הצעה לטיול לסופ"ש+עליה קרבית

יורם חן

New member
הצעה לטיול לסופ"ש+עליה קרבית

שמורת דולב נתוני הטיול אזור: ירושלים והסביבה מיקום: התחלה במושב מחסיה מרחק: 25 ק"מ זמן: 3 שעות מעגלי: כן רמה טכנית: בינוני קושי פיזי: קשה תיאור : מחנים את הרכב במושב מחסיה מזרחית לבית שמש. רוכבים 2 ק"מ דרומה בכביש מחסיה – זנוח ופונים שמאלה בדיוק מול מושב זנוח בשביל המסומן ירוק וניכנס לשמורת דולב. מתחילים בטיפוס קשה בציר החוצה את קו הרכס ויורד לחלקו המזרחי של נחל המערה מקום שם מצטרפים לסימון אדום וממשיכים בו. בצומת השבילים הראשון פונים ימינה וחוצים את השלוחה דרומה אל ציר המוליך מזרחה אל מושב בר גיורא. מתחברים אל הציר בצומת T ורוכבים לכיוון בר גיורא כאשר בהמשך הדרך מצטרף מימין סימון כחול. נכנסים לבר גיורא וחוצים את המושב אל הכניסה הראשית (לא להיות מוטרדים מהכלבים). יוצאים משער המושב, פונים שמאלה עד לצומת T ושמאלה לכיוון נס הרים. לאחר 850 מטר בכביש פונים שמאלה לכיוון בית העלמין ונצמדים לסימון האדום . מגיעים לצומת שמימין לה לולים וסככות וכן שילוט עץ המראה ימינה לנס הרים. פונים ימינה ומקיפים צמוד לגדר מתחם חקלאי מגודר. בקצה הגדר פונים שמאלה אל סינגל טרק המסומן ירוק ומקיפים עימו את המתחם החקלאי. בנקודה מסוימת נגמרת הדרך ויש לאלתר דרך לעקוף רגלית את הגידור עד שפוגשים בשביל המסומן שחור בקצה המערבי של המתחם המגודר. ניתן לבקש את השומרים במקום לחצות דרך המתחם המגודר (סבירות נמוכה להיענות). פוגשים בשביל השחור ועימו מטפסים ואח"כ יורדים עד לצומת פיצול שבילים, שם פונים ימינה בכחול לכיוון כביש בית שמש. השביל הכחול מכניס אותנו למושב מחסיה מחלקו המזרחי וממשיכים עם הכביש הפנימי במושב עד לכניסה, שם חונה הרכב. הערות: המסלול כולל עליות וירידות קשות. הניווט אינו מסובך אולם בקטע הסמוך למתחם החקלאי המגודר יש להפעיל תושיה ע"מ לעקוף בדרך הפשוטה ביותר.

arnonke

New member
שוב יצאת לרכב בלי להודיע ../images/Emo121.gif

לא יפה ככה "שאני אשב לי כאן לבד בחושך" (ממשפתי סבאתי הפולניה)

יורם חן

New member
לא נגעתי באופניים היום ../images/Emo5.gif

אולי בגלל זה צעקתי על כולם במשרד. מחר אני אפצה על כך (את עצמי). המסלול הזה מזמן, העליתי אותו באוב, ככה לכבוד סופ"ש המתקרב.

Eyal Hershtik

New member
תודה !!! ../images/Emo45.gif

המסלול ינוסה בקרוב .... ועל הדרך גם הקפצה ככה למי שלא ראה את המסלול

למעלה