יצא לי לחלק ברחוב שניים שלושה קונטרסים שלכם ואני בהחלט מרגיש שזוכיתי במצווה! קימבאל

למעלה