הצעה לפירוש של טיפש חכם

ilovelior

New member
הצעה לפירוש של טיפש חכם

האמת מכל שיריו של מאיר זה נשמע הכי שטחי בעיני תקופה ארוכה. כלומר , זה על אומרים שהוא טיפש ועל אומרים שהוא חכם ועל מעלליהם. ואז כל פעם מאיר בחבביבות אינסופית אומר שהוא לא משפיע פה בכלל הוא רק הכותב . והאמת שחשבתי לי עד היום שזה קטע יפה של משורר , ושהוא בעצם מנסה לספר לנו על כתיבה... אבל פתאום בשבועיים האחרונים, לאחר תקופה ממושכת שלא יצא לי לשמוע את השיר, שמעתי אותו אחרת לגמרי ממה ששמעתי אותו עד היום: אין שום יתרון לחכמה מן הסכלות (נשמע מוכר מ"קהלת") , זה מה שהשיר מנסה לומר - והציניות היא "אומרים שהוא..." - בני האדם שמדביקים תוויות האחד על השני... ובעצם הוא בא להראות לך שמעשיו הטכניים של החכם הם אכן חכמים (עינו לא נחה-למשל) והטיפש רישל טיפה ונראה באמת כמו טיפש - אבל אז מה?!?!?! השיר הזה מנסה לומר בקול רם את האז-מה הזה. זה רק למראית עין טיפש חכם. נראה לכם?! לא הרחבתי פה יותר מידי ויש עוד דוגמאות למה שחשבתי, אבל תגידו את דעתכם- אולי אני חושב שאני ממציא פה את אמריקה ובעצם לא. *חסר ביטחון*

yossnet1

New member
זה משתמע מהשורות-

"על פני שולחנם עוברים שלובים אדם ותדמיתו ומחייכים למצלמה נסתרת בדרך אל השירותים הם נפרדים אדם נכנס ותדמיתו נשארת"

למעלה