הצעה לטיול אופניים השבת מים אל ים

roygl

New member
הצעה לטיול אופניים השבת מים אל ים

שלום, שמי רועי, אני בן 23, ורוכב אופני הרים ותיק ברמה יחסית טובה מאזור חיפה. אני מעוניין לרכב השבת מהים התיכון ועד לים כנרת. (ים אל ים) יציאה מחוף קריית חיים, מזרחה, דרך קריית אתא, רמת יוחנן, נחל ציפורי, בקעת בית נטופה, וירידה דרך הארבל אל הכנרת. רוב המסלול עבור בדרכי שטח רחבות ונוחות וקטעים מסוימים (אבל לא הרוב) עוברים בכביש. אופי המסלול הוא רכיבה בקצב בינוני כדי גם לשמור על הכושר ולשפרו וגם להנות מהנוף, והרכיבה היא קלה ולא טכנית מדי. שעת יציאה מומלצת 5:00 בבוקר, כדי לתפוס את האור הראשון ולהימנע ככל הניתן מהחום הכבד. זמן משוער לנסיעה כולל הפסקות: 7-8 שעות. בסוף המסלול מתוכננת "שריצה" באחד מחופי הכנרת בצד המערבי :), ולסיום בשעה 16:30 עולים על אוטובוס לחיפה. (אני לפחות) מחיר הנסיעה למי שמתעניין הוא כ- 27 ש"ח לרוכב ועוד חצי מזה לאופניים. אני אשמח אם יצטרפו אליי עוד רוכבים, ברשותי מפות סימון שבילים ציוד חילוץ, ולניווט אני אדאג :). כל מה שעליכם להביא הוא 4-5 ליטר מים לפחות (עם מילוי בדרך), הרבה אוכל, בגד ים (יש גם מעיינות בדרך להתרחץ בהם) ומצב רוח טוב! אשמח גם לשמוע הצעות לשיפור המסלול! :) שלחו לי מייל: [email protected] וניפגש!

רועי, בהצלחה - זה מסלול שחביב על

טיולי ליל ירח מלא. הקרוב ב-13-14 באוגוסט. מומלץ מאוד במקום להשתרך בחום. סה"כ רכיבה בלילה כ- 6-7 שעות, כלומר מגיעים בערך ב-9:00 לפני השעות הלוהטות. נדמה לי שראיתי פה בפורום יוזמה לליל הירח המלא הבא. בכל מקרה בהצלחה.

roygl

New member
אתה צודק אבל יש בעייה

יש בעייה עם המסלול הזה בלילה מאחר והוא עובר באיזורים וליד כפרים ערבים עוינים... ולא הכי בטוח וכיף להסתובב שם בלילה למרות חווית הרכיבה שהיא בהחלט נהדרת, ועדיפה על פני היום החם:) אלא אם כן מארגנים קבוצת רכיבה ממש גדולה ואז זה כבר יותר בטוח. יש משהו שמתבשל לקראת זה? אם כן, אשמח בנוסף לטיול שלי, להצטרף לרכיבה זו גם בלילה.

Eyal Hershtik

New member
המסלול אינו עובר בשום כפר....

ערבי עוין ! אנחנו עשינו אותו בערך לפני חודשיים-שלוש והיה מדהים ! מומלץ אייל

Eyal Hershtik

New member
אבל עדיין ....

מומלץ-חובה לעשותו עם כמה חברים בלילה , מפני שלא הכי נעים להסתובב לבד בלילה

lirky

New member
עוין לא אבל...

המסלול עובר ליד כפר כנא, צומת גולני וגם ליד כפר מנדא, שני כפרים שאינם ידועים "כציונים"...לא הייתי מסתובב באזור בלילה וגם ביום לא חמוש או ללא קבוצה של מספר רוכבים. יש חוליה שמחפשים אחריה כבר כמה שבועות באזור וכידוע עכשיו גם יש להם רובה של שייחט המנוח...

למעלה