פטפטנית1982
New member
הצעה לעוגת גבינה - מתכון קל לשבת
שלום חברים
אשמח לשתף אתכם במתכון קל וטעים שמשאיר הרבה רושם - העוגה יוצאת מאוד מקצועית. תמונה בהמשך.
אני גם מזמינה אתכם בלוג אוכל שאני כותבת להנאה בלבד ולא למטרות רווח (לינק בסוף המתכון)
לתבנית עגולה קוטר 26-28
לבסיס העוגה:
150 גרם פטי בר / עוגיות חמאה מרוסקות (אני מעדיפה ביסקוויטים של עלית, חמאתיים יותר)* (טיפ נוסף בסוף המתכון)
100 גרם חמאה מומסת
5 כפות סוכר (אפשר לוותר, אבל בגלל שהעוגה לא כל כך מתוקה, זה נותן טוויסט של טעם)
למלית הגבינה:
750 גרם גבינת שולחן (גבינה לבנה 9 אחוז שומן)
כוס פחות כף סוכר לבן
2 שקיקים סוכר וניל/כפית וחצי תמצית וניל
5 ביצים L או 6 ביצים M
לציפוי העוגה
2 גביעים שמנת חמוצה (אני מעדיפה שמנת של פעם - הרבה יותר דומיננטית)
5 שקיקים סוכר וניל (סה"כ 50 גרם)
להכנה ...
מחממים תנור ל- 150 מעלות - חום בינוני נמוך.
מכינים את התחתית, מערבבים פטי בר מרוסקים עם סוכר וחמאה מומסת עד לתערובת יציבה.
משמנים תבנית אפייה (מתפרקת) מעט בחמאה/שמן צמחי. ומהדקים את התערובת לתחתית. אפשר עם תחתית של כוס, זה יוצר אחידות בגובה. אנחנו רוצים רק תחתית ולא צדדים.
מכניסים את התחתית המוכנה למקפיא לכ-15-25 דקות.
שמים את הגבינה בקערה/קערת מיקסר, הסוכר, תמצית /שקיקיי הוניל ומערבלים (אפשר במיקסר ידני רגיל, כזה שקונים בחנות ב- 50 ש"ח)
מוסיפים את הביצים - זו אחר זו ומערבלים עד שאנחנו מקבלים תערובת אחידה.
מוציאים מהקפיא את התחתית ומעבירים מעליה את הבלילה.
מעבירים לתנור ל- 30 דקות, פותחים את התנור ומסובבים את העוגה מעט (תנורים בייתים, כולל שלי, אינם אחידים בפיזור החום... ולכן יש לסובב מעט את העוגה) ומשאירים כ- 20 דקות נוספות.
מוציאים את העוגה מהתנור - אני יודעת!!! היא נראית לא אפוייה במרכזה - זה נורמלי ובסדר, תרגעו, זה בסדר! משאירים את התנור עובד.
מצננים כעשר דקות - רבע שעה בחוץ.
בינתיים מכינים את הציפוי- מערבבים את החומרים עם מטרפה ידנית.
כשהעוגה מעט הצטננה מצפים בעדינות את העוגה, אפשר עם כף, מהשוליים כלפי פנים (כי בפנים היא עוד נוזלית ורכה מאוד).
מעבירים לתנור ל- 10 דקות נוספות ומוציאים מייד.
מצננים ומעבירים למקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה.
העוגה הזו יכולה להישמר עד ארבעה ימים במקרר. מניסיון של המשפחה שלי - זה עוד לא קרה
שלום חברים
אשמח לשתף אתכם במתכון קל וטעים שמשאיר הרבה רושם - העוגה יוצאת מאוד מקצועית. תמונה בהמשך.
אני גם מזמינה אתכם בלוג אוכל שאני כותבת להנאה בלבד ולא למטרות רווח (לינק בסוף המתכון)
לתבנית עגולה קוטר 26-28
לבסיס העוגה:
150 גרם פטי בר / עוגיות חמאה מרוסקות (אני מעדיפה ביסקוויטים של עלית, חמאתיים יותר)* (טיפ נוסף בסוף המתכון)
100 גרם חמאה מומסת
5 כפות סוכר (אפשר לוותר, אבל בגלל שהעוגה לא כל כך מתוקה, זה נותן טוויסט של טעם)
למלית הגבינה:
750 גרם גבינת שולחן (גבינה לבנה 9 אחוז שומן)
כוס פחות כף סוכר לבן
2 שקיקים סוכר וניל/כפית וחצי תמצית וניל
5 ביצים L או 6 ביצים M
לציפוי העוגה
2 גביעים שמנת חמוצה (אני מעדיפה שמנת של פעם - הרבה יותר דומיננטית)
5 שקיקים סוכר וניל (סה"כ 50 גרם)
להכנה ...
מחממים תנור ל- 150 מעלות - חום בינוני נמוך.
מכינים את התחתית, מערבבים פטי בר מרוסקים עם סוכר וחמאה מומסת עד לתערובת יציבה.
משמנים תבנית אפייה (מתפרקת) מעט בחמאה/שמן צמחי. ומהדקים את התערובת לתחתית. אפשר עם תחתית של כוס, זה יוצר אחידות בגובה. אנחנו רוצים רק תחתית ולא צדדים.
מכניסים את התחתית המוכנה למקפיא לכ-15-25 דקות.
שמים את הגבינה בקערה/קערת מיקסר, הסוכר, תמצית /שקיקיי הוניל ומערבלים (אפשר במיקסר ידני רגיל, כזה שקונים בחנות ב- 50 ש"ח)
מוסיפים את הביצים - זו אחר זו ומערבלים עד שאנחנו מקבלים תערובת אחידה.
מוציאים מהקפיא את התחתית ומעבירים מעליה את הבלילה.
מעבירים לתנור ל- 30 דקות, פותחים את התנור ומסובבים את העוגה מעט (תנורים בייתים, כולל שלי, אינם אחידים בפיזור החום... ולכן יש לסובב מעט את העוגה) ומשאירים כ- 20 דקות נוספות.
מוציאים את העוגה מהתנור - אני יודעת!!! היא נראית לא אפוייה במרכזה - זה נורמלי ובסדר, תרגעו, זה בסדר! משאירים את התנור עובד.
מצננים כעשר דקות - רבע שעה בחוץ.
בינתיים מכינים את הציפוי- מערבבים את החומרים עם מטרפה ידנית.
כשהעוגה מעט הצטננה מצפים בעדינות את העוגה, אפשר עם כף, מהשוליים כלפי פנים (כי בפנים היא עוד נוזלית ורכה מאוד).
מעבירים לתנור ל- 10 דקות נוספות ומוציאים מייד.
מצננים ומעבירים למקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה.
העוגה הזו יכולה להישמר עד ארבעה ימים במקרר. מניסיון של המשפחה שלי - זה עוד לא קרה