הצעה לשותפות - מבקש חוות דעתכם בדחיפות

roni54345

New member
הצעה לשותפות - מבקש חוות דעתכם בדחיפות

מישהו בעל משרד חקירות הציע לי להיכנס איתו בשותפות 50 אחוז בשני עסקים - עסק של חקירות פרטיות ועסק של מצלמות במעגל סגור ( בשנתיים האחרונות העסק כמעט לא עבד עקב שהותו בחו"ל ותאונה שהוא עבר לדבריו ) .
הוא מצידו אמור לשכור מקום , להביא את כל הציוד , ללמד אותי את המקצוע ולרשום אותי כמתמחה במשרד .
הוא אמר שבקלות אני אמור להחזיר את ההשקעה תוך שנה .
אני הייתי אמור להשקיע בעיסקה 700 א"ש .
מאחר ואין תוכנית עיסקית ,אין לי סכומים כאלה וגם העיסקה נראית לא ריאלית ניתקתי מגע .
היום הוא שוב שלח לי הצעה שאם אני מהסס , אפשר לכתוב בהסכם שאם אני לא אחזיר את ההשקעה שלי תוך שנה כמו שהוא מתחייב נהפוך את ההשקעה שלי להלוואה עם אחוז ריבית שנקבע - כדי שאני אהיה רגוע .
אשמח לקבל את תגובתכם לעניין .

CRAZY FLY

New member
דעה אישית

היי רוני,

ההתלבטות שלך מובנת וכנראה מוכרת כמעט לכולנו.
לו הייתי במקומך הייתי עוצר ושואל את עצמי :

-האם אני מעוניין להיות שותף פעיל או לא? מהי מידת המחויבות שלי כלפי העסקים הללו?

-במידה ואני רוצה להיות פעיל: למכור, להזמין סחורה, לנהל מלאי, שיווק וכו'... יש לי ניסיון בתחום? האם השותף שלי, שאמור ללמד אותי, אכן מכיר ויודע את העבודה בכדי ללמד אותי? האם הוא סובלני מספיק? האם הוא בכלל מעוניין לגלות לי את כל הסודות שלו?

-במידה ואחליט שלא להיות פעיל : האם אוכל לסמוך על השותף? (שאלה מכשילה כי לפני חתימת החוזה כולם משתדלים לעשות את הרושם הטוב ביותר...)

-אם מבחינת השותף משהו משתבש ואצטרך לקחת את ניהול העסק על עצמי - מה אעשה?

נו אתה רואה שכבר יש כל כך הרבה שאלות ... אתה מתחייב על סכום כספי עצום ומומלץ לך מאוד להשתדל שלא להשאיר ליד הגורל את הכול. ייתכן שההשקעה בעסק והכניסה לעולם הזה קוסמת לך ומפתה אותך. אך אל תמהר רק בגלל שאתה רוצה "לעשות עסקים". שאל את הבחור שמולך את השאלות הקשות - אין תכנית עסקית? לא סוף העולם (לדעתי, יש שיגידו לך אחרת...) אך בכל זאת - הכינו ביחד תכנית כלשהיא : מה הצעד הראשון שמתוכנן? מה הצעד הבא? מי הספקים? או ימוקם העסק? מה העלויות השונות ועוד ועוד...

אתה רוצה להיות איש עסקים - תוודא מה האינטרסים שלך קודם כל ואז תפעל מול הסביבה. ובנימה אישית - אל תאמין למי שמבטיח להחזיר את ההשקעה בקלות. אין דבר כזה.

מאחל לך בהצלחה ,
ארי.

למעלה