הצעה מבנק ראשון

rush2

New member
הצעה מבנק ראשון

שלום,
קודם כל קצת רקע-
אנחנו זוג נשוי טרי ללא ילדים, רכשנו דירה במחיר מטרה (שזה כמו מחיר למשתכן) בראש העין.

מחיר הדירה 1.117 מליון , שווי השוק של הדירה לפי הקבלן 1.55 מליון, ולפי זוכים אחרים באותו פרוייקט שכבר קיבלו הערכת שמאי של הבנק השמאים מעריכים בין 1.45-1.48 מליון.

סכום המשכנתא - 730,000 ש"ח.
שכר חודשי נטו - 15,000 ש"ח
ללא הלוואות אחרות.

משום שאנחנו לא גרים באיזור הדירה הולכת להיות מושכרת (כנראה ב 3500-4000 ש"ח לחודש), ולכן לא ידוע לנו כרגע אם אחרי 5 שנים מקבלת הדירה (7 שנים מהיום) נמכור אותה ונסלק את המשכנתא או נמשיך להחזיק בה ולהשכיר אותה, ולכן גם קשה לי מאוד לדעת לאיזה תמהיל הכי כדאי לבקש הצעות. מה שכן חשוב לנו שתשלום המשכנתא יכוסה ע"י השכירות שצפויה להתקבל מהדירה.

למדתי קצת את הנושא (באינטרנט בעיקר..), החלטתי לבקש הצעות על תמהילים בריביות לא צמודות מדד כי הבנתי שמסלולים צמודי מדד מסוכנים יותר וכנראה התשלום שלהם יעלה עם השנים, כאשר את המקסימום שאפשר נרצה לקחת בריבית פריים, והשאר מתחלק ל 2 אפשרויות - או הכל במסלול קל"צ, או חצי בקל"צ וחצי בריבית משתנה כל 5 שנים.

אני מצרף הצעות שקיבלתי מהבנק הראשון שניגשתי אליו (מזרחי),
(הכתוב בעט מתייחס לאותה הריבית של המסלול המודפס מעל רק לפרק זמן שונה)

לצערי הבנתי שהריביות עלו מאוד בחודשים האחרונים, השאלה מה המומחים כאן יכולים לייעץ קודם מבחינת התמהיל ואח"כ מבחינת הריביות שקיבלתי.

שאלה נוספת- אני כמובן מתכוון לקבל הצעות מבנקים נוספים- האם ניתן לשפר את הריביות במו"מ כיום? כי הבנתי שהבנקים כבר לא רודפים אחרי לקוחות בחודשים האחרונים ולא משוים הצעות וכו'....

תודה מראש!

montana052

New member
סיטואציה זהה לשלנו

אם אתם גרים במרכז 15K זה מעט כאשר מדובר בלהביא ילדים .
אני יכול לומר לך שכדאי לכם להתכווננן לגובה החזר של 4.5 בחודש כיוון שזה ישפר משמעותית את גובה הריביות שהוצעו ואת השיעבוד בשנים.
אשמח לדבר איתכם 0542-300803
תמיר.

מאיר וידר

Member
מנהל
זו הצעה סטנדרטית של בנק טפחות - לא יותר מזה

טפחות בזמן האחרון נותן מסלול קטן בתנאי פתיחת חשבון ל-15 שנים על סכום של כ-75K ואת היתר פורס לתקופה ארוכה של כ-30 שנה
&nbsp
מומלץ לרוב לוותר על מרכיב הריבית הניתנת בהטבה על מנת לקצר את יתר המשכנתא לתקופה משמעותית קצרה יותר
וידר מאיר
מנכ"ל
ז'בוטינסקי 33
מתחם הבורסה רמת-גן
טלפון: 073-7294778
פקס: 03-6484778
דוא"ל: [email protected]
אתר: www.vider.co.il
דף הפייסבוק: www.facebook.com/vidermortgage

rush2

New member
הצעה קצת יותר טובה - הפועלים + שאלה

קיבלתי הצעה ראשונית מעט טובה יותר מבנק הפועלים.

אפשר בבקשה להתייחס לתמהילים שאני בודק לגביהם (האם מתאמים למקרה שלי), ובנוסף - עד כמה ניתן לשפר הצעה ראשונית כזאת, ומה נחשב להצעה טובה בתמהילים האלה?

תודה.

rush2

New member
מישהו יכול בבקשה לתת פידבק לגבי התמהיל

האם מתאים או שאני לא בכיוון....?
חשוב לי להשוות תמהיל אחיד בכל הבנקים בהם אני בודק..
(כל הפרטים בהודעה הראשית)

תודה מראש!

למעלה