הצעה מפתה לחמשושים ושכב"גיסטים

MajorGad

New member
הצעה מפתה לחמשושים ושכב"גיסטים

צאו לחוץ! זה מומלץ! אני אחד שהייתי (אני עדיין בינתיים, אבל אני אומר את זה עכשיו כי מתקרבים לשלב בחירת התפקידים) זה מאוד מומלץ אפילו, ואני אסביר גם למה א. זה התגשמות כל ערכי הצופים, אתם עוזרים לשבט חלש וחסר אמצעים להתפתח ולהפוך אותו לשבט גדול. ב. אתם, שנמצאים בשבט גדול ומבוסס, יש כבר מסורות קבועות ומנהגים קבועים, שלא משנה מה שתעשו, אפילו האנשים הכי משפיעים כמרכזים צעירים ומרכז בוגר לא יוכלו לשנות. ולמה אני חותר? בשבטים קטנים תוכלו להכניס מסורות חדשות ומנהגים שאתם רוצים שיהיו בו. ג. בשבט קטן, אתם באמת יכולים להשפיע ואינם תקועים בבועה של השבט שלכם (זה בעצם די מתקשר לסעיף ב) ד. אתם מכירים אנשים חדשים, נתקלים בתפיסות עולם חדשות, מקבלים רעיונות חדשים לגבי הכל בצופים, מהצופים וערכיהם, דרך פעולות מקוריות וחדשות וכלה במפעלים שאותם תוכלו ליישם בשבטכם. אני ממליץ בעיקר לשישיסטים וחמשושים (השנה) לצאת לחוץ ולא לשביעיסטים בגלל שלפי דעתי לפחות, בשנה האחרונה שלך בצופים עליך לשמור על קשר טוב עם הגדוד שלך ורצוי למלא תפקיד בשבט שלך (במידה ויש) על מנת לסיים את השנה האחרונה באופן המתוק ביותר. וגם, שישיסטים וחמשושים (השנה) שיצאו לחוץ, יוכלו ליישם ולהביא רעיונות חדשים לשבטם בשנה הבאה, מה ששביעיסטים (השנה) לא יוכלו.

זה נחמד....

אבל כרגע בשבט שלנו יש 3 חוצניקים אז זה כבר אומר הכל... למרות ששנה הבאה לא יהיו לנו חוצניקים בכלל (אני חושבת...)

MajorGad

New member
אני אשמח לתגובות. וגם משהו לדניאל

פה, או באייסיקיו. 19731725 אגב דניאל מאיזה שבטים החוצניקים שלכם?

אחד מאריאל

והשאר אני לא יודעת...(זה גם לא מעניין אותי כי אני שונאת אותן) אבל נראה לי שהם גם מאריאל... כי הוא השבט הכי קרוב לשבטנו הקט.

אני דווקא לא חושבת שזה כזה טוב...

לפי מה שאמרת זה נישמע ממש סבבה להיות מדריך חוץ, אבל אני חושבת שאת תפקידי ההדרכה צריכים להשאיר לאנשים מיתוך השבט, שגדלו בו, שלהם באמת מגיע להשפיע ולהכניס מסורות חדשות ומנהגים חדשים. לדעתי לא מגיע לאיזה בן-אדם שפיתאום "נידחף" לי לשבט ליקבוע בו דברים. אתה לא חושב כך? בן אדם נהנה להרגיש חשוב, להרגיש שהוא מחליט משהו וקובע משהו - אבל לדעתי זה פשוט לא מגיע לו - מה שמוריד קצת מההרגשה של הכיף והחשיבות. מה גם שחניכים לא ממש אוהבים את מדריכי החוץ שבאים אליהם, לא עושים להם חיים קלים, וגם למדריכים קשה מאוד להיתאקלם ולהרגיש "אחד מהחברה" מה שפוגע ביכולת שלהם להדריך. ככה זה היה בגדוד שלנו, פיתאום בא אלינו איזה מדריך חוץ אחד שאנחנו לא הכרנו, אנחנו הרגשנו שהוא תופס מקום של אחד משלנו, וממש לא אהבנו אותו ביגלל זה. הוא הרגיש לא נוח בפעולות, כימעט ולא הוציא מילה מהפה ובסוף הוא עזב... לדעתי כל אחד צריך להישאר בשבט שלו, בבית שלו, במקום בו הוא גדל, במקום בו הוא אחד מהחבר´ה, ולנסות להשפיע שם, להכניס שם מסורות ומנהגים חדשים, ואם קשה לו או שהוא לא מצליח - כניראה שזה פשוט לא מגיע לו. נועה.

MajorGad

New member
תגובה לנועה

נועה אני אענה לך תשובה, תשובה. א. אנשים שגדלו בשבט הם אנשים שהתחנכו וגדלו על המסורות והמנהגים הנ"ל, אז איך את מצפה שהם יכניסו משהו חדש? ב. הוא לא בא לשנות את השמות של הגדודים והשבט, או דברים בסגנון, אבל אם הוא יוכל להפוך דברים אצלכם להרבה יותר יעילים זה יכול להיות רק לטובה. ג. בקשר לחוצניקים שלא אוהבים אותם. לפי מה שאני מבין מהחניכים שלי, הם מעדיפים אותי על המדריכה הקודמת שלהם. ודוגמא הרבה יותר טובה, אחד שהיה בשבט שלי (הוא עכשיו בוגר), בשנה האחרונה שלו יצא לחוץ והדריך את גדוד החמשושים של אז. גדוד החמשושים הזה גדל והיום הוא גדודו השביעיסטים שאני הצטרפתי אליו, ותאמיני לי שהם ממש מעריצים אותו שם. ד. אמרת שהוא לא התאקלם, זה יכולה להיות גם בעייה בכם. אני התאקלמתי מצוין בשבט העומר, ואנשים שם רוצים שאני אמשיך שנה שנייה, ותאמיני לי, שאני אדם די מופנם וסגור. אויל זה משהו מיוחד בשבט העומר, אבל לפי מה שהבנתי ממך, פסלתם אותו ברגע שראיתם אותו.

איזה שטויות....

חוצניק לא בא ונדחף לשבט הוא בא במטרה לעזור.. חוצמזה מזה משנה אם המדריך שלך הוא מדריך חוץ או מדריך מהשבט... תאמיני לי אם הוא מדריך טוב הוא יעביר פעולות פצצתיות והחניכים יואהבו אותו. כל שנה (ברוב המיקרים) כל גדוד מקבל מדריך חדש...אז במילא הדוד צריך להתאקלם למשהו חדש כך שזה לא משנה אם הוא חוצניק או לא. ועוד משהו מדריך חוץ לא תופס מקום של אחד משלכם כי אם אחד משלכם יכול להדריך אותכם אז השבט לא יצתרך את החוצניק...

למעלה