הצעה לשיפור

DizzyMissLizzy

New member
הצעה לשיפור

לדעתי ההודעות יהיו יותר קריאות וברורות אם נכתוב אותם באותיות לועזיות. מה דעתכם?

DizzyMissLizzy

New member
משפט לניסיון:

תנסו לקרוא ותגידו איך זה יותר קריא: מה גוסטה מונצ´ו מלדר תודו אסטו אן לאדינו, אמה אולבידי תודו אי נו פואדו אבלר מוי ביין Me gusta muncho meldar todo esto en ladino, ama ulvidi todo i no puedo avlar muy bien

gingit1

New member
הצעה לשיפור

ניסינו בהתחלה, לבקשת כמה מחברי הפורום שמתקשים בקריאת אותיות באנגלית, החלטנו להמשיך עם עברית

Lcapone

New member
זה מה שטוב בפורום שלנו...ובקשת עזרה

הרוח הדמוקרטית. הפתיחות. הסובלנות. רוצה לכתוב באותיות לטיניות? בבקשה. רוצה לכתוב באותיות עבריות? בבקשה. ואני מציע: למה לא לנסות לשלב ולכתוב גם וגם? ואם את יודעת לכתוב לדינו באותיות לטיניות בצורה טובה, אשמח להעזר בך לתרגום מדוייק של הקטע הבא ללדינו באותיות לטיניות: מתגעגעים לבית אמא? (או סבתא) בואו לבקר אותנו בפורום הישראלי לתרבות הלדינו! ברוכים הבאים: (וכאן תבוא כתובת הפורום) אם תוכלי לעשות זאת בוורד ולשלוח לי למייל- זה יהיה נפלא. הודעה זו רציתי לפרסם בפורום הלדינו של יהו- אבל הם ממש פזגדוס ומתעקשים על לדינו נכונה באותיות לטיניות

RORGAD

New member
לדינו

SI VOS ESTASH DESKERINIANDO DE LA KAZA DE MAMA E GRANDE MAMA VENI A VIJITARMOS EN EL ISAELIANO FORUM DE LA KULTURA EN LADINO בוקר טוב קפון כתבתי לך את זה פה כי אין לי את המייל שלך, ואני יודעת שרותי לא מרשה לפרסם דברים פרטיים בפורום, כך שאינני יודעת דרך ליצור קשר אחר. יום נעים, קה טנגאס בואן דיאה

רותי ב.

New member
RORGAD, זה בסדר גמור שפרסמת

פה, כי זה שייך לפורום. לגבי הודעות פרטיות, אני אסביר לך איך עושים: שתי אפשרויות. 1. על יד כל הודעה את רואה את שם הכותב. כשלוחצים עליו, זה פותח לך דף חדש, שבו פרטים על הכותב. בצד ימין יש מקום שכתוב "שלח מסר" וציור של מעטפה. אם תלחצי על ה´שלח מסר´, זה יפתח לך תיבה של הודעה פרטית

RORGAD

New member
רותי תודה../images/Emo25.gif../images/Emo24.gif

לגבי סמיילים ראית למדתי משהו, וגם כאן אנסה אלפי תודות

רותי ב.

New member
עוד אפשרות - אם תראי,

בדף של הפורום, בצד שמאל, מופיע השם שלח, וכתוב "אין לך מסרים" או יש לך מסרים. את לוחצת על זה, וככה את בודקת דואר בתיבת המסרים האישיים. ועכשיו אשלח לך מסר, ונראה אם תקבלי.

RORGAD

New member
קיבלתי../images/Emo45.gif

אבל איך עושים אם אני צריכה לענות, או לכתוב פרטים עלי, או לקבל פרטים על מישהו אחר?

רותי ב.

New member
כדי לענות

את לוחצת על הכפתור הכחול שרשום עליו "תגובה". כדי לשלוח למישהו אחר את לוחצית על השם שלו, ובצד ימין של הכרטיס שנפתח לוחצת על ´שלח מסר´. כדי להוסיף אנשים לרשימת הכתובות, אסביר מאוחר יותר.

רותי ב.

New member
הצעה טוב, אבל

לא כולם קוראים אנגלית. אבל כל אחד איך שנוח לו, ואם רוצים גם וגם, זה בכלל יהיה מעולה. היום ארכז כמה כללים לחוקי כתיבת לדינו באותיות לועזיות. יהיה קצר.

RORGAD

New member
בואנוס דיאס מיס ליזי../images/Emo141.gif

YO ASTO KON TU EDEA AMA KUALO VAMOS AZER KON ESTOS KE NO SAVEN ESKRIVIR ANSINA. תרגום;אני אתך אך מה נעשה עם אלה שלא יודעים לכתוב כך? KE TENGAS BUEN DIA

רותי ב.

New member
כתיבת לדינו באותיות אנגליות

כיום הסמכות לקביעת נוהלי כתיבה בלדינו היא העיתון “Aki Yerushalayim”. בהתאם לנוהל שנרשם בעיתון זה בכתיבת לדינו באותיות אנגליות, לא נעשה שימוש באותיות X, W ו-C. (מלבד בשמות). במקום C רושמים או "S” או "K” בהתאם לצליל. כמו כן לא רושמים את האות Y לבדה. כאשר רוצים לכתוב את המילה "וְ" (and) רושמים I.
LA ORTOGRAFIA ke estamos uzando es la de “Aki Yerushalayim”. No uzamos la X, la W, ni la C (aparte de en nombres propios). Para el sonido de la C ke se sona komo uzamos la S, si se sona komo [k] uzamos la K. La letra Y es konsonante solo (yerno, yorar, etc.); no se uza sola. Para el konjunktivo (“y” en Kasteyano, “and” en Inglez) uzamos la i.

למעלה