הצעה לחברי הפורו, ואולי גם לארגון

הצעה לחברי הפורו, ואולי גם לארגון

שלום לכולם. בעקבות חליפת הודעות החברים בכל הקשור לזכויות שקיימות או לא קיימות בחוק לכ אחד ואחת מחברי הלהקה הזאבית, וכן בכל הקשרים המעוותים שרבים מאיתנו התנסו, (ואולי גם ייתנסו בעתיד, לא עלינו) עם מוסדות מתעללים כמו מסהכנסה או ביטוח לאומי ושאר מרעין בישין: אולי כדאי ליצור קשר עם עורכי-דין מתמחים בענין זה, דרך הארגון (כוכי - לתשומת ליבך, מוכן לעזור בעניין ככל יכולתי). בצורה זו נוכל לקבל אולי ייצוג משפטי יעיל, ואם בדרך מאורגנת - אולי גם ללא הוצאות עתק מוכן לקבל תגובות, ולהתחיל לפעול איכשהו. בברכת רמיסיות ארוכות ותכופות ככל האפשר, על כולנו. דרור

lupland

New member
חזרתי.

"שלום" אמרתי לבחורה הראשונה שנתקלתי בקומה השישית בבניין המוסד לביטוח לאומי בעיר נתניה. "כן" השיבה אלי תוך שהגביע עיניה מערמת המסמכים שלפניה. "תוכלי לעזור לי בבקשה" המשכתי."אני מחפש את משרדה של אסתר לוי? (שם בדוי כמובן) "כמובן" ענתה לי."עד סוף המסדרון וימינה.המשרד האחרון הוא שלה" אמרה תוך שהיא מרימה את ידה ומצביעה על הכיוון הנדרש. "תודה" עניתי ופניתי לכיוון אשר אליו הצביעה.תוך כדי הליכה נזכרתי בשיחות שניהלתי עמה בימים האחרונים.ניסיתי לדמיין לעצמי מי היא אותה בחורה אשר קולה הרך ונעים למשמע עדיין הידהד באוזני. ראיתי את שמה בשלט קטן שמקובע היה על הקיר בכניסה לחדר. "שלום" אמרתי לאחר שדפקתי קלות על הדלת שהייתה פתוחה לרווחה. "היי...רק רגע אני כבר מתפנה אלייך" שמעתי אותה משיבה אלי.נכנסתי לחדר וראיתי אותה.בגבה אלי.כורעת על מנת להכניס תיקייה לתוך מדף עמוס לעייפה בתיקיות.בחנתי אותה באותן שניות.תוך שהיא נשענת בגופה על אחד נעל עקב אחת כאשר השנייה משמשת כתמיכה.כשגרביונים שחורים משוכים עד לחצאית מיני השחורה כשלפתע התרוממה והסתובבה אלי ועיני נתפשו בקללתן לשנייה אחת שדמתה לנצח במחשוף ש... האלו.האלו.האלו.אתה לא באתר הנכון.תתבייש לעצמך זהו.נתפס האיש מאחורי המסכה ודעותיו האמיתיות לגבי המין היפה נחשפו... בכול אופן.הגשתי לאסתר את המיסמכים החדשים שהבאתי.בדיקות דם אחרונות.מסמך מהביקור האחרון אצל הראומטולוג הבלתי אטום לבקשות חוליו וכן המסמך האישי שכתבתי.אסתר ביקשה ממני לשבת ותוך כדי שעמדה להכניס את הניירות לקלסר שאלתי אותה היכן כל החומר הרפואי שלי."איזה חומר" שאלה."הכל כאן"."לא" עניתי."היכן כל המיסמכים הרפואיים שלי שהבאתי עד היום?" ואז נתגלתה בעייה קטנה.אני לתומי וכמו שהודרכתי מפי "מומחים" מהבית פתחתי בשני הליכים במקביל.גם תביעה לנכות מביטוח לאומי וגם תביעה להכרה מצד מס הכנסה.אסתי גילתה זאת לאחר שטילפנה למחלקה אחרת ונתנה את מ'ס תעודת הזהות שלי ואז התברר לה שאני נמצא בתהליכים מסכמים לקביעת אחוזי הנכות שלי שם.עד כה "הוכרתי" ב 40% אך ביום חמישי יש לי פגישה עם יועצת שיקומית ורק לאחר מכן יקבע אחוז הנכות שלי סופית. כרגע יש בעייה בכך שפתחתי תיק גם במחלקה של מס הכנסה ולפיכך אני אמור לחזור אליה ביום חמישי לאחר הפגישה שלי עם היועצת השיקומית. מה שמעניין אותי כרגע הוא מה יהיה עם מסמך שקיבלתי לפני חודש מפקיד שומה של נתניה ובו נכתב לי כי הוא מכיר לי ב 14% נכות וזאת הייתי צריך לדעת מכיוון שאני למזלי ולשמחתי הייתי מבוטח בביטוח מנהלים לפני המחלה ולפיכך בימים אלו ואפילו בדקות אלו שאני כותב לכם חברת כלל ביטוח משלמת לי משכורת.בחודש הראשון קיצצו לי 50% מכיוון שעוד לא הייתה לי תשובה מפקיד השומה ונשארתי עם משכורת ששווה לשבועיים עבודה במלצרות של חגית ידידה שלי הצרה כרגע היא שהם רוצים ממני טופס קטלני שיאשר שיש החמרה במצבי.בטח משהוא בסיגנון:שכב שלושה שבועות מחובר לאינפוזיה כאשר כל המערכות בגופו קרסו כמעט כליל אך בעזרת 2000 מ"ג סטרואידים כל שעה במשך שבוע "חזר לחיים"...ממש נס רפואי... טוב.כל עוד לוקחים את זה כשעשוע בלבד ומכיוון שמתחילת דרכי ידעתי שאין לי "קייס" חזק מלבד זה שאני חולה גזעי עם תעודות גזעיות של הורים עם תארים של אלופים מתחרויות בינלאומיות.וכמו כן זה "שהתפנה" לי קצת זמן לחשב את צעדי הלאה הדבר לא נראה נורא כל כך מלבד זה שזה מציק שאתה צריך לגסוס קודם שתבוא לתבוע.אך...נפקא מינה. טוב.צריך להתחיל להתכונן "להצגה" של יום חמישי אצל היועצת השיקומית. הבנתי שהיא יכולה להוסיף עוד כמה נקודות לאחוזי הנכות.דרך אגב.מהו "אחוז החסימה"?כלומר מאיזה אחוז של הכרה מביטוח לאומי יש לנו "זכויות"? ולסיכום.בקשר לבקשתך/הצעתך דרור.לפני כמה ימים בפורום מסויים העלתי רעיון מסוג זה.כך בחשבון כי הקושי שלנו יהיה למצוא עורך דין שמתמצא ברזי הבריאות ואשר ידרש למומחיות בכלל. אין לי ספק שעם כמות חולים כמו שבמחלה שלנו תהייה עבודה למשרד של כמה עורכי דין. נחכה לשמוע מכוכי. יאללה.חיוכים לכולם.ותזכרו שקושי...זה דבר יחסי.ואם משהוא לא הולך או לא מסתדר כמו שרצינו...אולי זה סימן...שצריך לעשות אחרת...או לנסות חלופה אחרת...וחלופות ברוך השם בחיים אלו...יש למכביר

ל3

New member
אסף

אני מסכימה עם כל מילה שלך. באמת צריך להיות כפגר בשביל לקבל משהו ממוסדות הארץ כגון הביטוח הלאומי. נדמה לי שמ50% ומעלה אתה מקבל זכויות אבל אני לא בטוחה

ritosh

New member
אסף, לא להגזים! יש הרבה "צעירות"כאן

נשמע מוכר? הפעם טיפטיפה הגזמת
ואולי התאהבת?

lupland

New member
הימים ההם...איפוא הם...

הוי ריטה ריטה יקירתי. איך את עושה לי את זה.את פשוט גורמת לי להסמיק.איזה מזל שאני מאחורי מקלדת. הוי אהבה מאחורי מקלדת.איזו אהבה.רק המחשבה מציפה אותי בזכרונות וגעגועים לימים ההם... רגע.אבל אז לא חצץ מסך ביננו ו...לא הישתמשתי במקלדת לצורך הבעה ו...אם זכרוני אינו מטעני כלל לא היה צריך לדבר בכלל... אוף הזיקנה.איך שהיא מגיעה בחטף...

ritosh

New member
אסף,

נשבעת לך שקיבלתי את המייל לפני כמה דקות ותראה איזה צירוף מקרים מעניין.....

lupland

New member
אני עם שירי...כמו תמיד

ריטה ממש מקסים.אמנם אני טלה.אבל רגשות ההזדהות ידועות כחוצות גבולות או להפך.נטולות גבולות. דרך אגב.למה הוא התכוון כשהוא שר."אין חלב היום"?

טגורי

New member
בקשר לביטוח לאומי

אני גם הגשתי להם טפסים אבל הם עוד ממתינים לאישור מעביד שאני צריכה להביא להם חתום עם מס ימי מחלה, ו"בעיה" שלי שבשנה האחרונה 2002 החלפתי עבודה כשהסטרט-אפ שעבדתי בו פשט רגלו ואין לי למי לפנות בנוגע לימי מחלה כי אני לא השארתי אצלי צילומים של ימי מחלה + בעבודה הנוכחית היו לי רק 2 ימי מחלה שלא קשורים ללופוס ובכלל ב"ה הלופוס שלי במצב קל יחסית למיטב ידיעתי וב"ה אני מתפקדת מצויין, בקיצור נתקעתי עם ימי המחלה מה גם שלפני העבודה האחרונה לא הייתי בארץ 8 חודשים ולפנות לעבודות מימי טרפפו לבקש ימי מחלה שהיו לי אין לי רעיון יותר טוב ולכן איני יודעת כיצד להמשיך את התהליך למרות שהבאתי להם ספר של כל הבדיקות שלי משך 6 שנים שאני חולה ואז הייתי מטופלת דרך מרפאות חוץ תל השומר אז זה יותר שווה מאצל רופא בקופה... רעיונות יתקבלו בברכה תודה, גאיה

gaia20

New member
אני בהחלט בעד הרעיון../images/Emo24.gif

מוכנה לעזור בכל דרך אפשרית, כמה שרק אפשר.

למעלה