הצעה

englishfan

New member
הצעה

מוזיקה היא כידוע אמנות מופשטת בעיקר, לא מילולית. דווקא בגלל זה יכול להיות מעניין אם מדי פעם חברי הפורום ינסו לתת הסבר מילולי לכל מיני סוגיות מוזיקליות "בוערות"... הצעה ראשונה שלי: תנסו לתאר במלים את ההבדל בין המוזיקה של היידן ושל מוצארט. (ובתור חובב היידן מושבע אני שוב מנצל את ההזדמנות להזכיר שיש להיידן רביעיות נהדרות -ואני לא מתכוון רק לאופ. 76 המפורסמות יחסית!!!)

היידן לדעתי מלחין גדול שלא מוערך מס

אולי מפני שכתב מוסיקה כל כך יפה וקליטה? הרי יש החושבים שמוסיקה גדולה צריכה להיות קשה להאזנה. יכולת ההמצאה, ההומור הנפלא של היידן, החידושים שהנהיג - לא סתם כונה בשם "פאפא היידן" על ידי מלחינים אחרים. אבל להסביר את ההבדל בינו לבין מוצארט - איני יכול.

ארנון4

New member
ההבדל בין היידן למוצרט

לא תמיד ניתן להבחין מיד בהבדל כי יש יצירות שחלקן דומות. אבל מוצרט מגיע לרמות תחכום גבוהות יותר יותר פוליפוניה ,גוון הרמוני גדול יותר ,סימטריה רבה יותר-אצל היידן יש הפתעות, לפעמים משפט של שבע תיבות במקום שמונה....

Hallie

New member
ההבדל

לי אישית קשה מאד להבחין בין היידן למוצרט, אבל ממה ששמתי
, היידן נשמע קצת יותר "גס", מעט פחות מתוחכם, וגם הצליל שלו טיפ-טיפ-טיפה יותר מחוספס. זהו בערך. אבל איך מבדילים בין מוצרט להומל? כששמעתי תיצירות של הומל, הייתי מוכנה כמעט להשבע שהן של מוצארט... עכשיו בטח מישו פה יצעק עלי איך שאני לא מסוגלת להבחין במשהו ככ טרוויאלי, ואיך שאני בכלל יכולה להשוות בין מוצארט להומל. אז סליחה מראש על הבורות, אבל תענו לי, טוב?

englishfan

New member
אני מסכים שיש בהיידן משהו

יותר מחוספס ואפילו "גס". אבל לא מסכים לחלוטין שיש לו פחות תחכום ממוצארט!!!!! הבעייה היא שהרבה אנשים מזניחים את היידן בגלל שהם חושבים שמספיק שהם מכירים את מוצארט... ותאמינו לי-הם מ פ ס י ד י ם !!!

Sir Humphrey

New member
היידן/מוצארט

יש הבדל די פשוט לדעתי. היצירות של מוצארט הרבה יותר מושלמות (לטוב ולרע) מהיצירות של היידן. אתה לא תמצא משפט אחד שלא מתבקש, הכל בדיוק במקום. זה לא אומר שאין תחכום, מה שאני מנסה להגיד זה שאם שומעים מוצארט, כל פראזה שלא נשמעת נכונה, כאילו אין דרך אחרת. היידן הרבה פחות מושלם, ולעתים בגלל זה פחות צפוי.

למעלה