הצעה להגלות את המשתמטים מגיוס

253Daniel

New member
הצעה להגלות את המשתמטים מגיוס

http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=lifneygiyus תומכים? מתנגדים?

אוי ואבוי:X

עד כמה שאני נגד השתמטות, אני עוד יותר נגד הרעיון הזה. פשוט מוגזם.

אייני

New member
אין קשר בין זכויות וחובות.

מישהו שרצח - לא ימנעו ממנו להצביע בבחירות למשל. הזכויות הטבעיות הן של כל אדם. חוצמזה שהרעיון מגוחך לחלוטין - לאן בדיוק תגלה אותם? אתה צריך הרי מדינה שתקבל אותם... למה שמדינה תסכים לקבל אותם?... וסתם שאלה - למה רוצח סדרתי ואנס יכול להיות בכיף במדינת ישראל אם הוא היה פקיד עלוב בקריה ופרופסור שהמציא משהו שיעזור לכולם לא יכול כי הייתה לו בעיה בריאותית שמנעה ממנו לשרת? (כי תכלס, כל המשתמטים היום הם למעשה משתמטים כחוק. איך בדיוק אתה תבדיל בין אלה שמזייפים לבין האמיתיים?)

האמת שיש קשר

למשל, כלא הוא שלילת הזכות הזכות לחירות וחופש התנועה. נכון שיש בזה אלמנט של שמירה על שלום הציבור, אבל עדיין. ואני מסכים עם הנק' השלישית.

אייני

New member
כאן יש פשוט התנגשות בין זכויות

זה לא קשור למניעה של זכויות בגלל אי עשיית חובות.

לא בהכרח

יש חובה אישית (גם אם לא בהכרח מוגדרת) לשמור על זכויות האדם והאזרח של אנשים אחרים, לא לפגוע בהן, ולמנוע פגיעה בהן. ככה שכשמבצעים פשע נגד בן אדם אחר - יש כאן עבירה על חובה מסוימת. ועובדה שנענשים על זה בשלילת זכויות טבעיות. חוץ מזה - גם ציות לחוקים הוא חובה. וכשאתה לא מציית להם אתה נקנס (למשל), שזו פגיעה בזכות לקניין. העניין הוא שעונש אמור לפגוע בזכויות שלך, אחרת...זה לא עונש, זה סתם. ואם זו הייתה רק התנגשות בין זכויות (שבה צריכים להגיע למצב שבו כל זכות נפגעת ברמה המינימלית ביותר), היו יכולים למצוא פתרונות יותר טובים מבית כלא - שעדיין ירחיקו את הפושע מהציבור. למשל, טריטוריות מיוחדות כמו איים בודדים וכד' שבהם עדיין אפשר לקיים חיים "תקינים",לעבוד, ללכת לים, להיות בעלים של בית ואוטו וכד'... אבל רחוק מהחברה הנורמטיבית. כמובן תחת שמירה על מנת שהפושעים לא יפגעו אחד בשני - בהנחה שיש להם נטייה לאלימות, כי הם פושעים.

אייני

New member
המטרה של עונש היא הרתעה

כדי לשמור על שלום הציבור. בלי הרתעה כולם היו עוברים על החוקים וכל הסדר היה מופר וכולם היו נפגעים. יש לך את העקרון של שלום הציבור ואת הזכויות האישיות. שלום הציבור חשוב יותר.

253Daniel

New member
אני לא חושב שזה סתם בלוגר משועמם....

אני נורא קרוב ללתמוך בדעתו....אני חושב שזה דיון חשוב...

אייני

New member
לא, הבלוגר באמת לא משועמם.

הוא פשוט מתנהג כמו ילד קטן וממורמר, אם תסלח לי על הביטוי. למה כמו ילד קטן? כי הרעיון שהוא העלה זה רעיון שרק ילד שלא מבין כלום יכול לחשוב עליו (לא הגיוני בטירוף מבחינת הביצוע ומשום בחינה שהיא). למה ממורמר? כי נשמע שהסיבה האמיתית שהוא רוצה שהשאר יתגייסו זה כי הוא מתגייס. הוא בא בגישה של "אם אני נדפק שכולם יידפקו". ואגב, מה שהוא מציע לשם לגבי התנדבות זה גם מפגר לגמרי. אין לך שום זכות שהיא להכריח אדם לתרום. להתגייס לצבא, כן, אבל מי שיש לו פטור מהצבא, אין לך שום זכות שבעולם להכריח אותו לתרום. תרומה זה משהו שבא מהערכים שלך ומעצמך, לא משהו שכתוב בחוק של המדינה. אם אתה רוצה לעודד אנשים לתרום אתה יכול - שיעורי חינוך בבתי הספר, פרסום בעד תרומה, לתת בונוסים מיוחדים לאלה שתורמים - זה בכיף. אבל להכריח אנשים זה כבר דפוק. כשאתה מכריח אנשים אתה לא מתקן את הבעיה האמיתית, אתה רק יוצר "פתרון קוסמטי". הבעיה האמיתית היא העובדה שאנשים לא רוצים לתרום - חוסר הערכים וכד'. להכריח את כולם להתנדב זה לא הפתרון.

JumpInTheFire

New member
חסכת לי הרבה מילים

רק בעניין ה"אם אני אדפק, שכולם ידפקו" אני לא בדיוק מסכימה. אני מאוד יכולה להבין גם את הצד של הבחור ההוא (וכבר נתקלתי בדיון לגבי הנושא לאחרונה). תחשוב שאדם מסויים רוצה להתקדם בחיים ובוחר בהשתמטות בשביל זה, בעוד חייל אחר, שהתגייס ועצר את החיים שלו בשביל הצבא, לא עובר על החוק ומתחיל את החיים שלו 3 שנים מאוחר יותר. זה בהחלט ממרמר, אבל אין לי רעיון לגבי הנושא הזה (וגם, כמו שאמרת, המשתמטים עושים את הדברים במסגרת החוק, פחות או יותר, אז צריך להוכיח וכו') המדינה והצבא צריכים להאשים את עצמם בכמות המשתמטים, ולא את החברה ש"מרשה לזה לקרות", כי הצבא הוא (לרוב) זה שנותן שחרורים על ימין ועל שמאל. ובכלל, לדעתי לא צריך לנדות משתמטים, כל העליהום הזה בזמן האחרון סתם טיפשי וילדותי ולדעתי. צריך לעשות שינוי בתוך הצבא, שאנשים לא יחשבו שהם נדפקים כשהם עוזרים למדינה. אפילו אנשים שרוצים להתנדב לצה"ל עוברים מסכת ייסורים עם טרטורים חוזים ונשנים וטפסים וכו', וחלקם כבר מוותרים.

sexytomato

New member
צריך לעודד גיוס, ולא לצאת נגד השתמטות.

תצאו נגד השתמטות ותפעלו נגדה- אנשים רק יתנגדו יותר. תתגמלו ותעודדו גיוס- אולי לא כולם יתגייסו, אבל בטוח לא יהיה גידול של משתמטים.

אני בעד ../images/Emo45.gif

יילד שרואה אותי ולא אומר שלום.. אני לא סולחת לך.. חוצפן..

להסביר שוב?

עלית לאוטובוס עם טלפון בתוך האוזן ואני בדיוק ירדתי אז היה קצת מסובך. לא נורא, פעם הבאה.

חחח חפיף.. ../images/Emo3.gif

אבל אני לא באה לצריפין יותר.. ברוך ה'.. חחח מעכשיו בסמ"ח.. זה הבסיס שלי.. =]

בסמ"ח בסיס טוב

את ישנה בבית בניגוד לאחרים יקנאו בך. יש שם מדריכים בשם טל כרמי ורועי חי, תמסרי להם חיבוקים ממייק ספיר הם יודעים

אה נו כמוני

אני יודע שמי שגר בראשון כן מותר לו לצאת לישון בבית אבל זה אכסניות ברמה של בית מלון מאוד כיף אחת התקופות היותר כיפיות בצבא תהני ממנה

למעלה