הצעה לדיון - סיפורי "אי בודד"

sagiberg

New member
הצעה לדיון - סיפורי "אי בודד" ../images/Emo41.gif

מרביתנו קראנו לפחות ספר ילדים אחד המתאר את קורותיו של ניצול/ים על אי בודד- דוגמאות אחדות מהרשימה המרשימה הם: הממלכה של קנסקי רובינזון קרוזו אי הילדים מה סוד קסמם של הסיפורים הללו ? האם זהו המתח לגבי גורל הגיבור ? ההזדהות עם הקשיים ? ..........

חוטהשני

New member
אני חושבת שזה רעיון מעולה ויהיה באמת יותר יעיל לקבץ כמה ספרים לדיון ../images/Emo8.gif אני אהבתי בתור ילדה ספרים על איים בודדים (כולל הסדרה המיתולגוית בטלויזיה..../images/Emo6.gif)

MetaalSryus

New member
דעתי

סיפורי אי בודד מיוחדות, כיוון ששם מבודדים את הגיבור במצב מסוים, הרחק מן המוכר והרגיל, ללא אנשים מוכרים, משטרה, חוקים, סדר, וזורקים עליו איזה הרפתקאות שרוצים, כדי לראות איך הוא יגיב כאשר הוא מנותק מן העולם הגדול. זה בהחלט נקודה מענינת על אנשים, אם כי אני דווקא שונאת סיפורי אי בודד...

ורדה ש

New member
רובינזונאדה

אני מאד אוהבת ספורים כאלה. לפי המאמרים של חוקרי ספרות הילדים זה סוג של ספרים האהובים מאד על ילדים ונוער בגיל שנחשב "טרום-גיל-התבגרות", משהו בערך בין כתה ה' לכתה ו'. כנראה שלפחות בהקשר הזה נשארתי תקועה שם. אם כבר מדברים על ספרים כאלה אז אסור לשכוח את "רובינזון קרוזו" המקורי של דניאל דיפו, וכמובן את "שנתיים באי בודד" של ז'ול ורן. יש בסוג הזה ספר אחד מאד מיוחד ולא כל כך מפורסם: "אוטובוס גדול כמו כל העולם" שכתב מריו סימל. מריו סימל כתב בעיקר ספרי ריגול למבוגרים (אפשר גם בלי קוויאר) בספר "אוטובוס גדול כמו כל העולם" הוא זורק קבוצה של ילדים ל"אי בודד" באמצע היבשה: ילדים זרים לגמרי זה לזה שהוריהם רושמים אותם למחנה נופש בהרים נתקעים עם האוטובוס שלהם במפולת שלגים, הם תקועים על ההר בלב השלג עד שיצליחו למצוא ולחלץ אותם. מישהו מכיר?

למעלה