הצעה/שאלה/רעיון

omer chen

New member
הצעה/שאלה/רעיון

לאחרונה רכשתי אנתולוגיה של שירת עולם. חשבתי שאולי יהיה נחמד לפתוח במעין סדרה, בה נעלה שיר פעם בשבוע, ונקיים דיון שיכול לכלול קריאות שלנו, ניתוחים, חשיפה לסגנונות בעולם בהתאם לארצות המוצא ובעצם כל מה שיהיה להגיד. מה דעתכם?

aiziq

New member
עומר,

תתחדש! אני כמובן בעד ויותר מזה, למה שלא נשלב את זה עם מפגש צ'ט ואז יהיה לנו אשכרה סלון ספרותי כזה ?

omer chen

New member
אני שמח איציק

ומה שהעלית יכול להיות רעיון נחמד אבל זה יחייב כניסה בו זמנית של כולם, ואני לא בטוח שהדבר יועיל להתפתחותו של דיון ולהשתתפות גדולה. גם ככה לא רבים נכנסים לפורום החברתי. זו דעתי בכל אופן.

קסנדרה*

New member
עומר יקר, תתחדש ותהנה ../images/Emo13.gif

בד"כ אני מאד מברכת על יוזמות מסוג זה, כמו גם הפעם. אבל כבר משורת הפתיחה, יש לצפות שאני אביא איזה אבל, והנה הוא בא
אבל, כאשר אתה מעלה שיר מתורגם, שמוצאו נניח (לצורך הדוגמא בלבד) בספרד - יש קודם ללמוד את הרקע של השירה לאותה מדינה, את התרבות, את המצב הפוליטי ואפילו הבטחוני שהיה באותה תקופה שהשיר נכתב, וכמובן רקע על חייו של המשורר הספציפי. בלי כל אלה, או לפחות מרביתם, כל ניתוח הוא בבחינת 50% ניחוש, ועוד אסוציאציות חופשיות , והנה לנו לא ניתוח אלא עיסוק סרק. בהזדמנות זו ארחיב ואסביר עוד משהו חשוב. גם בפורום, כאשר מצטרף כותב חדש, שאיני יודעת עליו יותר מידי, לא יודעת מה גילו, האם הרקע דתי או חילוני, האם הוא יליד הארץ או עולה ומאיזה מדינה (תרבות) הוא עלה ועוד. אני למעשה מגששת באפלה, ואני בטוחה שאני עלולה לשגות, ולכן איני ממהרת לנתח שירים, ומעירה יותר על הכתיבה, על האמצעים, על הרעיון, ולא מנסה, בטח לא מתיימרת להצליח לנתח. אין לראות בדבריי אלה ביקורת (חלילה) על מי שכן מעז ומנתח, אבל אני לא יכולה לעשות כן, היות והביקורת, היא החלק היותר משמעותי מבחינתי, לאחר כתיבה היצירה עצמה, ואוי לי ואבוי לראשי אם אחטא. אני לוקחת את הזמן, מתרשמת מסגנונו של הכותב, מצרפת פרט ועוד פרט, מרכיבה לעצמי איזה פרופיל, ומתקרבת אט אט אל המטרה, וגם אז אני זהירה מאד. את הניתוחים אני שומרת לשיריהם של יוצרים שאני כבר מרגישה שמותר לי לנתח את יצירתם, עד אז אני מנועה. ועכשיו אם תחליטו בכל זאת לנתח את אותן יצירות, אשמח לקחת חלק, רק במידה ואוכל לתרום, בהסתמך על הכתוב למעלה. כלומר, אם אני מכירה את קורות חייו של המשורר, את התרבות והתקופה בה חי, והחשוב ביותר (בהמשך לדוגמא מקודם) האם אני מכירה את שירת ספרד ??? אם כן, אשמח, אם לא, אקרא ואשמור את הרשמים לעצמי
קסנדרה

omer chen

New member
תשובתי

אני בהחלט מודע לבעיה שהעלית, ואכן ניתוח ברמה גבוהה אני מניח שיהיה קשה לעשות. לכן הצעתי שנקיים דיון על השירים. בדיון להבדיל מניתוח, נוכל לשאול שאלות ולאו דווקא להעלות ביקורת, אם כי גם זו אפשרית, בצורה נקודתית יותר. כמו כן, נוכל להתרשם (או לא להתרשם), ואולי גם ללמוד על המשוררים אם נרצה ונרגיש צורך מיוחד (או לא מיוחד
)- אם בדרך של בדיקה עצמאית, אם בדרך של הבאת חומר עליהם ואם דרך שיריהם. נקודה אחרונה, שירים רבים הם אוניברסליים ולא תחומים למדינה בה נכתבו. עדיין ננסה למצוא השפעות כאלו ואחרות של התרבויות השונות, גם דרך הרעיונות עצמם ולאו דווקא דרך הביצוע. כמו כן, אני אשתדל מצידי (עד כמה שידי משגת) למצוא משוררים שהם מוכרים יותר ושירים ששבו את עיני או שהם כאלה שיכולים להעלות תהיות ולהתפתח לדיון נחמד. לסיכום, אני מסכים עם מה שאמרת ועדיין חושב שנוכל למצוא תועלת והנאה בדיונים הללו.

דק1

New member
תשובתי

לטיעוניה כבדי המשקל של קסנדרה. אפשר לציין מראש את שם המשורר והשיר תוך הפניה למקורות וקישורים ורק כעבור זמן לדון בו. עומר כמעט בלי קשר, והיות וב"חברתי" מותר, אם תתקבל הצעתך מתי תספיק ללמוד בענין הקנין הרוחני שכבר התחייבת לגביו ( הייתה הצעה מצידך וקיבול מצידנו והא לך חוזה)?

omer chen

New member
דק

אני חושב שאוכל להתמודד עם שיר בשבוע תודה על הדאגה
ד.א אני אצטרך לחשוב על כמה סעיפים חדשים לחוזה שלנו, כדי לכסות את עצמי

aiziq

New member
ההסתייגות מקובלת גם עליי ובכל זאת

אני חושב שחשוב להיפתח ולצאת מהבועה של עצמנו ודיון כזה אחת לשבוע יכול להיות נהדר. גם אם רק נקרא ונתרשם ונחליף רשמים ונתעשר זה מדעתו של זה, גם אם רק נדע כי קיים משורר בשם כזה או אחר והנה אנחנו כבר מכירים שיר שלו וסקרנים לקרוא עוד משלו כי מצא בעינינו חן, גם אם רק נתגבש יחדיו סביב התחביב המשותף הזה ונפיק הנאה מעצם העיסוק - גם אם נבחר שלא לנתח זו יוזמה נהדרת וישר כח עומר, לך על זה
איציק.

milim

New member
מעניין, עומר../images/Emo13.gif

קניתי לא מזמן ספר שירה של אוקטביו פאז. (אנגלית מתורגמת מול הספרדית בה כתב). חשבתי כמה פעמים להעלות כאן בחברתי שיר שלו ולשתף אתכם בהנאה המרובה. אלא מאי? שהחלו לעלות בי הרבה שאלות שקס עכשו בדיוק שאלה. מה אני בעצם יודעת חוץ מקריאת הביוגרפיה שלו? כמה עוד רוצה ללמוד על הפרוזה שכתב, הקשר שלו לאמנים ידועים באותה תקופה(כתב הרבה בהשפעת אמנות), על הקשר למקסיקו מדינתו, וכו'. כלומר, אפילו להעלות שיר אחד שלו, היה לי קשה בלי המידע הזה:) יחד עם זה- יש בי הרגשה שיוסיף לפורום קצת פתיחות לסוגי כתיבה לא רק עבריים (כלומר עולם) ולפעמים מה שאחד מגלה, פותח צוהר לשני. תודה עומר, אשמח ולו רק לקרוא ולהתרשם.

milim

New member
הנאה? מה פתאום?

בטח הישג
כל ההרצאה שלי היתה בשביל שנתחיל עם אוקטביו פאז אם יש לך אותו בספר שלך

Don 22

New member
א. אשמח אם

נעלה לכאן לקריאה משיריו של אוקטביו פז למשל. Water Night למשל, הוא בעיני דוגמה לשיר אוניברסלי ואינו מחייב הכרת רקע הסטורי ו/או ביוגראפי. אדרבה אפשר להעלות גם קישורים בעלי מידע הסטורי ביוגרפי או רלבנטי אחר. ב. אני בעד קריאה של היצירות פורום החברתי . לא בהכרח פרשנות כוללת או ניתוח מעמיק שלהם, שכן נראה לי שאין עלינו מחויבות אקדמית בפורום החברתי, ובעד לקיים סביבן דיון שהוא תרבותי ולא רק ספרותי.

omer chen

New member
אם כך, יש לנו אור ירוק ../images/Emo13.gif

בואו נזכור באמת שהדגש הוא לאו דווקא על ניתוח. כל דבר ראוי לדיון, והכל יכול להתפתח בהתאם לכיוונים שיעניינו אותנו

למעלה