הצעות והמלצות יתקבלו בשמחה

קישלורן

New member
הצעות והמלצות יתקבלו בשמחה../images/Emo26.gif

הכנסתי את הבת שלי, נעה, לגן והשבוע התחיל בהתאקלמות גם בלעדי. אני רוצה להכין משהו ליום שישי כחלק מהכניסה שלה לגן. חשבתי על עוגת שוקולד פשוטה, עם קרם וקצת סוכריות או קוקוס מעל אבל גם כל רעיון אחר יתקבל בשמחה. המגבלה היחידה: זה חייב להיות ללא מוצרי חלב מכיוון שאחד הילדים אלרגי.
 
אולי עוגת תפוזים מעורבבת עם קקאו

ובסוף לשפוך מעל נס קפה בלי חלב. כך תתקבל עוגת כושי.
 
מתכון: עוגת תפוזים בציפוי קרם

עוגה זו ניתן לצפות גם באבקת סוכר. עוגת תפוזים החומרים לעוגה 4 ביצים (להפריד חלבונים לחוד וחלמונים לחוד) ¾ כוס מיץ תפוזים גרידה מקליפת 1 תפוז בינוני ½ כוס שמן 1 שקית אבקת ואניל 2 כוסות קמח תופח ( 280 גרם) ½ 1 כוסות סוכר החומרים לקרם 2 חלמונים 4 כפות סוכר ¾ כף קמח רגיל 1 תפוז (גרידה ומיץ) 1שקית שמנת מתוקה 250 מ"ל + 1 כף סוכר מנסיוני - במקום הקרם אפשר לפזר על העוגה אבקת סוכר. אופן הכנת העוגה לערבב את כל החומרים לעוגה היטב. (חוץ מהחלבונים והסוכר) להכין קצף חזק מהחלבונים ולהוסיפו לבצק, לאט ובזהירות. לאפות בחום בינוני כ-45 דקות בתבנית. (עגולה, מרובעת, עגולה עם חור בצורת פלחים.) אופן הכנת הקרם לבשל 2 החלמונים, סוכר, מיץ התפוז וקליפה מגורדת, קמח – על האש. לאחר הרתיחה לקרר. להקציף את השמנת המתוקה + כף סוכר. להוסיף את הקרם המבושל לשמנת המוקצפת . לערבב בעדינות. למרוח על העוגה שהתקררה בינתיים. הערה - כמובן שבמקרה זה אל תשתמשי בקרם. תשתמשי ב-1 כוס קקאו וב-1 כוס קמח תופח אך תוסיפי מעט אבקת אפייה. בסוף כשתוציאי מהתנור, תכיני כוס נס קפה ולשפוך מעל העוגה החמה. כשיתקרר את יכולה לפזר אבקת סוכר.
 

effyba

New member
עוגה כושית שנתנה AYELETBA

ילדים מאוד אוהבים אותה....ועל כך היא מעידה בהערות שלה על העוגה. אפרש כמובן גם לצפות בקרם משוקולד ולעטר בסוכריות. מתכון: עוגה כושית משגעת רכיבים: 2 כוסות סוכר 1 שקית סוכר וניל 2.5 כוסות קמח רגיל 1 שקית אבקת אפייה 6 כפות קקאו 1 כפית אבקת סודה לשתייה 1.5 כוסות מיץ תפוזים 4 ביצים 1/4 1 כוסות שמן לקרם: 4 כפות קקאו 5 כפות מים 4 כפות סוכר 50 גרם מרגרינה או מחמאה 1 שקית סוכר וניל אופן הכנה: אופן הכנה: לחמם תנור ל- 170 מעלות. לערבב היטב את כל החומרים היבשים. לערבב היטב (בנפרד!) את כל החומרים ה``רטובים``. לאחד את 2 הקערות ביחד ולערבב לעיסה חלקה. לאפות בתבנית עגולה 28 משומנת או בתבנית מלבנית גדולה עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. הכנת הקרם - להכניס את כל חומרי הקרם בסיר קטן ולהמיס על אש קטנה לקרם חלק. אחרי שהעוגה התקררה מעט לצפות אותה בקרם. הערות: 1) את העוגה לשמור מחוץ למקרר מכיוון שבמקרר היא מתקשה במקצת. 2) העוגה יוצאת מאוד רכה ומאוד טעימה 3) ילדים משתגעים אחרי העוגה הזאת לכן היא מתאימה מאוד כעוגת יום הולדת הערות: מקור המתכון: איילת ב. הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

רוני ר

New member
תכיני את גביעי הגלידה עם עוגת

השוקולד. הילדים מתים על זה, וזה כל כך מרשים ומלהב אותם. אין לי כל ספק שכולם מאוד יהנו גם מהטעם ובעיקר מהצורה המקורית ... בהצלחה ובכיף בגן.
 

מאקי

New member
קיש בהצלחה

נסי למצוא גביעים שטוחים ואז לעשות לדעתי שוס אמיתי לילדי הגן הגננת וההורים גם במיוחד שבתך יכולה לעזור בלטבול את העוגות עם השוקלד בסוכריות (שימי את הסוכריות בקערה מתחת עיתונים ישנים הרבה ותשימי לב פחות) מאפינס אם לא גביעים יכול להיות עוד יותר פשוט שימי עטרות נייר בתבנית השקעים אפי עוגת שוקולד פשוטה תטבלי כל אחד מהם בגאנאש ושהיא תטבול בסוכריות ככה יום קודם היא תתרגל לענין.... ואם תרצי עוגה יש לי עוגת שוקולד שלוקחת בהליכה גם בתך יכולה לעשות אותה מנסיון.. אנחנו פה. ואלרגי לחלב?? יש שמנת צימחית של תלמה חבלז. בשביל הגאנאש ויש שוקולד של ורד הגליל פרווה האמיני לי מנסיון
 

מירבלי

New member
קיש כמו כולם גם אני ממליצה על

הגביעי גלידה במלית עוגה מעלה לך תמונה לראות את הגביעים שעשיתי ביום ההולדת של הקטנה שלי
 

קישלורן

New member
תודה רבה לכולם ../images/Emo24.gif

חשבתי על גביעי הגלידה ולגבי זה אני מתלבטת משתי סיבות. האחת, חשבתי להכין לה אותם ליומולדת (בעוד חצי שנה) והשניה, אני לא יודעת אם כל הילדים בגן יכולים לאכול את הגביעים . . . לנעה אני בטח לא אתן לעזור בהכנה כי הכל יתחרבש . . .הצוציקית בת שנה וחצי. ובלי שום קשר, הילד האלרגי לחלב מלחיץ אותי - לא רוצה לפשל, זה ממש עניין של חיים או מוות. ככה מדי פעם הגננת מזכירה לי. אולי אני אעשה בסוף מעטרות של נייר, עם הרעיונות שהעלתם. איזו עוגה יכולה להתאים? אף פעם לא ניסיתי - כמה למלא את הנייר (יש לי מנג'טים קטנים) ? זה לא גולש ? זה ישמור על הצורה ?
 

מאקי

New member
הינה עוגה פרווה שתמיד מצליחה

קלה וטעימה הילדים מאוד אוהבים תכפילי את הכמויות אל תפחדי שימי מנגטים בשקעים צקי עד 3/4 אפילו פחות לגבי הרוטב 200 גרם שוקולד פרווה ושמנת צימחית אחת להמיס במקרו דקה וחצי לערבב היטב לקחת מאפינס לטבול בשוקולד אחרי הכל לטבול אותם בסוכריות אפשר להכין יום לפני יום ה חומרים: כוס וחצי קמח תופח כוס וחצי סוכר כוס מים חצי כוס שמן 3 ביצים 3 כפות קקאו גדושות לערבב הכל לאפות 150 מעלות 30 דקות מתאים לתבנית לב או 24 - 26 אני מכפילה כמות לתבנית הגדולה קרם ששופכים על העוגה כשחמה שמנת מתוקה 200 גרם שוקולד להמיס 2- 3 דקות במיקרו לערבב לשפוך על עוגה חמה לא צריך הכל נשאר חלק לשמור לפונדו אם עשית את הגדולה יספיק עבורה
 

קישלורן

New member
איך, איך . ..

לא חשבתי על כדורי שוקולד ? אז אני אעשה כדורי שוקולד או עוגה במנג'טים - נראה איזו מוזה תשרה עלי. המון המון תודות מכל ה-
לכל מי שעזרה לי בהתלבטות
 
למעלה