הצעה למפרט מחשב נייח

bogib1

Member
שלום לכם,

מבקש הצעה למחשב נייד, סכום בסביבות 3000 פלוס.

המחשב לא מיועד לדברים מיוחדים, הרב גלישה, אודיו ווידאו.

לא מחשב לגיימרים, אבל יהיה נחמד אם יהיה מסוגל להריץ דברים מהשנים האחרונות, לאו דווקא חדשים.

המחשב הקיים מאוד ישן והחזיק מעמד יפה מאוד לכן לא נדרש מחשב חזק.

אם אפשר לוח אם של ASUS (ללא צינורות קרור?).

האם יהיה כדאי לרכוש מרשת גדולה או מחנות קטנה שמכירים.

המון תודה!

bogib1

Member
הנה סקיצה ראשונית של מפרט שניסיתי להרכיב, תודה.

ציוד היקפי קיים, כולל הארד דיסק מכני.

הSSD ישמש רק למערכת ההפעלה.

המטרה היא למחשב שיוכל לסחוב שנים עם שדרוגים.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
הנה סקיצה ראשונית של מפרט שניסיתי להרכיב, תודה.

ציוד היקפי קיים, כולל הארד דיסק מכני.

הSSD ישמש רק למערכת ההפעלה.

המטרה היא למחשב שיוכל לסחוב שנים עם שדרוגים.
טוב עשית סלט קצת ..וזה בסדר לכן באת הנה ..רק אסביר אינו לשימוש כללי אלא לעבודה גרפית מקצועית. ספק הכוח הרבה יותר מידי חזק..זיכרון לא מספיק..בסדר אנסה להרכיב משהו

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
הקפצתי את הסכום ל 4000 אם אתה רוצה שהמחשב יעמוד בדרישות של קצת משחקים וקצת אפשרות בעתיד להתקדם , כמובן הוספתי דברים.
המעבד עלה לדור 11 שיש בו גם כרטיס גרפי מובנה ( זה מעולה אם יש בעיה בכרטיס החיצוני המחשב לא תקוע במעבדה אפשר לקחת הביתה להשתמש עד שיגיע החלק למעבדה ), לוח אם שידרגתי גם למען לוח יציב יותר גם אינטרנט 2.5 גם אלחוטי בנוי זה תמיד טוב שיש. זיכרון הכפלתי נפח ויותר מהיר חייב בימינו 16 זה המקום הטוב למשחקים ובכלל לעתיד. SSD לא שיניתי בחרת טוב. כרטיס מסך זה מאוד מאוד יקר היום בגלל הקורונה שמתי משהו מאוד בסיסי , עולה כ1000 ש"ח!, אם תוותר עליו ותשחק משחקים קלים של השנים האחרונות ותחכה עד המצב יתמתן מאוד אפילו..ורק אז תרכוש כרטיס מסך חצוני זה עדיף , כרטיס מסך סביר עכשיו יעלה מעל 2000 ש"ח...וזה רק למשחקיות סבירה. ספק כוח השארתי את שלך בסוף מחיר עלות טוב. מארז סביר במחיר. כמובן מערכת הפעלה (489 ש"ח) לא ממליצים פה מערכת הפעלה שלא משלמים עליה אלא אם כן תתקין לינוקס :) מה עוד? קירור שדרגתי אם אתה רוצה לשמור על הרכיבים שנים חייב קירור טוב ויעיל ועדין שמרתי על מחיר שפוי. זה הכל ללא כרטיס המסך המחשב טוב ברכיבים במהירות לכמה וכמה שנים טובות ווינדוס 11 בא איתו ..ולא אמורה להיות בעיה לשדרג. שוב כרטיס מסך זו בחירה שלך..אני לא ממליץ כל כך זה יקר תועלת עלות וגם המשחקיות למשחקים מהשנים האחרונות ..לא תהיה חוויה מיוחדת.
זו ההצעה

כרטיס מסך טוב יותר יקפיץ את המחיר ל 5000 + אבל אז תשחק כבר יותר טוב ומהנה...

אלה ההמלצות וההצעה שלי :)

bogib1

Member
קח בחשבון שאני לא ממש בקיא בדורות, תדרים וכדומה, זו היתה בחירה שטחית בלבד כרגע.
תודה

bogib1

Member
המטרה היא שהמחשב יוכל לסחוב שנים עם שדרוגים ספציפיים, כלומר לוח האם צריך להיות חזק ואת השאר אפשר החליף בקלות?
כלומר יהיה אפשר לשדרג לזכרונות חדשים, לכרטיס מסך חדש אם לוח האם יוכל לתמוך בהם? האם אני צודק?.
לא כל כך הבנתי מה כתבת לגבי כרטיס המסך.
למען האמת המחשב לא יהיה לצורך של משחקים, אולי פעם ב.. וגם אז משחקים של כמה וכמה שנים אחורה, אז אולי לא צריך כרטיס מסך כזה יקר?
לגבי שאר הדברים אין בעיה.
זכרונות ששמת יותר טובים מהחברה ששמתי בהתחלה?.
המעבד ולוח האם ששמת, הם טובים, חזקים?

frankthe2

Active member
המטרה היא שהמחשב יוכל לסחוב שנים עם שדרוגים ספציפיים, כלומר לוח האם צריך להיות חזק ואת השאר אפשר החליף בקלות?
כלומר יהיה אפשר לשדרג לזכרונות חדשים, לכרטיס מסך חדש אם לוח האם יוכל לתמוך בהם? האם אני צודק?.
למען האמת המחשב לא יהיה לצורך של משחקים, אולי פעם ב.. וגם אז משחקים של כמה וכמה שנים אחורה, אז אולי לא צריך כרטיס מסך כזה יקר?
זכרונות ששמת יותר טובים מהחברה ששמתי בהתחלה?.
המעבד ולוח האם ששמת, הם טובים, חזקים?
תראה ירון צודק ולא צודק.
ירון לא צודק כי הוא חרג מהתקציב בהמון...
ירון צודק בשאר הדברים:
אתה לא הכנסת מערכת הפעלה, לא נראה לנו שיש לך מערכת הפעלה משלך (לא ציינת את זה) - אז ירון הוסיף 489 שח לעלות.
לא הכנסת מארז של מחשב - אתה רוצה להשתמש במארז הקיים? הוא טוב? לא פירטת לגבי נקודה זו אז יורן הוסיף לך 200 ש"ח על המארז.
מבחינת מעבד ולוח אם - אתה דיברת על מחשב לשנים לכן ירון בחר לך לוח אם יקר יותר בעוד 80 ש"ח ומעבד יקר יותר בעוד 40 ש"ח כי הוא כיוון אותךלרכיבים שהם מקבילים לרכיבים שאתה בחרת פשוט נתן לך את הדגמים הכי עדכניים ירון צודק בנקודה זו.
גם בנושא זכרון ראם ירון צודק - אתה בחרת רק 8 גיגה, ירון מסתכל 3 שנים קדימה ושדרג לך את הזכרון בעוד 8 גיגה - זה מוסיף לך כמובן לעלות.
כרטיס מסך - יש לי חבר שכל פעם קונה מחשב עם כרטיס מסך יקר ולא מנצל 20% מהיכולת של כרטיס המסך כי לא משחק. ירון שוב בחר לך כרטיס יקר שמתאים למשחקים, נראה לי שבנקודה זו אתה מתקרב יותר למציאות כי אתה לא משחק הרבה אם בכלל, עדיין הייתי מעדיף שתיקח כרטיס מסך יותר טוב ממשה שלקחת כי לקחת כרטיס מסך עם 2 גיגה וזה לא יספיק למשחקים. אלא אם תספר לנו שאתה משחק כרגע עם כרטיס מסך דגם כזה במשחקים האלה והאלה ואז נבין מה הצרכים שלך מבחינת משחקים ומה הציפיות שלך. בנקודה זו אולי אפשר לחסוך 200-250 ש"ח אבל שוב...
בכללי ירון בחר עבורך בחירות טובות יותר בראיה לטווח הארוך.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל

תראה ירון צודק ולא צודק.
ירון לא צודק כי הוא חרג מהתקציב בהמון...
ירון צודק בשאר הדברים:
אתה לא הכנסת מערכת הפעלה, לא נראה לנו שיש לך מערכת הפעלה משלך (לא ציינת את זה) - אז ירון הוסיף 489 שח לעלות.
לא הכנסת מארז של מחשב - אתה רוצה להשתמש במארז הקיים? הוא טוב? לא פירטת לגבי נקודה זו אז יורן הוסיף לך 200 ש"ח על המארז.
מבחינת מעבד ולוח אם - אתה דיברת על מחשב לשנים לכן ירון בחר לך לוח אם יקר יותר בעוד 80 ש"ח ומעבד יקר יותר בעוד 40 ש"ח כי הוא כיוון אותךלרכיבים שהם מקבילים לרכיבים שאתה בחרת פשוט נתן לך את הדגמים הכי עדכניים ירון צודק בנקודה זו.
גם בנושא זכרון ראם ירון צודק - אתה בחרת רק 8 גיגה, ירון מסתכל 3 שנים קדימה ושדרג לך את הזכרון בעוד 8 גיגה - זה מוסיף לך כמובן לעלות.
כרטיס מסך - יש לי חבר שכל פעם קונה מחשב עם כרטיס מסך יקר ולא מנצל 20% מהיכולת של כרטיס המסך כי לא משחק. ירון שוב בחר לך כרטיס יקר שמתאים למשחקים, נראה לי שבנקודה זו אתה מתקרב יותר למציאות כי אתה לא משחק הרבה אם בכלל, עדיין הייתי מעדיף שתיקח כרטיס מסך יותר טוב ממשה שלקחת כי לקחת כרטיס מסך עם 2 גיגה וזה לא יספיק למשחקים. אלא אם תספר לנו שאתה משחק כרגע עם כרטיס מסך דגם כזה במשחקים האלה והאלה ואז נבין מה הצרכים שלך מבחינת משחקים ומה הציפיות שלך. בנקודה זו אולי אפשר לחסוך 200-250 ש"ח אבל שוב...
בכללי ירון בחר עבורך בחירות טובות יותר בראיה לטווח הארוך.
אכן הסתכלתי קדימה, מהבנה פשוטה שאם המחשב בעיקר ביתי וגיימינג קל לא צריך לגעת בו אם קונים חזק מהיר וטוב עכשיו 250 ש"ח אם משדרגים אחר כך .יעלו יותר בנסיעות בזמן ואולי גם המחירים יעלו מה שהיה היום 250 יהיה עוד שנתיים 350 אז מה חסכנו? ...זה קו המחשבה שלי. לגבי משחקים אתה צודק הבהרתי את זה יותר שבלי לדעת איזה משחקים ממש קשה להציע חומרה, ההנחה שלי שחומרה של היום שהיא בסיסית יחסית תעבוד טוב עם דרישות של כמה שנים אחורה..וכיסיתי את עצמי בהסבר על כרטיסי מסך ומעבד לכל הפחות וגם על בעיות שעלולות לצוץ ממארז זול. ואנקדוטה קטנה: חבר בקהילה שלי בקש ממני תרכיב לי מחשב למשחקים גם לכמה שנים קדימה וכו'..אמרתי לו תכין קפה ונשב על זה..10 דקות אחרי אני מבין שהמשחקים שלו הם ברשת בדפדפן..ואני כבר הרצתי בראש חומרות והסברים ומה ולמה וכמה..סופו של דבר קניתו לו מחשב בלי כרטיס מסך והוא מרוצה עד הגג, בלי קפה אי אפשר להבין את המשורר מסתבר :)

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
זכרונות ששמת יותר טובים מהחברה ששמתי בהתחלה?
בוא נעשה הסבר יותר מעמיק
1 לוח אם בעיקרון לא מחליפים אלא אם כן מתקלקל ואין אחד זהה אז המעבדה דואגת לזה. הרישיון של ווינדוס בעיקרו מחובר ללוח אם אז גם רצוי לא לשנות דגם בעתיד יהיה סיכוי גדול שיהיה צריך לרכוש שוב מערכת הפעלה. מה ששמתי לך זה באיכות יותר גבוהה תוכל לשדרג מעבד להוסיף זיכרונות, להגדיל נפח SSD ולהוסיף דיסקים. מבחינת מערכת הפעלה ווינדוס 11 החומרה תתאים .

2 זיכרון אני לא צופה שתצטרך לשדרג שמתי לך חברה טובה נפח מספיק לשנים קדימה ומהירות גבוהה, כלומר הכול יעבוד טוב ומהר שנים קדימה. תוכל להכפיל נפח, לא יהיה צורך. מבחינת מה יותר טוב לא יהיה הבדל...האיכות תהיה טובה כך או כך.

3 כרטיס מסך, זה סיפור בפני עצמו, אני לא יודע מה זה משחקים של לפני כמה שנים, איזה משחקים מה דרישות המערכת שלהם. זה קצת מורכב יותר מאשר לומר שים את זה וזה והכל יעבוד היטב. נתתי בעיקרון כרטיס מסך שהיה סביר לפני כמה שנים אז ההיגיון אומר שכנראה יפעיל די הרבה משחקים היטב. הכרטיס שעולה כפול יבטיח הרבה יותר טוב שהמשחקים יעבדו יותר חלק מהר וכו', חייב הסתייגות קטנה משחקים גם תלויים במעבד שוב כנראה שישנים יותר יכנסו בדרישות שלהם למה ששמנו , להבטיח? לא יכול.

תבין, שמנו גם מארז זול, קירור פשוט, מעבד ביניים, המארז עם הקירור עלול להשפיע על משחקים אם הוא לא מקרר מספיק, למשל. הנפח של הדיסק 240 גיגה זה מתחת לסטנדרט של היום שהוא 500. מחשב למשחקים עולה יקר איך שלא נסובב את זה.

לסיכום המחשב שהצעתי, לשימוש ביתי משרדי לשנים קדימה, ללא ספק יהיה טוב גם ללא כל שדרוג . תוכל להגדיל נפח SSD להוסיף דיסקים להגדיל זיכרון להחליף מעבד אבל שני האחרונים לא יהיה טעם. אם כבר להשקיע מן הסתם אישית הייתי משפר מארז מה שהכנסתי בהחלט בסיסי מאוד אפילו..רק להוזיל עלויות זה היה.

לגבי משחקים, שוב הכול תלוי באיזה משחקים מאיזה שנים ומה הדרישות שלהם, גם אם תשחק על מסך HD או יותר, אגב. יחד עם זאת אם אתה יודע קצת לכייל את המשחק אפשר להוריד קצת איכות ולקבל חוויה חלקה יותר. יש בזה משחק קצת של הגדרות. זה על קצה המזלג עולם הגיימינג זה עולם בפני עצמו בעצם היום. ההנחה שלי שעם הכרטיס הזול יותר תוכל לשחק נחמד. עם הכרטיס היקר יותר תשחק יותר נחמד.
אם אני מבין נכון והדרישות שלך לא בשמיים ממשחקים תבחר כמה אתה רוצה להשקיע ואי מאמין שיהיה בסדר גמור כל כרטיס שתרכוש.

עכשיו, אם פעם תרצה לשחק משחקים רציניים של היום ובאיכויות גבוהות תכין בסביבות 15.000 על מחשב ונדבר אחרת :)

אני מקווה הסברתי טוב יותר הפעם...

bogib1

Member
כן, כל הדברים נראים בסדר גמור חוץ מכרטיס המסך. נראה לי שאני באותו מצב כמו חבר שלך, לא אנצל הרבה ממנו.
אז רק כרטיס מסך טוב עם יציאות HDMI לצפיה בטלוויזיה, שכחו ממשחקים.
גם ככה אם ארצה אוכל להחליף את כרטיס המסך, לא?

נערך לאחרונה ב:

bogib1

Member
אז כרטיסי המסך מאוד יקרים,נעזוב משחקים. אז האם הכרטיס שבחרתי בסדר בשביל המחשב ובשביל חיבור לטל וויזה דרך HDMI?.
אם עוד שנה ארצה לשדרג לכרטיס מסך חדש לא תהיה בעיה עם הלוח והמעבד?
המארזים הלא יקרים האלו טובים? הקירור יספיק לתפקוד ללא משחקים?.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אז כרטיסי המסך מאוד יקרים,נעזוב משחקים. אז האם הכרטיס שבחרתי בסדר בשביל המחשב ובשביל חיבור לטל וויזה דרך HDMI?.
אם עוד שנה ארצה לשדרג לכרטיס מסך חדש לא תהיה בעיה עם הלוח והמעבד?
אני אענה כך, אל תקנה כרטיס מסך בשלב א'. במעבד יש לך כרטיס מסך טוב יחסית ויציאות בלוח גם לטיוי גם למסך ( אולי תצטרך מתאם בכמה ש"ח ) תגיד איזה חיבורים יש לך במסך ואיזה בטיוי נכוון אותך. נסה לתפעל לשחק אולי המשחקים גם יעבדו בצורה שתהיה מרוצה. אתה לא צריך כרטיס מסך לכל היתר, שני מסכים. סרטים גם 4K , גלישה וכו' פשוט אין צורך. לכן דאגתי גם ללוח שאפשר בלי כרטיס מסך וגם למעבד שלא מחייב כרטיס מסך. במידה וכן תצטרך כרטיס מסך קונים בנפרד להרכיב אותו זה שתי דקות בדיוק. אם אתה לא יודע קח את המחשב לחנות ירכיבו ולא לשכוח להתקין דרייבר תואם. לפני כן ..תעשה לנו רשימת משחקים שתרצה לשחק..ונתאים כרטיס מסך יותר מדוייק לצרכים. יש לך שלושה כרטיסי בחירה שלך ושניים שלי..זאת אומרת אין בעיה בתחום עם הספק כוח שיש לך שם תוכל גם כרטיס מסך הרבה יותר חזק. זה הכי נכון לעשות ויכול לחסוך לך מאות ש"ח. אם אתה מתעקש מראש על כרטיס מסך לך על ה1050TI שנתתי תשלם קצת יותר משאתה בחרת אבל תקבל עולם הרבה יותר מתאים למשחקים וסביר שלא תצטרך לשדרג שוב בתלות במשחקים שהם נעלם אחד גדול בשלב זה וכבר הסברתי מה ההגיון אחרי הבחירה של כרטיס מסך עבורך גם בלי לדעת איזה משחקים אתה רוצה לשחק. יש לך בחירה עכשיו לרכוש בשלבים או כפי שהצעתי מהכרטיס שבחרת רד חבל על הכסף הוא נופל בין הכיסאות פשוט. מזכיר לך שאולי צריך מתאם למחשב או טיוי..גם עם כרטיס מסך חיצוני תלוי בחיבורי מסך מחשב שלך בעיקר.

bogib1

Member
הבנתי, אולי באמת לא אקנה, רציתי לדעת האם יש הבדל משמעותי בין הכרטיס שבחרתי בהתחלה לבין הכרטיס הכי זול ברשימה? אולי כדאי לקחת כרטיס פשוט שגם 2GB?.
האם המארז הזה בסדר?
https://ksp.co.il/web/item/52709

מה עם להזמין את הזכרונות והSSD מחו"ל?

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
הבנתי, אולי באמת לא אקנה, רציתי לדעת האם יש הבדל משמעותי בין הכרטיס שבחרתי בהתחלה לבין הכרטיס הכי זול ברשימה? אולי כדאי לקחת כרטיס פשוט שגם 2GB?.
האם המארז הזה בסדר?
https://ksp.co.il/web/item/52709

מה עם להזמין את הזכרונות והSSD מחו"ל?
אתייחס מחר אני כבר במיטה חצי רדום

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אתייחס מחר אני כבר במיטה חצי רדום
להזמין מחו"ל אתה יכול היום זה הולך, אם יש לך סבלנות במקרה של בעיה להתמודד עם אחריות. אין הבדל ממשי במארזים שניהם זולים ביותר ולא אידיאליים...מארז טוב היית משלם פי 2 ויותר וצריך כזה יש לא מעט סיבות למה. שוב, אין חד משמעי לגבי כרטיס מסך ...צריך לדעת עם מה תשחק לכל הפחות ..לא בהכרח חייב כרטיס מסך תמיד ..לא הייתי קונה כרטיס עם 2 גיגה לא שווה הכסף פשוט זה בזבוז או שקונים אחד טוב או מסתפקים בכרטיס מסך מובנה. ( הכרטיסים האלה הממש זולים מה אני עושה איתם? שבא לי בחור עם מחשב ישן קצת רוצה לשדרג צפייה ולחבר גם טיוי קונים כזה זה חזק יותר מהגרפי המובנה הישן ומקנה אפשרות לחיבור עוד מסך ואז הוא יכול להנות עוד קצת ממחשב ישן. במחשב חדש אני לא משתמש חד וחלק)
שיקולים כלכליים זה שלך ידידי, אמרתי שאומרים משחקים העסק נהיה יקר. גם למחשב בסיסי אני עצמי הייתי מוציא כ4000 ש"ח ..למה? מארז יותר טוב. SSD יותר גדול ואם אין גם קשיח לשמירת מידע. וזה היה מחשב עם נתונים שלך רק משופר ורחוק ממשחקים. זה העולם חביבי..העיניין של המשחקים כמה חשוב לך ? וכמה תכל לחפור לשלם אתה יודע. עשה את החשבון:)

bogib1

Member
להזמין מחו"ל אתה יכול היום זה הולך, אם יש לך סבלנות במקרה של בעיה להתמודד עם אחריות. אין הבדל ממשי במארזים שניהם זולים ביותר ולא אידיאליים...מארז טוב היית משלם פי 2 ויותר וצריך כזה יש לא מעט סיבות למה. שוב, אין חד משמעי לגבי כרטיס מסך ...צריך לדעת עם מה תשחק לכל הפחות ..לא בהכרח חייב כרטיס מסך תמיד ..לא הייתי קונה כרטיס עם 2 גיגה לא שווה הכסף פשוט זה בזבוז או שקונים אחד טוב או מסתפקים בכרטיס מסך מובנה. ( הכרטיסים האלה הממש זולים מה אני עושה איתם? שבא לי בחור עם מחשב ישן קצת רוצה לשדרג צפייה ולחבר גם טיוי קונים כזה זה חזק יותר מהגרפי המובנה הישן ומקנה אפשרות לחיבור עוד מסך ואז הוא יכול להנות עוד קצת ממחשב ישן. במחשב חדש אני לא משתמש חד וחלק)
שיקולים כלכליים זה שלך ידידי, אמרתי שאומרים משחקים העסק נהיה יקר. גם למחשב בסיסי אני עצמי הייתי מוציא כ4000 ש"ח ..למה? מארז יותר טוב. SSD יותר גדול ואם אין גם קשיח לשמירת מידע. וזה היה מחשב עם נתונים שלך רק משופר ורחוק ממשחקים. זה העולם חביבי..העיניין של המשחקים כמה חשוב לך ? וכמה תכל לחפור לשלם אתה יודע. עשה את החשבון:)
קודם כל תודה רבה על העזרה והפירוט ירון.

לגבי המחשב, שכח ממשחקים, לא צריך. רק לגלישה, אופיס, וידאו, אודיו.
שתבין, עד עכשיו המחשב שסחב פה היה core 2 duo עם 3GB זיכרון (לאורך השנים שודרג בזיכרון, כרטיס מסך, וכדומה) אז לא נדרש מחשב חזק.
הSSD ישמש רק למערכת ההפעלה וכל השאר יהיו בהארד דיסקים קשיחים שקיימים כבר. האם 240GB SSD לא מספיק למערכת הפעלה?.
בשביל הצרכים שלי האם צריך מארז יותר טוב?.
מה שכן, האם צריך כרטיס מסך על מנת לחבר את המחשב לטלוויזיה עם חיבור HDMI?, אם כן אפשר לקנות את כרטיס המסך הכי זול, זה לא נורא.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
קודם כל תודה רבה על העזרה והפירוט ירון.

לגבי המחשב, שכח ממשחקים, לא צריך. רק לגלישה, אופיס, וידאו, אודיו.
שתבין, עד עכשיו המחשב שסחב פה היה core 2 duo עם 3GB זיכרון (לאורך השנים שודרג בזיכרון, כרטיס מסך, וכדומה) אז לא נדרש מחשב חזק.
הSSD ישמש רק למערכת ההפעלה וכל השאר יהיו בהארד דיסקים קשיחים שקיימים כבר. האם 240GB SSD לא מספיק למערכת הפעלה?.
בשביל הצרכים שלי האם צריך מארז יותר טוב?.
מה שכן, האם צריך כרטיס מסך על מנת לחבר את המחשב לטלוויזיה עם חיבור HDMI?, אם כן אפשר לקנות את כרטיס המסך הכי זול, זה לא נורא.
הכל טוב, לא צריך יותר נפח אם לא משחקים. לא צריך כרטיס מסך עם הלוח שבחרתי ניתן לחבר שני מסכים בו זמנית!!! מארז יש יותר טובים..לעשות את העבודה מה שנתתי יכיל את החומרה אבל אין ממש מקום לשדרוגים , במארז למחשב כמו שלך אין צרכים ..אלא איזה מארז מכיל יותר דברים שישמרו על החומרה שלא יחליד שלא יתפרק שיש לו מאווררים שבאים באיכות טובה. רצוי פילטרים למניעת כניסת אבק ועוד...שוב אתה קצר תקציב אז ..אני לא ממש יכול להביא משהו איכותי של ממש איכות עולה כסף..הנה אחד יותר מתאים יותר יקר כמובן

https://ksp.co.il/web/item/142555

אזכיר שוב: יתכן ותצטרך מחבר בין סוג חיבור לסוג חיבור על מנת לחבר טיוי או צג מחשב, זה עולה כמה ש"ח, אני לא אצלך בבית לראות מה יש לך במסך ..בלוח אם יש לך שתי יציאות דיספליי פורט ממנה אולי תצטרך כבל DP ל HDMI ויציאת HDMI לטיוי שיש לה אותו חיבור .

נראה לי סיכמנו הכול לא?

bogib1

Member
הכל טוב, לא צריך יותר נפח אם לא משחקים. לא צריך כרטיס מסך עם הלוח שבחרתי ניתן לחבר שני מסכים בו זמנית!!! מארז יש יותר טובים..לעשות את העבודה מה שנתתי יכיל את החומרה אבל אין ממש מקום לשדרוגים , במארז למחשב כמו שלך אין צרכים ..אלא איזה מארז מכיל יותר דברים שישמרו על החומרה שלא יחליד שלא יתפרק שיש לו מאווררים שבאים באיכות טובה. רצוי פילטרים למניעת כניסת אבק ועוד...שוב אתה קצר תקציב אז ..אני לא ממש יכול להביא משהו איכותי של ממש איכות עולה כסף..הנה אחד יותר מתאים יותר יקר כמובן

https://ksp.co.il/web/item/142555

אזכיר שוב: יתכן ותצטרך מחבר בין סוג חיבור לסוג חיבור על מנת לחבר טיוי או צג מחשב, זה עולה כמה ש"ח, אני לא אצלך בבית לראות מה יש לך במסך ..בלוח אם יש לך שתי יציאות דיספליי פורט ממנה אולי תצטרך כבל DP ל HDMI ויציאת HDMI לטיוי שיש לה אותו חיבור .

נראה לי סיכמנו הכול לא? בהחלט, המון תודה על העזרה.
בהחלט, המון תודה על העזרה.

bogib1

Member
ברשותך ירון, עוד שתי שאלות.

בלוח האם שהצעת יש יציאת HDMI שתתחבר לHDMI בטלוויזיה ותעביר וידאו ושמע, נכון?.

למסך שיש לי יש חיבורי DVI וכחולה ישנה (?VGA) - יש מתאם בין היציאה בלוח אם לDVI?.

ושאלה שניה שלא קשורה, מקווה שתבין.
כדי שהמחשב הזה ימשיך לעבוד הייתי צריך להחליף כרטיס מסך ויש לו שני חוטים דקים אדום ושחור שאמורים להתחבר לאנשהו בלוח אם עצמו. לא ממש בטוח לאן הם צריכים להתחבר.
לוח אם - ASUS P5G41T-M LX
כרטיס מסך - NVIDIA GeForce 9500GT

למעלה