הצעה לדיון

קסנדרה*

New member
הצעה לדיון

אני מקווה שתהייה השתתפות ערה ויותר היענות מאשר בפעמים אחרות/ בדיונים אחרים. מהו שיר, מה זה שיר ? אני מציעה שכל אחד ינסה להביע כאן, מהי שירה בעיניו, (לא פזמונאות). לא מהי בשירה בעיני משורר זה או אחר או פילוסוף זה או אחר. גם אני מחזיקה בידי את הספר "מזשיר" של שמעון זנדבק וקל מאד לצטט כמה אמירות, אבל אלו רק יכולים לסייע לי להבין מהי שירה אבל את הדעה שגיבשתי לעצמי, מהי שירה בעיני, זאת אצטרך להביע בעצמי, במילותיי שלי. גם אני אביע את דעתי בשרשור זה, בהמשך. אך לפני כן, למה עלה בדעתי להעלות את הנושא הזה לדיון? כי לאחרונה, חלק מוותיקי הפורום לקחו אתנחתא, כמה אחרים פרשו והיום מרבית חברי הפורום הם כותבים חדשים (בפורום), ואולי חשוב להבהיר את הרעיון כדי למצוא את המכנה המשותף להיותנו קבוצת דיון, קרי פורום אשר יש לו תחום עניין משותף, הרי זו המטרה אשר לשמה התקבצנו כאן יחד
אני מקווה להשתתפות ערה ודיון תרבותי. קסנדרה

GALI02

New member
אני אנסה:

שיר- חייב להכיל רעיון מסויים (ולדעתי רצוי רעיון אחד ולא להתפרס על הרבה כי אז הרעיונות יילכו לאיבוד וחבל). מלבד רעיון (שיכול להגיע ממעמקי הלב וכו' וכו'), צריך שיהיה לו איזשהו ייחוד מסתם, נניח, מכתב או חיבור. וכאן נכנס כל נושא המבנה: דימויים, מטאפורות, אנאפורות, עימוד, חריזה נכונה, ניקוד וכ'. ולדעתי לשיר גם כדאי שיהיה איזשהו מסר נוסף מלבד זה שנקרא, מסר בין השורות שישאיר את הקורא עם איזושהי תהייה, או ראייה שונה של החיים. למרות ששיר גם יכול לתאר את המציאות כמו שהיא (למשל, מראה נוף) אבל אז השיר הזה צריך להיות עשיר בדימויים מקוריים ובמטאפורות חדשות כדי לא להיות סתם עוד שיר על אהבה, או סתיו/חורף וכ'... ובנימה אישית יותר, לדעתי כתיבה באופן כללי היא מתנה שניתנה כמעט לכולם ויש מעטים שהשכילו לנצל אותה. אין הרגשה טובה יותר מלרגש אדם אחר באמצעות כתיבה.

קסנדרה*

New member
גלי נסיון יפה , תודה ../images/Emo13.gif

לפני שאביע דעתי, אתייחס למה שכתבת. את צודקת בשיר צריך להיות רעיון, עלילה, דרמה, שהיא/הוא מרכז היצירה/השיר וממנו/ה ימשיך הרעיון להתפתח, ממנה "תצא" הכותרת, היא תוביל לסיום ותכתיב את האמצעים האמנותיים שיהיו בשיר. או הלשון הציורית. האמצעים האמנותיים תורמים הרבה לקורא, להתרשם, להתרגש ולהביע הזדהות או הסתייגות . שירה היא המציאות של כל אחד מאיתנו, משם לקוחים החומרים, אבל יש לתרגם את המציאות הזו ללשון שירית, לשון ציורית. שירי פסטורליה, לא בהכרח חייבים להיות עשירים בדימויים, בכלל לא "בריא" לאף שיר להיות עמוס מידי, יש שמור על מינונים נכונים. ואיני מסכימה עם הסיום שלך, כתיבה ספרותית היא לא מתנה שניתנה לכולם, ואנו נוכחים לזאת מידי פעם , אפשר ללמוד את הטכניקה, אבל אלה לא יגיעו למקום של אלה שניחנו באהבה לכתיבה עוד לפני שידעו שפה מהי. קסנדרה

GALI02

New member
התכוונתי לכתיבה באופן כללי

לאו דווקא לכתיבה ספרותית.

קסנדרה*

New member
גם זה לא ../images/Emo98.gif

את יודעת כמה תחקירנים טובים יש שלא יודעים לשרבט שורה ? המון. קסנדרה

GALI02

New member
ובלי שום קשר- מסכימה איתך מאוד

לגבי האהבה לכתיבה