הצעות ורעונות לשיפור בפורום

bshuval

New member
הסיבה לשתיקה בפורום

לדעתי יש שני גורמים המביאים לשתיקה הגורפת בפורום. האחד הוא שמשתתפי הפורום הם מעטים. אילו היו הרבה משתתפים בפורום הייתה בו פעילות. אבל, וצר לי להגיד זאת, אני לא בטוח שפעילות זו הייתה כל כך טובה. אני מדמיין שלושה מצבים. חלקם טובים וחלקם לא. (1) אנשים יפרסמו תמונות וסיפורים על אוריגמי (2) אנשים יבקשו עזרה בקיפול כזה או אחר (3) אנשים ישאלו "האם מישהו יודע לקפל זמיר סיני, אני צריך/ה הוראות?" (או משהו דומה) משום מה נראה לי שמה שבאמת יהיה הוא משהו בין (3) ו-(2). הגורם השני הוא שנושא האוריגמי, עד כמה שהוא רחב, (וכואב לי לומר זאת) הוא יחסית די צר. אם היינו מקיימים פגישת אוריגמי כל יום, מהר מאד היו נגמרים נושאי השיחה והיה די משעמם. חלק גדול מהאוריגמי הוא הפעילות האישית. הקיפול לשם הקיפול. כאשר כבר מעלים לפורום נושא אוריגמאי מעניין, בדרך כלל הוא יותר מדי specialized ואין הרבה דיאלוג עליו. בדרך כלל יש תשובה אחת, או פחות. למשל, ניסיתי להעלות בעבר את "שיטת מאקווה", והנושא מת די מהר, בעוד שציפיתי שיתפתח דיון כלשהו בנוגע לעמוד הכתוב בספרו של קאסאהארה. כמובן שיש כאן trade off מסוים (אגב- למה אין ביטוי עברי מתאים לtrade off?). אם נביא נושאים עמוקים וייחודיים נבריח משתמשים חדשים שקיפלו בחייהם רק קיפול אחד או שניים ורוצים להכנס קצת יותר לעולם האוריגמי.

bshuval

New member
רעיון לשיפור

הוספת איזור של שאלות נפוצות ובו תשובות לשאלות הנפוצות כמו "איפה אפשר למצוא הוראות ל..." וכו'.

ycyclop

New member
יעזור אבל לא למה שדובר

איזור FAQ הוא תמיד דבר חיובי וטוב אבל הוא לא יגדיל את נפח התעבורה של הפורום. אפשרות אחת שאני חושב עליה היא אם כמה מהמקפלים היותר מוכשרים יעלו תמונות של עבודות שלהם ופירסום הפורום בפורום אומנות שימושים. לא לטעות עם השם, גם מונח לקישוט הוא שימושי מבחינת אנשי הפורום, והם מחפשים רעיונות לעבודות ידים אשר מעבירות את הזמן בנעימים וגם יוצרות תוצר סופי נעים לעין

נקודתית

New member
לקפל לחצי

לפתוח, אוזניי חמור, לקפל לצד השני ... ויש לנו יופי של טיסן ..
לפחות ככה הפורום הזה יהיה מבדר קצת..אולי..

למעלה