הצעה לשנות את שם הפורום ל-*אתא*- מי בעד ?

pozetiv

New member
הצעה לשנות את שם הפורום ל-*אתא*- מי בעד ?

רוב ההודעות בפורום אתאיזם הולכות כך :-
שמעתי עליהם כך ,,, קראתי עליהם כך ,,, חשבתי בעניין שלהם כך וכך וכך ,,,
תגידו מה אתם חושבים ? אני מת משעמום.

מצד שני, רק בעמוד הזה, המילה *אתה* מוזכרת בכותרות ההודעות 258 פעם!!!
רק בכותרות! ומי יודע כמה פעמים בתוך ההודעות. אתם יכולים לבדוק אותי,
תעשו Ctrl F ותראו בעצמכם .

דרך אגב, שלא תחשבו שלא שמתי לב, גם אני לפעמים נכשל בכך, אבל אצלי זה שונה. אצלי זה לא אישי, אני מתייחס לנושא עצמו ולסוג של צורת חשיבה שיכולה לגרום לטעויות, אני בא מתוך כוונה טובה, לא סתם לעצבן, אבל אף פעם לא מתכוון באופן אישי .

אז חשבתי להציע שבגלל שרוב האנשים פה - חוץ ממקדם המכירות של הפורום שגר בעיר בלי רמזורים - הם בעלי אינטיליגנטציה שמאפשרת להם לתקשר ברמה גבוהה של התבטאות בכל מיני נושאים, להחליף את שם הפורום לפורום *אתה* במקום להאשים אדם שבחיים לא הכרת וסיכויים קלושים עוד יותר שתפגוש אותו בעתיד אפילו לא במקרה
*אתה כך* *ואתה כך* שם הפורום יהיה *אתה* ומעכשיו אתה תדבר, בא נשמע מה יש לך להציע, אבל באמת להציע, משהו מקורי, ולא העתק הדבק או הפניה לקישורים אחרים.

טוב, תראו, במחשבה שניה, אולי זאת לא הצעה ריאלית.
אבל נראית לי מעניינת ומעוררת מחשבה.

hnc

New member
כשמסניפים יש איזה שלב שהשכל "נגנב" ואז נהפכים לדבעים גמורים

ואני חושב שזה מה שקרה לך. מרוב שהסנפת הרבה דפי גמרא בחיים שלך "נגנבת" ונהפכת מטומטם, כמובן אם לא היית מטומטם לפני כן

pozetiv

New member
ומתי אתה הבנת שאתה טיפש ?

חייב להיות איזשהו שלב כזה בחיים שלך.
שלא תחשוב חלילה שאני מתייחס אלייך אישית .

באופן כללי ברגע שאתה מבין שמי שלימד אותך החסיר ממך משהו ואתה יודע יותר טוב ממנו ,אתה מגלה שאתה טיפש ובאותו רגע אתה גם הופך להיות חכם..
ולגבי השאלה שלך להיות חכם זה כל הזמן באנגלית זה נשמע כמו הווה מתמשך, החוכמה היא אינסופית, כל הזמן נהיים חכמים, אתה מבין את המילה, נהיים ? נעשים?

BravoMan

Active member
איך אתה חושב שהפכתי לאתאיסט?

ככל שלמדתי יותר, נחשפתי ליותר דברים, כך הבנתי יותר ויותר שהאמונות שחינכו אותי להאמין בילדות שגויות, ושהועלם שונה ויפה יותר ממה שחשבתי.
&nbsp
וכך החכמתי לראשונה והמשכתי להחכים מאז!
&nbsp
לשם שינוי, כתבת דבר מה הגיוני ונכון.
אכן, יש לפעמים נקודת מפנה שאתה מגלה שחיית "בחושך" והחזקת בדעות שגויות ואולי אפילו מטומטמות (אמונה מילולית בסיפור הבריאה למשל), ואתה מתחיל ללמוד על המציאות ולפתח את עצמך.

pozetiv

New member
נוח לך לקרוא לזה אתאיסט.

אם אתה באמת מבין מה הכוונה שלי כשאני אומר אלוהים. בעצם מה שקרה זה שאיבדת את האמונה באלוהים הקודם שלך.
כשתינוק מתחיל להכיר את ההורים שלו, בשבילו הם כמו אלוהים, לוקחים אותו ממקום למקום, עוזרים לו, מגדלים אותו, כשהוא גדל הוא מתחיל לראות שהוא יודע יותר טוב מההורים שלו, ושבעצם הם לא מבינים שום דבר בחיים שלהם. אז הוא מבין שההורים שלו לא בדיוק אלוהים. זה לא שהוא אומר את זה במילים האלה, הוא מתחיל לחפש אלוהים חדש, כל יכול שהוא יותר ממנו, ואז הוא מוצא נגיד, מורה, מפקד בצבא, מנהל, פרופסור, מישהו שהוא מעריץ בגלל התכונות שלו, של אותו אחד שהוא מעריץ, שאין לו את אותם תכונות בעצמו כמובן בגלל שהוא עצלן. ומעכשיו זה האלוהים החדש שלו, וכך יום הולך ויום בא וכל החיים שלו סובבים סביב אותו אחד, עד שבא אחד, פוזטיב, ואומר :- תשמע, אתה בעצם מאמין באלוהים. והוא אומר:- לא מה פתאום, אני אתאיסט .
אתה מבין מה הבעיה פה ? אדם יכול להעביר את כל החיים שלו בהערצה של מישהו אחר, ציטוט כתביו או מה שלא יהיה. וזה לא יהיה הוא, אין לו אישיות משלו. הכוונה שהוא רק השליח של ההוא. הדובר שלו. ועוד בסוף הוא אומר, אני פיתחתי את עצמי.
תהיה אמיתי עם עצמך .

BananaJunior11

New member
נוח לך להציג משהו לא קשור בתור אלוהים

ההורים אף פעם לא כמו אלוהים בשבילך.
אף פעם מבחינת הבנה שלך אתה לא תגדיר את אמא שלך בתור אלוהים, או את המפקד שלך, או את המורה שלך.
אלוהים זה משהו מאוד ספציפי, וצריך להתייחס אליו כמשהו מאוד ספציפי.
&nbsp
כשאתה מגדיר אלוהים כ"מישהו מוערץ על ידך", אתה משנה את המשמעות של מה זה אלוהים, וזה כבר יוצר איש קש מוזר וחסר היגיון מהצד שלך.

pozetiv

New member
בהגדרה, אלוהים הוא כוח יותר גדול משלך.

אף אחד לא יכול ברמת ההבנה שלו לתפוס מהו אלוהים אז צריך להתחיל בדברים פשוטים
כמו בהודעה הזאת שבחרת להתעלם ממנה, כמו אוויר,
זה לא מנומס לא להתייחס למשהו שמישהו כותב לך.

BravoMan

Active member
ידעתי שזה לא ימשך...

שוב אבדת את הכיוון לגמרי.
&nbsp
לא, אין לי אלוהים. משום צורה שהיא.
&nbsp
יש בני אדם שאני מעריך, ואפילו מעריץ בגלל מה שהם עשו, אבל הם לא אלוהים בשבילי, בטח שלא כל יכול.
&nbsp
הבעיה היחידה פה היא שאתה מנסה למכור לנו את אלוהיך, ותוך כדי מסרס את אלוהיך מתוכן.
אבל זו בעיה שלך, לא שלנו.

pozetiv

New member
פתאום אכפת לך מהבעיות שלי ?

אתה מבין איך כל פעם אתה נופל בפח ואפילו לא שם לב .
למה שתנסה להגדיר אדם מעלייך או מתחתייך ?

כנראה אתה חושב שחוכמה זה עניין של כנופיות *אנחנו, יודעים יותר טוב ממך*
אם אתה מעמיד אדם מעלייך זה נקרא ששמת את האדם הזה אלוהים עלייך ואתה שפוט שלו אתה מתבטל בפניו .
ואתה ממשיך לעשות את זה כי אתה חושב שיש לך את הזכות להעמיד אדם תחתייך.
אני לא חושב שאתה מסוגל להבין את המהלך הזה אבל לא חשוב, מה שחשוב זה שאין לך אלוהים.

BravoMan

Active member
לא, ממש לא אכפת לי מהבעיות שלך!

כרגיל, במקום לקרוא את מה שכתבתי לך, אתה עונה על תשובה דמיונית שלי שקיימת רק בראש שלך.
&nbsp
לא כתבתי לך בשום מקום שאני מעמיד אנשים מעלי או מתחתי, אבל היות וזה מה שרצית להגיב עליו, דמיינת לך שזה מה שאמרתי, והמשכת משם.
&nbsp
תגובות כאלה מראות שאתה ממש לא מסוגל לנהל שיח עם אנשים אמתיים.
אולי כדי שתצמד לניהול שיח עם הקולות בראש שלך...

pozetiv

New member
מה אתה היית מסיק מהמשפט הבא -

*יש בני אדם שאני מעריך, ואפילו מעריץ בגלל מה שהם עשו, *

למעלה