הצעה לתחרות ל-SB

royfr

New member
הצעה לתחרות ל-SB../images/Emo58.gif

והפעם - RMS ז"א, כל אחד לא רק שיהמר על משחק, גם על התוצאה. ונעשה את הנוסחה הבאה: RMS = (הימור מנצחת - תוצאה מנצחת)^2 + (הימור מפסידה - תוצאה מפסידה)^2 כאשר מי שה-RMS נמוך יותר הוא המנצח. לדוגמה נניח שה-SB מסתיים ה-17-13 לניו אינגלנד: מי שהמר 20-9 לניו אינגלנד, ה-RMS שלו יהיה: (20-17)^2+(13-9)^2 = 25. ינצח מי שה-RMS שלו הנמוך. לא ייחשבו בתחרות מי שהמר על המפסיד.

Yo-man

New member
מעולה !!! (מתמטיקאי הפורום)

הצעתך מתקבלת, לפחות בעיני. הבעיה היא שיהיה קשה להעניק משהו (אפילו כוס בירה) ב-5 בבוקר, אחרי לילה של אכילה ושתיה. לא שיש לי עוד פרס בכלל... רעיונות לפרסים יתקבלו ברכה.

royfr

New member
תבנה איזה אקסל

ב-12:00 לפני המשחק (אני אבנה לך) ישנם הרבה אפשרויות למשחקים.

Yo-man

New member
ומי יביא את המחשב לפאב ?!

טבלת אקסל זה דבר יפה, אבל בלי מחשב היא לא שווה הרבה. לי אין לפטופ, בכל מקרה.

ofribecker

New member
יש לי קצת בעיה עם הנוסחה הזו

וזה נובע מכך שזה ממש לא משקף את איכות ההערכה של המשתתף את תוצאת המשחק בין הקבוצות, ואני אסביר ע"י דוגמא שמשקפת הרבה דוגמאות אחרות: נניח שהתוצאה הסופית באמת 17 - 13 לפטריוטס. משתתף (א) שאמר 47 - 43 לניו אינגלנד, העריך בעיני הרבה יותר נכון את תוצאת המשחק מאשר משתתף (ב) שניחש 31 - 20 לאיגלס, אבל לפי המדד שמוצע כאן משתתף א יקבל RMS של 1800 (מאוד גרוע) לעומת משתתף ב שיקבל מדד של 333 (כאילו - הרבה יותר טוב). ובאופן כללי - משתתף שקלע היטב להפרש התוצאה אבל לא במספר הנקודות על הלוח מפסיד בגדול למישהו שאפילו לא היה קרוב במהות של התוצאה. אם זה סתם אבל ממש סתם לשם ההימור, שיערב לכם, זה בסדר. כל שעשוע לשם השעשוע הוא נחמד. נראה לי שהיינו רוצים שיהיה מעורב איזשהו אלמנט של תחזית, יחסי כוחות וכו'.

גילגם

New member
זה אני Football All The Way

לפי הבנתי, מי שהימר על המפסיד לא בחישוב.

ofribecker

New member
נכון, לא שמתי לב לזה אבל...

עדיין נוצר מצב שמישהו שקלע בול להפרש יוצא פחות טוב ממישהו שבכלל לא היה בכיוון ולדוגמא - אותו משתתף (א) שניחש 47 - 43 מקבל 1800 לעומת משתתף (ג) שניחש 38 - 13 שמקבל 441 כשהתוצאה היתה 17 - 13 כלומר בדיוק ההפרש שניחש משתתף א. לשיפוטכם.

Yo-man

New member
אני לא בטוח שאני מסכים איתך

לנחש הפרש זה לא בהכרח "נכון" יותר מלנחש את גובה התוצאה. אם מישהו פוגע במספר הנקודות, זה אומר שהוא קלע לרוח המשחק (הגנה מול התקפה על כל מרכיביה). אם מישהו קולע בהפרש אבל way off בסך הנקודות - לדעתי זה פחות מראה על בהנת מהות המשחק. ההפרש יכול להיות ענין של מזל, ה-spread יותר ענין של הבנה. לדעתי...

ofribecker

New member
האמת איפהשהו באמצע

אם ממש רוצים נוסחה שתשקף את הערכת המשתתף את רוח המשחק, יחסי הכוחות, ומהות התוצאה, היא כנראה צריכה לשקלל את כל המרכיבים האלה והיא תצא מסובכת, וגם בה יהיו עדיין פרצות כלשהן, שהרי מנסים לכנס הרבה מספרים לתוך מספר אחד, אז מאבדים אינפורמציה בדרך. מה לעשות שעבדך הנאמן הוא גם חוקר ביצועים בעבודתו היומיומית... בכל מקרה - כל מה שייבחר לשם השעשוע זה בסדר. במקביל ובלי קשר למה שרועי הציע כאן, אם זה כבר עלה, אני מעוניין לחשוב על נוסחה שבאמת תשקף את רוח ה"הימור" כך שזה יקלע הכי טוב למה שאנשים חושבים כ"קרוב" או "רחוק" מתוצאת האמת. זה מעניין. השובר שוויון שהצעתי עבור התחרות ביני לבין רן נראה לי כמשהו די אופטימלי כזה, רק שהוא בנוי בשלבים ולא בנוסחה אחת.

Yo-man

New member
זה לא משנה אם זה שלבים או נוסחה

כל עוד יהיה לנו קל להחליט על המקום מי האדם שניחש את התוצאה או היה הקרוב ביותר אליה. רק מראש נומר שאסור לבחור תוצאה שכבר נבחרה - שלא נתחיל עם השוויונים האלה שוב
אם בא לך להציע נוסחה או נוסחה בשלבים שונה ממה שרועי הציע - לך על זה.

ofribecker

New member
אז ככה

כמו שאמרתי - אין לי כוונה לפסול את ההצעה של רועי כמשהו לשם השעשוע. כי לשם השעשוע כל ניחוש או הימור הוא נחמד כשלעצמו. לצורך כימות ה"קרבה" של תוצאה מנוחשת לתוצאה האמיתית ע"י מספר אחד נראה לי שיותר תשקף נוסחה הרבה יותר מסובכת. כפי שכבר הבנו, אנשים מייחסים חשיבות גם לקרבה בהפרש וגם לקרבה בכמות הנקודות סה"כ וכנראה שהמדד צריך לכלול שקלול של השניים לפחות, במשקלות כאלה שייצרו תוצאות שרוב האנשים מרגישים נוח עם מה שהן משקפות. אני לא רוצה להציע משהו כזה כלאחר יד. אני כן רוצה להציע אפשרות לעשות על זה "מחקרון" קטן כאן בפורום. מתישהו, אני אקח על עצמי להציע מספר שקלולים שונים עם דוגמאות מספריות של איך שזה יוצא, ונעשה משאל בין חברי הפורום איזה הצעה נראית הטובה ביותר. זה יכול להביא לנו מדד רציני שנבדק והוסכם ע"י הרבה אנשים כמשקף. מעבר לכך זה נראה לי כאייטם מצוין לימי הפגרה ההולכים ומתקרבים.

Yo-man

New member
../images/Emo45.gif קדימה, תמצא לנו כמה אלטרנטיבות

ונראה מה יתפוס. בכיף.

Chunkin

New member
רגע רגע

צריך לשים את הסוגריים בערך מוחלט, שהרי, אם הימרתי שה"איגלס" יבקיעו 17 נק', ובסוף הן שמו 23, יווצר מינוס וכך ניתן להגיע לאפס, בלי באמת להמר על תוצאה נכונה

למעלה