הצעה לשיפור: סידור לפי פופולאריות

goldy

New member
הצעה לשיפור: סידור לפי פופולאריות../images/Emo23.gif

נכון להיום הרשומות בבלוג מתפרסמות לפי סדר כרונולוגי. אני רוצה לדעת אם בבלוגיה החדשה תהיה אפשרות לסדרן לפי פופולאריות, כאילו היו תקצירים בקוביה "הניצפות ביותר"? בברכה,

פנומן 72

New member
אני הייתי חושב על משהו אחר

להוסיף פיצ'ר בבלוגים (למי שיהיה מעונין בכך) שכל מאמר יישא אפשרות לדרג את המאמר מ-1 עד 5 ואז יהיה לא דירוג של הכי נצפה (שאין לו רלוונטיות כלל להאם המאמר שווה בכלל קריאה) אלא דירוג של מאמר כמו שמדרגים סרטים ועוד. אז, אפשר יהיה לקחת את כל המאמרים של אותו בלוגר ולחשב סטטיסטית את הממוצע של מאמריו וכך לדרג את מקומו בין שאר הבלוגרים כמו שמדרגים טניסאים למשל... עכשיו - מה זה טוב ? כי יש בלוגרים מאוד ותיקים שיש להם קהילת קוראים מימים ימימה ושמייצרים המון מלל - וללא כל קשר לאיכות המאמר הוא תמיד יהיה בטופ בגלל ה-Quantity ולא בגלל ה-Quality - קרי בגלל הכמות ולא בגלל האיכות. כך שאם יהיה מאמר ממש ממש טוב של מישהו חדש או מישהו שיש לו חמישה קוראים נאמנים - זה יתפספס כי בסך הכל קראו אותו חמישה. כך שההצעה שלך נחמדה אבל לא אפקטיבית.

goldy

New member
אפקטיבית בריבוע!

אחרת לא היה פיצ'ר בנושא, ואת עניין הדרוג כבר הצעתי בעבר והוא נדחה.

Bezalel P

New member
היה משהו דומה פעם

אם אתה זוכר את לבבות ה"אהבתי", שנלחצו בלי הכרה ע"י כל דכפין. אני לא פוסל את ההצעה שלך, אבל מה שמאוד יכול להיות שיקרה אם נבצע אותה זה שכל מי שקורא רשומה של חבר/ה ילחץ מייד על 5 כוכבים, והדירוג יהיה חסר משמעות...

פנומן 72

New member
''על דרך של לחץ לי ואלחץ לך'' ?

כן, זה ברור לי. חשבתי על זה. יש מערכות מתוחכמות שיודעות לקלוע טוב יותר לניקוד האמיתי. זה מתבצע בערך כמו בתחרויות הקפיצה למים שיושבים עשרה שופטים. הניקוד הממוצע לא מתקבל על ידי חישוב הממוצע של כל השופטים, אלא מסירים את השופט שנתן את הציון הכי גבוה ואת השופט שנתן את הציון הכי נמוך. כלומר מסירים 20% מהקולות ואז מחשבים את הממוצע. בדיוק כשם שיש לקקנים שילחצו 5 מבלי לקרוא, כך יהיו כאלה שילחצו 1 מבלי לקרוא, בדיוק כמו מערכת הניקוד שיש לכם בפליקס. מערכת מתוחכמת תסיר את כל 10% הגבוהים ואת כל 10% הנמוכים, כך שכל אלה שסתם מנקדים מתוך גחמה אווילית - יתנקזו החוצה. צריך לזכור ששום מערכת היא לא ממש מדויקת, אבל אני מאוד הייתי רוצה לראות מי הבלוגרים הכי איכותיים (ולא הכי נקראים) ולהרשם אליהם ...

goldy

New member
ז"א שהתוצאה הכי נמוכה או הכי גבוהה

לעולם לא תתקבל?
כלומר מי שירצה 1 באמת יצביע 2, ומי שירצה 5 באמת יצביע 4? אבל אז כולם יקבלו 3...

פנומן 72

New member
לא. תחשוב שוב

נניח יש לי 5 אוהבי-נפש ו-5 אויבים בנפש ועוד 40 שמצביעים באמת על פי דעתם האמיתית וחלקם מצביעים 1 וחלקם מצביעים 5. אז 10 התוצאות שינופו הם אותם 5 אוהבים ו-5 אויבים. כך שמי שירצה 1 יצביע 1. אין שום בעיה עם זה. לא התוצאה נמחקת אלא כמות של 10% (או כמות אחרת) מהכי גבוה וכמות דומה מהכי נמוך. הבעיה יכולה להיות אם לבלוגר מסוים יש 50 שהם חותמות גומי אוהדות שיבואו תמיד לתת לו 5 ומעט מאוד שונאים ואז תתקבל תמונה מעוותת. אבל תחשוב מה יקרה אם בלוגר כזה יגיע לטופ, אנשים ייכנסו וייחשפו לתת-רמה - מיד ירוצו המון תוצאות אמת שיטשטשו את האהדה העיוורת - כך שבסופו של דבר השיטה הזו עדיפה.

bob68

New member
פנומן 72 : ייתכן שאני מפספס משהו

גם בהנחה שכולם ישתפו פעולה , עדיין עלולה להיווצר הטיה רצינית. לא משנה באיזו שיטה , נתון אפקטיבי עבורך תוכל לקבל רק אם אתה סומך על המדרגים. אולי אפשר לשכלל את ההצעה שלך ראשית, לקבוע מראש מיהם הבלוגרים שאתה סומך על חוות דעתם ו/או מתחבר לטעמם/לדרך הביטוי שלהם וכו'. אפשר פשוט להשתמש עבור כל אחד ברשימת הבלוגרים שהוא רשום אליהם בכדי לקבל מהם עדכונים. בשלב ב' , אילו בלוגים עניינו את אותם הבלוגרים ברשימה שלך (בסגנון outbrain) או אילו בלוגים קיבלו מהבלוגרים שלך את הציון הגבוה (בהנחה שההצעה שלך תתקבל). עד אז כנראה שלא יהיה מנוס מלהמשיך "לדוג" את הבלוגים שמעניינים אותך באופן פרטני.

פנומן 72

New member
השיטה שהצעת לא ממש ברורה לי

אבל שוב, מיותר לדון על כך - כי ממילא תפוז לא יעשו את זה.

Bezalel P

New member
למיטב זכרוני לא מתוכננת אפשרות כזאת.

כדי להציג את הרשומות הפופולריות הוספנו את קוביית רשימת הרשומות. אני חושב שעבור רוב הבלוגים, קורא שנכנס ירצה לראות את הרשומות בסדר הכרונולוגי שלהן כדי להבין על מה הבלוג מדבר, ואילו סידור לפי פופולריות יהיה מבולגן ומבלבל.

goldy

New member
אז בשביל מה "תיאור בלוג" בראש כל דף?

בעל הבלוג יתרכז במה שהוא הכי חזק בו, רשומותיו הפופולאריות, וכך יצור בלוג מעניין. אפשר גם לתת לבעל הבלוג לבחור: לא חייבים לעשות 'מידה אחת לכולם'.

motior

Member
אני לא מסכים עם המשוואה

מה שהי חזק בו = רשומותיו הפופולאריות יש לי רשומות שזכו למעט צפיות אך לדעתי הן יותר טובות מכאלה שזכו להרבה צפיות שלא לדבר על כך שבשל חוסר האמינות של הסטטיסטיקות מפעם לפעם יש עיוות במדידת הפופולאריות (לי באופן אישי יש כמה רשומות שלכאורה זכו למספר צפיות ענקי רק בגלל שפורסמו בתקופה של באג מסוים בסטטיסטיקות)

wranger

New member
סידור לפי פופולריות זה לא מעניין

זה יגרום לרשומות הפופולריות בבלוג שלך להיות עוד יותר פופולריות, מה שתמיד ישאיר אותן בראש הבלוג, כך שגולש שייכנס לבלוג שלך פעם אחר פעם לא יראה שום שינוי כשתפרסם רשומות חדשות (שבסידור על פי פופולריות תמיד תופענה אחרונות, בתחתית). בעצם, לרשומה חדשה יהיה סיכוי קלוש מאוד להתברג לראש הבלוג בסידור כזה, והבלוג פשוט ייראה אותו דבר כל הזמן. מה מעניין בזה?

goldy

New member
רוב הכניסות הן לפי מילות חיפוש מגוגל

ובצידי הרשומה ישנן קוביות תוכן.

wranger

New member
לא הבנתי את הקשר

או שאתה אומר שאתה פונה אל הקוראים המזדמנים, אלה שמגיעים מגוגל פעם בלא יודע כמה זמן ולא בטוח שיחזרו אי פעם, ומוותר על הקוראים החוזרים ועל מנויים?

goldy

New member
אנשים מגיעים לרשומה מסויימת

פחות אל הדף הראשי. ככל שרשומה מסויימת פופולארית יותר, כך גדלים הסיכויים שיגיעו אליה מגוגל. הגולש, אני בכ"א, רוצה לקרוא עוד רשומות מאותו סוג, אבל בהגעה לראשי של הבלוג, לא אאוטבריין או שם המדור. מבין? בכ"א אשמח לדעת שיש אפשרות לסדר גם לפי פופולאריות.

למעלה