הצעה לדיון / סקר
בנושא בריאות

dana29

New member
הצעה לדיון / סקר../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif בנושא בריאות

שאנחנו חושבים שניישןם על ילדינו..... במהלך ההריון נתקלתי בגישות שונות להריון, לידה והורות...הן דרך האינטרנט, והן דרך אנשים סביבי.... אחד הנושאים הקשורים בכך הוא בריאות הילדים שלנו: יש שההורים סומכים בעיניים עצומות על מערכת הבריאות, וילכו בצורה בטוחה עפ"י הנחיות טיפת חלב...ויש הורים החולקים וספקנים לגבי הגישות המקובלות, ויש כאלו הפועלים לפי המצב, ומפעילים שיקול דעת בכל מקרה (כולל שפעת, או הניתוח הידוע של פקקים וכו´). לדעתי, ההורים חייבים להבין מה קורה...להכיר את המושגים, להכיר גישות שונות, ולהתייעץ באופן כללי גם עם רפלקסולוג או אדם שבא מרקע השונה מהרפואה הקונבנציונלית, מאחר וגם רופאים באים עם גישות...(ורק להביט על הרופאים שחלקנו "נטשנו" במהלך ההריון בגלל אמירות מרתיחות או גישות שעמדו בניגוד לדעתנו... למשל הרופא הראשון שלי אמר:"אני נגד ללטף חתולים בכלל בהריון..."), אני למשל יודעת שיש רופאים שנותנים אנטיביוטיקה בכמויות מסחריות, וילדים חולניים לבסוף מאבדים מכוחה של המערכת החיסונית שלהם (מכירה אישית סיפור כזה)...אז מעבר לדוגמאות קיצוניות, אני שואלת...וסליחה על כל העיכובים עד שאני מגיעה לפואנטה....האם יש בנות שחושבות שאולי יחלקו על מינון החיסונים ה"קבועים בנורמה" (יש מצב שנותנים חיסון משולש או מחומש, שמלווה לעתים בתופעות לוואי, ואני שמעתי שאם עומדים על כך, אפשר לפצל את הפגזת החיסונים, וכך לילד קל יותר לספוג את כמות החומרים המוזרקים/מטופטפים...), או למשל האם יש מי שחושבת שאפשר להימנע מחלק מהחיסונים (שעלת למשל, או דברים שכבר לא קיימים כ"כ ), וכמובן אם יש מי שטוענת כמו בגישה האלטרנטיבית שהכי טוב לתת לילד להתפתח עם המחלות -כי זו הדך הכי טובה לחסן את המערכת החיסונית שלו...מצטערת על אורך הדברים....נראה לי נושא שיש לשקול אותו,ואשמח לתגובות.

דנה, תודה על הרעיון

אשמח אם תנסחי שאלה ותשובות ואני אעדכן סקר חדש. טל

dana29

New member
טל ...חשבתי שתעזרי לי את בעניין

זה נראה לי נושא די מורכב, באופן כללי הכיוון הוא: עד כמה אנו מוכנים לשמוע על גישות נוספות על הרפואה הקונבנציונלית, ועד כמה ללכת רחוק לכל קצה (חיסונים, דלקות, ניתוחים, אלרגיות), כמובן כל אחד עפ"י אינטואיציות או ניסיון אישי: 1. הרפואה הקונבנציונלית הוכיחה את עצמה, אין צורך להקשיב לתאוריות אחרות (רפואה אלטרנטיבית/משלימה וכו´), להיפך. הרפואה הלא קונבנציונלית יותר מסוכנת בשל תופעות שרלטנות וכיו"ב 2. בעניינים בהולים (ילד קודח, שפעת קשה), אין לפעול אלא בעצת הרופא הקונבנציונלי, לגבי דברים שיש לגביהם יותר זמן (כפתורים, צינון שחוזר על עצמו) אפשר להתייעץ עם אנשי מקצוע של הרפואה האלטרנטיבית 3. יש ללמוד את הנושאים באופן עצמאי, עד כמה שאפשר (רובנו לא רופאים....)ולהפעיל שיקול דעת, בכל מצב, כאשר שפעת או דלקת אוזניים תוקפת, לנסות להשתמש במה שלמדנו , ולהחליט עפ"י זה מה טוב לילדינו 4. עם הולדת הילד, ואף לפני יש להתייעץ עם רפלקסולוג או מרפא אחר, ולהישען רק על כך, בשל אמונתנו ברפואה הטבעית כנכונה יותר מהקונבנציונלית מאחר שנראה לי קצת מאולץ הניסוח, ונשמע לי יותר מעניין שמי שרוצה להגיב, תעשה זאת עפ"י דרכה, אני מסייגת את בניסוחים שלי..ואשמח לכל תגובה באשר היא, כמובן טל את מוזמנת לשפץ את הניסוח והתשובות....

אבל, אבל, אבל, דנה.......

אנחנו פורום הריון ואי אפשר לשאול כאן שאלות על ילדים שכבר נולדו. יש כאן הרבה נשים שזהו להן ההריון הראשון. הן לא יודעות ולא שמעו עדיין על החיסונים, יותר חושבות כרגע על אפידורלים למינהם, מה לשים ב"תיק" ואיך נעבור את ברית המילה. אולי תציעי את הסקר לרותי מפורום להיות הורים? טל

dana29

New member
טל, אני חולקת על כך במידת מה

כי כבר בחדר לידה הילוד מקבל חיסונים...ובסוף ההריון מתחילים לחשוב על החיים שאחרי הלידה...אבל ניחא....ויתרתי.

tonti

New member
דנה!

באופן כללי אני מאוד בעד רפואה אלטרנטיבית. לא נגעתי באנטיביוטיקה או הלכתי לרופא קונבנציונלי כבר שנים. עשיתי המון רפלקסולוגיה בגלל טחורים כשהייתי כבר שניה לפני ניתוח ומנעתי אותו. במקרה הצורך - שפעת למשל - אני לוקחת תרופות הומאופטיות. אבל: בקשר לחיסונים אני לא ממש בטוחה שלא ניתן לילדים חיסונים. אני מכירה יותר מדי סיפורים על כאלה שלא חיסנו והילדים חלו (בשיתוק ילדים למשל...) ברור שיש גם את הצד השני וזה מאוד קשה להחליט והאמת היא שאני גם לא יודעת על זה מספיק. אבל זה מפחיד בכל מקרה. אשמח לשמוע ממך מה את יודעת על הנושא.

dana29

New member
הרבה אני לא יודעת על העניין.מה

שניסיתי לומר הוא שיש להיות מודעים מה עושים לילד, גם אם הוא מופקד בידי איש מקצוע מדופלם (רופא, אחות וכו´)...למשל שמעתי ממישהי שהיא פריקית של אלטרנטיבי (בעיני קצת קיצוני), שניתן "לפרק" את חבילת החיסונים המחומשים/ המשולשים וכיו"ב, כלומר לבוא מתוך ידע לאחות/לרופא ולהגיד לה שאנחנו מעוניינים שהילד יחוסן השבוע בחיסון אחד ובשבוע אח"כ בחיסון השני שאמור עפ"י הנורמה להינתן יחד עם הראשון, לפעמים ילדים מגיבים די קשה לחיסונים (תופעות לוואי רבות) אז כאמור זה תלוי בילד, שרק אנחנו מכירים, ובמערכת הבריאות אליה אנו ניגשים, אבל העיניים והאזניים אמורות לשים לב לדברים. יש למשל את עניין ניתוח הכפתורים לילדים , שניתן למנוע (ניתוח לילד זו חוויה איומה), ע"י טיפול רפלקסולוגי...לפחות לשמוע על זה כדאי לא? מקווה שעניתי (יש לי נטיה לסטות מהנושא )

tonti

New member
ברור שחייבים להיות מודעים.

ולגבי כפתורים באוזניים אני יודעת שאפשר לפתור את הבעיה בעזרת הומאופטיה, אבל גם זה לא תמיד. לגבי חיסונים זה מפחיד יותר כי יש מה להפסיד..

למעלה