הצעה לתרגיל- תן לי לכתוב את הרעיון שלך!

הצעה לתרגיל- תן לי לכתוב את הרעיון שלך!

למי שלא זוכר היה לנו פעם תרגיל שכל אחד משכתב קטע של השני. אני מציע תרגיל דומה- כל אחד רושם את הרעיון שלו ונותן לאחרים לכתוב גרסאות משלהם לפי מה שהם הבינו.
ההבדל בין התרגיל הישן לתרגיל הזה הוא שזה הרבה יותר חופשי ופחות מוגבל.
מה אתם אומרים?

ויימס

New member

אני חושבת שלאנשים תהיה בעיה עם זה, כי זה אומר לתת את הרעיון שלך למישהו אחר- מה אם הוא יכתוב אותו גרוע? זה יהיה מבאס. ומה אם הוא יכתוב אותו טוב? זה יהיה מבאס אפילו יותר.

אי לכך, הרעיון שלי:
כותב/ת בינוני/ת וסביר/ה איכשהו משיג גישה לארטיפקט קסום שמאפשר לו לאלץ את הסופר האהוב עליו- חי או מת- לכתוב בשבילו את הרעיונות שלו. הסופר הנ"ל ישכח הכל (כי יש לו אלצהיימר או מסיבה קסומה כלשהי
)
ואתם אומרים: פרוג'קשן מאץ'?
פרוג'קשן מור!

הסבר

המטרה של התרגיל זה פשוט לראות פרשנויות וזגנונות כתיבה אחרים של הרעיון שלך, זה לא חייב להיות רעיון גדול ומפואר שאת שומרת עליו שלא יגנבו אותו

במנו

New member
תרגיל מעניין! הרעיון שלי: סיפור שגיבוריו הם ספרים

המתנהל בספרייה/חנות (ואפשר לבחור מקומות אחרים).

shccer

New member
תרגיל מגניב

הרעיון שלי: בלש זומבי מנסה לפענח את מקרה המוות של עצמו.

זאת כנראה ההודעה האחרונה שלי עד אחרי פסח (כי למי יש זמן בפסח? כאילו לרוב האנשים אני מניח, אבל היי, אני בחרתי לעסוק בחינוך, אז אני לא יכול להתלונן...
בהצלחה בתרגיל וחג שמח. אם השרשור הזה לא ייקבר עד שיהיה לי שוב זמן, אני מבטיח להשתתף בו

ויימס

New member
כל כך הרבה Lampshade Hanging...

אחד הדברים שהרגיזו אותי כשהייתי בחיים, היו סרטים על בלשים. הם היו כל כך קלישאתיים. למשל, כל סרט שני היה מתחיל באותה הסצנה: הבלש שוכב בביוב עם הפנים כלפי מטה, ואומר לצופים בקול בריטון, "אתם בוודאי תוהים איך הגעתי לכאן," מבעד לקיר הרביעי. אם כן, תארו לעצמכם את מידת אי שביעות הרצון שחשתי כאשר מצאתי את עצמי, עם גרון משוסף, קליע תקוע בתוך המוח, חרב סמוראים בבטן, וחץ קטן בישבן, שוכב בביוב עם הפנים כלפי מטה. אי שביעות הרצון כלל לא פחתה לאור ההסחה, אם כבר, להיפך.
ובכן, איך באמת הגעתי לכאן? הזכרון הברור האחרון שלי הוא המסיבה אצל גברת אמסלם. הייתי שם מטעמי עבודה. מקרה חריג במיוחד. כלי הרצח: קלמנטינה. הנרצח: שמומסיפו, חתול התצוגה האצילי של גברת אמסלם. לחתול הייתה שושלת מפוארת בת מאתיים שנה, שכללה אבות מפורסמים באוזניהם הסימטריות והילוכם החינני.
ביום שלפני המקרה המצער המתואר לעיל, ישבתי במשרדי, צופה בקלטות וידאו ובהן החתול המדובר. גברת אמסלם התעקשה שביום הרצח, שמומסיפו לא היה כתמול שלשום. הוא סירב לשחק עם נקודת הלייזר האהובה עליו, ואף שכח לגרוף את החול בארגז. שמומסיפו היה חתול מאוד נקי, סיפרה לי גברת אמסלם. הוא לעולם לא היה שוכח את צרכיו חשופים כך סתם לעיני כל. לא. שמומסיפו ידע שמשהו לא בסדר.
במסיבה נכחו ידידיה של גברת אמסלם, חובבי חתולים ומגדלי חתולים מקצועיים. הגעתי בזהות בדויה, כמובן, התחפשתי לחתול. אתם בוודאי תוהים מאחורי הקיר הרביעי, כיצד גבר נאה במשקל שישים קילוגרמים יכול להתחפש לחתול, כיוון שאף החתולים השבעים ביותר קטנים בהרבה. לא רבים ממכריי יודעים זאת, אך בצעירותי הייתי שחקן חובב, והיכולת שלי ללבוש כל תחפושת אשר לה התאוויתי הייתה כמעט קסומה. נטשתי את אהבתי למשחק כיוון שלא הייתי מסוגל להתחבר לכאב העמוק שבתוכי.
בכל אופן, ערב המסיבה, גברת אמסלם הייתה זוהרת בשמלתה הזהובה, והאיפור המרוח מדמעות היה מובן, לאור הנסיבות, ואף שיווה לה קסם חינני. ישבתי בשלווה על עץ החתולים שלי והאזנתי לאורחים משוחחים ביניהם. חתול! התחפושת המושלמת עבור בלש! הרי חתולים נוהגים לבהות ולהאזין בבני אדם כל הזמן, ואיש אינו מייחס לכך חשיבות.

בלגונה

New member
חמוד

בלש שהופך לחתול, כדי לצוטט לאנשים.
לא כלכך ברור איך הבלש הזומבי מהמשפט הראשון, הופך לחתול+ איך הוא מת+ אין כאן עלילה, אלא פשוט תיאור מצב. זה אמור להיות סיפור שלם, או תחילת סיפור?
קיצר, לא ברור מה זה, אבל זה חמוד ואת תמיד מצחיקה אותי

ויימס

New member
זה אמור להיות קטע שנכתב על הרעיון של sccher, שום דבר מעבר.

בגדול: הוא כעת מתעורר כגופה לאחר שנרצח, ונזכר במאורעות שקדמו לכך. איך הוא נרצח והפך לזומבי? זה אמור להתברר במהלך הסיפור. יש לי הרגשה שהחץ הקטן בישבן קשור לזה.
בעתות משבר אני נוהגת להידרדר להומור וחתולים, זה... ממש מצער.

מבחינה של איך הוא הופך לחתול: הוא לא! הוא פשוט מתחפש ממש טוב, תדמייני את זה! הוא לובש חליפת פרווה, ואומר "מיאו", אבל הוא שחקן כל כך מוצלח שאף אחד לא מבין שהוא לא חתול!

ויימס

New member
אגב, זה רעיון מגניב ואתה לחלוטין צריך לכתוב עליו סיפור.

אני ואחותי הקטנה נהגנו לצפות ברצח במשיכת קולמוס, ותמיד דיברנו על כך שבפרק האחרון היא צריכה להיות הרוצחת/ הנרצחת בעצמה, ואז להסביר איך היא עשתה זה/ לחזור בתור רוח רפאים ולהסביר איך זה קרה. ^_^

הרעיון שלי

לסטר, מתאגרף ו/או סייף מקומי נגרר לצרות כשבחור מטורף בשם פיקאסו ששואף להיות הרפתקן מסבך אותו עם ראש ארגון פשע מקומי בשם וואן הקצוץ (או כפי שפיקאסו מכנה אותו, וואן הקציצה), מטורף אשר נהנה לקצץ לאנשים את האזניים (אתה רוצה לדעת איך איבדתי את האוזן שלי?) ולצייר ציורים של חמניות (שפיקאסו יורד עליהם שהם מוזרים ומקדימים את זמנם במאה שנה לפחות).
ביחד הם מצליחים להימלט בזכות התושייה המטורפת של פיקאסו.
נב זה עולם כזה בסגנון המאה השבע עשרה

ינשוFון

New member
מה נסגר עם ההרפתקנים האלה ?

עצה שלי: נסה לא להשתמש בהרפתקנים, כי מעבר לזה שזה נורא מריח ממבוכים ודרקונים ונקודות ניסיון, אלו דמויות שעושות דברים בלי סיבה אמיתית. ספציפית אני מתכוון לוקחות סיכונים בלי סיבה אמיתית. ככה זה היה גם בסיפור ההוא עם הפיראטים שגם שם היה איזה הרפתקן.
חשוב על זה ככה, בספר "הגיבור בעל אלף הפנים" של קמפבל, שבו הוא מנתח את מסעו של הגיבור בספרות, איך השלבים זהו "הסירוב לקריאה". למשל לוק סקאיווקר, בהתחלה לא נענה לקריאה של הנסיכה ליאה ושל אובי וואן לצאת אל החלל. הוא אומר שהוא לא יכול כי הדוד שלו עדיין צריך אותו. רק אחרי שהדודים שלו נרצחים הוא נענה לקריאה. זו התנהגות שחוזרת על עצמה בספרות מפני שזה מעורר הזדהות, רובנו היינו רוצים לפעמים לעוף אל הכוכבים אבל לא רוצים לעזוב את היום יום שלנו. הרי שם אנחנו חשים בנוח.
הרפתקן, לעומת זאת, הוא בדיוק ההיפך. לא רק שהוא לא מסרב לקריאה, הוא יוצא מאיזור הנוחות בלי שתהיה קריאה אפילו. וקשה מאוד לקוראים הזדהות עם התנהלות כזו. אולי כי היא מריחה לא אותנטית, לא אנושית. אפילו מעצבנת לדעתי.

הסבר

ההוא עם הפיראטים זה ההמשך של הקטע פה- פיקאסו יוצא להרפתקאות לאחר מותה של אחותו וגורר אחריו אנשים להצטרף אליו, לפעמים כנגד רצונם (כמו את לסטר לדוגמא)

לא חובה

מבחינתי כל אחד יכול לכתוב גרסה משלו של כל אחד מהרעיונות שיועלו.

היי! התרגיל הישן ההוא היה שלי!

(כל הזכויות שמורות לחתול המדהימה. אין להעתיק, לצלם, להצפין בתוך מודעות בעיתון או להכניס לתוך עוגיות מזל שומדבר ללא רשותה של החתול הנ"ל, אחרת תאלצו להתייצב בפני הצדק.)
רשותי נתונה לכם.
אתם יכולים להמשיך עכשיו

למעלה