הצעה לדיון כללי

לילי10

New member
הצעה לדיון כללי

אולי מוקדם מדי להעלות שאלה כזו כבר בתחילת הפורום, או שדווקא עכשיו מתאים לדון בהשקפות ובעקרונות היסוד של הפורום. שאלתי היא זו (והיא מופנית ליעל ולשאר המשתתפות והמשתתפים): מהי גישתכם בשאלה האם אנחנו יכולים לשנות את עצמנו ואת המציאות שלנו או שאנחנו נתונים למגבלות שונות? יש כמה דעות בנושא: לפי דעה אחת, אנחנו יוצרים את המציאות שלנו באופן מוחלט. המציאות שלנו היא המראה שלנו והיא מעוצבת ע"י דעות קדומות, מעצורים נפשיים, חשיבה שלילית וכו' וכו' וכמובן גם ע"י חשיבה חיובית ודיבורים חיוביים. והטענה היא שאם נשנה לחלוטין את תפיסתנו את המציאות ונקפיד על חשיבה חיובית וממוקדת למטרות שונות ודיבורים חיוביים וכו' וכו' - אנחנו ניצור ממש את המציאות שבה אנו חיים. בשיטה זו מדובר על כך שדומה ממגנט דומה, למשל מחשבות חיוביות ממגנטות אירועים חיוביים וכו', שהיקום נענה ל"הזמנות האנרגטיות" שלנו וכו' וכו'. לפי השקפה אחרת, אנחנו מותנים ע"י הביולוגיה, הגנטיקה והפסיכולוגיה שלנו וע"י אירועים שונים כגון הכלכלה והפוליטיקה העולמית והארצית, וגם ע"י גורמים מטאפיזיים ובעצם יש לנו בחירה חופשית מעטה מאוד, אם בכלל. ולפי השקפה שנמצאת בין שתי ההשקפות הקודמות, אנחנו אכן מושפעים מאוד מגורמים שונים ומגוונים, ובכל זאת יש לנו בחירה חופשית לפחות לגבי הדרכים שבהן אנחנו מפרשים את המציאות, והפרשנות הזו משפיעה על חיינו כנבואה שמגשימה את עצמה (למשל, מי שמצפה לכישלון ימשוך אליו כישלון וכו'). גם לפי גישה זו מדובר על מגנוט אפשרויות והזדמנויות ואירועים וכו' וכו'. יש בוודאי השקפות נוספות, וגם את אלו הצגתי בצורה מאוד קצרה וסכימטית. מכל מקום, איפה אתם ממקמים את עצמכם בשאלה זו?

השקפה

נכון שיש מס' השקפות ואמונות לבני האדם כמספר בני האדם עצמם אבל אם את שואלת אותי, אני בהחלט נוכחתי שיש נבואה המגשימה את עצמה ומחשבה חיובית עוזרת תמיד!גם אם אדם "פגום גנטית" וחולה או מכות של גורל אכזר ניחתות עליו אלה הם דברים שאין לנו שליטה עליהם אבל לעולם לא קורים ללא סיבה,כל ארוע שמתרחש שולח לנו מסרים אנו יכולים לבחור לקלוט ולהגיב או שלא. לכן השליטה כיצד להתמודד עם החיים בכלל נתונה בידינו - זוהי השקפתי

BlackJack1

New member
תגובה

אני הולך על הגישה השלישית... אנחנו מושפעים מגורמי היום יום,אבל המציאות שלנו תתבסס על ההחלטות שנקבל ועל הפירוש שניתן למציאות,אם נמשיך לחשוב בגלל כשלונות מסויימים שנדע רק כשלונות זה מה שבאמת יקרה,אם נלמד מהם ונדע שהכישלון של היום הוא ההצלחה של המחר,ההצלחה לא תאחר לבוא.. חשיבה חיובית ופירוש חיובי למציאות תביא לנו רק טוב..

לקשמי

New member
מחשבה בוראת מציאות קיימת

היה לי לא מזמן סטיקר כזה ואני בהחלט מאמינה בנאמר בו. מה שיוצר את המציאות שלנו הוא אך ורק המחשבות שלנו ואני רואה את זה על עצמי וגם על אנשים שאני מכירה. אנשים עם חשיבה שלילית מושכים אליהם את כל הכשלונות והדברים השליליים שקיימים וההפך... שום דבר לא קורה סתם, וכל מה שקורה, קורה כי הוא צריך לקרות והוא תוצאה של מחשבות ופעולות שלנו בעבר. (חוק הקרמה)

שינוי החומר שנכנס לתוך מוחך

אתה מה שהנך, ונמצא במקום בו אתה נמצא, בשל מה שמכיל מוחך. אתה יכול לשנות את מהותך ומיקומך על ידי שינוי החומר שנכנס לתוך מוחך. זיג זיגלר אם אתה חושב שתצליח - תצליח אם תחשוב שתפסיד - תפסיד שכן ההצלחה או הכישלון - תלויים במחשבה הכול מתחיל ונגמר אצלך בראש.

הנושא שהעלית מעולה וגם העיתוי שלו.

ולמעשה הוא נוגע במשהו מאוד בסיסי ויסודי שחשוב לדבר עליו עוד לפני שמתחילים לעשות משהו למען השגת מטרה. לדעתי כל אחד שרוצה להשיג מטרה צריך לבדוק את הגישה שלו בנושא הזה. שהרי, אם הגישה שלי אומרת שהגנטיקה שלי קובעת את מצבי וגם אירועים במדינה, בעולם, גורמים מטאפיזיים, פסיכולוגים וסוציולוגים, הרי שהשקפתי זו מקפלת בתוכה השקפה אחרת שאומרת שאין לי טעם לנסות לשנות, כי אני ממילא לא אחראית לדברים שקורים לי בחיים. ועם אמונה כזאת, חבל לנסות אפילו להתאמץ לשנות משהו. ולעומת זאת, אם הגישה שלי אומרת שאני יוצרת את המציאות שלי באופן מוחלט, יש לי שליטה מוחלטת על החיים שלי, אז הגישה הזאת אמורה לתת לי המון מוטיבציה לעשייה, אבל אם תוך כדי העשייה משהו בלתי צפוי יקרה, שמצריך ממני תשומת לב דחופה, הסבירות גבוהה שאני אשבר, אעזוב את הכל ואומר: הכל לא שווה כלום, הנה, התאמצתי והשקעתי ותראי מה קרה. אני הייתי ממליצה לכל אחד מאיתנו לבדוק את הגישה הפרטית שלו בנושא הזה, והאם הוא חושב שהוא מסוגל לשנות את המציאות של עצמו, גם אם היא מורכבת כרגע והוא לא מצליח למצוא לה מוצא ברגע זה. נראה לי מתאים להשאיר את השאלה כרגע כנקודה לדיון ולהעלאת דעות נוספות, לפני שאני אכתוב את דעתי האישית בנושא. וממילא דעתי היא דעה אחת מתוך רבות. תודה על ההעלאת הדיון,

missB

New member
האמת היא אי שם באמצע

לפחות לפי דעתי. הרי ברור שיש מציאות ודברים שקורים לכל אחד מאיתנו ולא תמיד זה תלוי ברצוננו. אבל החוכמה היא באופן שבו אנחנו בוחרים להתמודד עם הדברים שקורים לנו. האם אנחנו שוקעים לדכאון עקב מה שנראה לנו כרצף ארועים שליליים שמכה בנו או שאנחנו מנסים להתמודד ולפתור בעיות, לזכור את הדברים הטובים שגם הם קיימים ולשמור על החיוך למרות הקושי.

ס ק א ל י

New member
אני דווקא רואה הרבה דמיון

בין שתי הגישות שהצגת. בכל אחת מהם מדובר בסופו של דבר על הפרשנות שאנו מציעים, או המשקפיים שדרכה אנחנו רואים את העולם, והיא בתורה "ממגנת" [או גורמת לנו שוב לפרש בצורה חיובית] אירועים שונים. לגופו של ענין - נראה לי שכל מי שמוצא את עצמו בפורום זה, חזקה עליו שהוא מאמין שיש לו אפשרות להשפיע על הקורות אותו. מה שכן, שינוי הפרשנות [למי שאינו מורגל לעשות זאת] אינה תמיד דבר קל, ומצריך אימון למי שלא רגיל. יש מודל שודאי לפחות חלקכם מכירים: הוא נקרא מודל אפרת , כאשר אפרת [אירוע / פרשנות / רגש / תגובה] שאפשר להסתייע בו לצורך העניין.

למעלה